Yok estagfurullah ben kimsenin mesajini karsilik alarak yazmadim. Bu benim genel yazi tarzim o yuzden kimseyle alakasi yok, sert cikmislikla alakasi da yok.
Netde ideal kilo hesaplamalari oldugunu bende biliyorum. Sadece bunun birsey ifade etmedigini soyluyorum. Sadece boya bakarak ideal kilo hesaplanmasi yapilamaz. Bunu hesaplamak icin kesinlikle doktora basvurulmali dedigin gibi. Testler falan yapilmadan bu tur bir bilgiye ulasilamaz. Eger ulasilsa bu tur seylerle ugrasan doktorlar issiz kalirlardi zaten.
Mesela konuda boyunuzdan 110 cm cikarmalisiniz vs vs turu seyler denmis. 1.80 boyu olan herkesin ideal kilosu 70 midir? Tabi ki de hayir. Agirlik calisanlar , basketbolcular, futbolcular ya da normal bir adam. Bu yuzden herkesin ideal kilosu kendinedir. Oyle bir siteye boyu kiloyu yazmakla bulunamaz.
Arkadaslar ceza2323'un mesajlari icin ozur dilerim. Kendi bilgisayarimda sorun oldugundan bi 5 dk kardesimin pcden gireyim dedim. Kendi uyeligimden girmeme ragmen nedense 2 kez onun uyeliginden yazdi. Nedenini bende anlayamadim.