Şimdi Ara

Yeni 24' HP LP2475W Tasarımcıların gözdesi, F/P 1.si (H-IPS Panel) [inceleme]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
6.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Yeni 24' HP LP2475W Tasarımcıların gözdesi, F/P 1.si (H-IPS Panel) [inceleme]

Baktım ki foruma bu inceleme şart bende kendi gözlemlerim ve diğer forumlardaki bilgilerden alıntılar yaparak bu topic'i açmaya karar verdim. İnceleyeceğim ürün Hp'nin 2008 ağustos sonu çıkarttığı HP LP2475W 24" model monitörü. Ürün iş istasyonları, grafikerler, fotorafçılar ve tn panelden memnun kalmayan müşteriler için tasarlanmış. Özelliklerine gelecek olursak;

Panel Tipi H-IPS
    Kontrast 1000:1
    Renk 16.7M (8-bit),
    Nokta aralığı 2.7mm
    Color Gamut %102
    Parlaklık 400
    Bakış açıları 178 / 178120
    Tepki süresi 6ms G2G (12ms ISO)
    Input Lag 25ms (ortalama)
    Çözünürlük 1920 x 1200 (FullHD)
    DVI-I (x2), HDMI, DisplayPort, Component, S-Video and Composite Video. 6 port USB hub
    Yansımasız
    Tam ölü pixel garantisi
    3 yıl garanti (hp turkiye)

http://www.erenbilgiislem.com/index.php?menu=100&kategori=05

936 USD+ Kdv

4.11.2008 kampanya fiyatı 1354.-YTL

diğer sitelerde fiyat 1.700ytl

Kutu içeriği (resim bana ait değildir ama birebir aynı kutu içeriğiyle geldi)

inceleme devam edicektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealGangsta -- 5 Kasım 2008; 20:50:33 >

CM HAF 922/ Aopen 750W/ MSI Z87-G43 GAMING /Intel I5 4670K / Noctua NH-U12P SE 2 /GSKILL RIPJAW 16 GB 1600 mhz/ MSİ GTX 980 Tİ /Asus VG278 27'' 120hz/ Razer Naga/ Razer Lycosa/ Razer Moray/ Logitech Cordless Rumpepad Logitech F710/ Creative Xi-Fi Gamer/ Creative I-Trigue L3800/
  • tn panellere göre fazla. ama spva ve ips panellere göre en iyisi. ayrıca inputlag hiç rahatsız etmedi ve ghostingle karşılaşmadım
  • Sonunda şu forumda tn panelli olmayan bir monitörün incelemesi yapılmış gözlerim yaşardı , hayırlı olsun hocam monitörünüz , panelin kalitesi belli tn paneller ile kesinlikle karşılaştırılamaz bile yakından görmek isterdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 4 Kasım 2008; 21:45:21 >

resimleri halledicem bugun vakit bulamadım. vakit bulduğumda incelemeyi güzel hale getiricem.

edit: resimler önizleme modunda gözükmüyo ama tıklayınca açılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealGangsta -- 5 Kasım 2008; 0:12:41 >

Nokta aralığı 2.7mm ----> 0.27 mm olacak (keşke 0.25 olabilseydi)
    Color Gamut %102-------> neyin %102'si?, bu değerin yanına karşılaştırma yapılan color space'in de yazılması gerekir. Doğrusu: %102 NTSC color space. aRGB olduğunda ise %92 bu değer. aRGB = AdobeRGB. Diğer TN paneller standard %72 aRGB düzeyinde.

Verdiğiniz kampanya fiyatına KDV de eklenecek.

Monitörün neredeyse herşeyi çok güzel. Hırsızlığa karşı caydırıcı PIN kodu bile var 1000-999999 arası bir sayı girince, başka bilgisayara bağlanınca ilk çalışmada bu PIN'i soruyor. PINi unutursanız diye HP sitesine kayıt yapıp sonradaqn buradan elde edebiliyorsunuz.

Kabloları (güç ve mesela DVI) monitör ayağı içinden yönlendirilebiliyor ve gözükmüyorlar. Ekranın arkasındaki ve yanındaki USB 2.0 girişleri (6 adet) cabası, arkadaki 4 tanesine ulaşması hafifçe zahmetli ama yanda 2 tane var çok iyi düşünülmüş.

Displayport'u var !!!! Ekran kartlarına konmaya başlanan bu küçük konnektör DVI-HDMI'a göre çok daha az kayıpla tüm verileri taşıyor (15 metre kabloda düşük band veri iletimi ile 1080p transferi)

Monitörün çerçevesi, hatta kalın oluşu bile çok çok estetik. Ummadığım kolaylıkla sağa sola aşağı yukarı çevrilebildiği gibi, 90 derecesağa devrilebiliyor. Verilen software ile ekran yönünü desktopta sağ tıklama menüsünden hemen değiştirebiliyorsunuz. Ancak devamlı dikey çeviren sonra yataya getiren biriyseniz monitörü en yüksek ayarda tutmanız gerekecek. Bu ayarda çeviriken il seferler biraz yüksekliği azalıyordu (aşağı baskıdan ve diğer elle de yüksekliği sabit tutmam gerekiyordu ama alıştım şimdi. Keşke bir tane daha olsa biri dik biri yatay yanyana. Ama o zaman da muhteşem LP2480zx'e göz dikse de insan, o çok çok daha pahalı.

LP2475w için yabancı forumlarda bahsedilmiş kötü tarafları ve yorumlarım şunlar:

- Yazılar kötü denmiş bu kesinlikle yanlış. Tam tersi text ve fontlar inanılmaz güzel ve keskin. Bir çok yazıda da bu tespit edilmiş.
    - Yanlar ve köşelerde white glow var deniyor. Simsiyah ekranda gece görebiliyorum, hatta H-IPS panel için şaşırdım biraz ancak kullanımda hiç farkedemedim. Hatta monitöre çok yakın dursam bile.
    - Dikey gamma sapması (yani dikeyde renk değişimi) sıfır. Yatayda sıfıra yakın, ancak parlaklık hafifce azalıyor, çok hafif ve en keskin açılara gelene kadar kayıp yok. Ohhhhhhhhhhhhhhhh. Sırf buna değer. TN panel ne berbattır bu konuda.
    - Siyahlar PVA panel kadar simsiyah olmamakla eleştirilir. Ancak PVA'larda black crush yani siyahlarda detayın aniden kaybolması olur bunda yok. Ekranın yanına simsiyah bir obje getirmedikçe ekran siyahının zifiri olduğunu iddia edebilirsiniz. O kadar derin siyahları var yani.
    - Wide gamut. Bu bazı uygulamalar ve renk profil uygulamaları açısından ve sRGB kullanımında problemler doğurur ancak çok extrem durumlarda. Deneyimim tam tersi oldu, ne çok renk var, ve ne kadar keskin parlak olması gerektiinde parlak, detaylı çok beğendim ben.
    - Ilk gelişteki ayarlar berbat. Parlaklık %90'da ki bu bir spot gibi beyaz fonla. %10'a indirdim, bilgili kullanıcılar da genelde %10-15 arasında kullanıyor gece. (Oda aydınlatmasına göre, gündüz vs. daha parlak yapılabilir. Kırmızı ve özellikle yeşil kısılmalı. Renklerin Blackpoint ayarları da var fine tuning için.

Görüldüğü gibi eleştirilen konular bile eleştiriye değmeyecek minimal konular. "tam dayaklık" cinsten

Ben tam olarak tatmin oldum, hatta USD 200 verip eye one display 2 kalibrasyon cihazı da alsam mı yurtdışından diyorum bazen ama abartı olur o.

Bu monitörden daha iyi olan NEC LCD2690WUXi monitör (26 inç) ne yazık ki Türkiye'de satılmıyor.
    Bir de LCD3090WQXi var 30 inç ve %97.6 aRGB gamut (ama NTSC gamut aynı %102) o da satılmıyor.
    HP'nin bir üst modeli LP2480zx inanılmaz: 10 bit LED backlight panel var, LP2475W 8-biyt yani 2 üzeri 8 = 256 ve herbir renk için 256 değer : 256 x 256 x 256 = 16777216 = 16.7 milyon renk
    10 bit panel ise 2 üzeri 10 = 1024 ve 3 renk için 1024 x 1034 x 1034 = 1073741824 yani 1.07 milyar renk, yani 8 bite göre 64 katı fazla renk. Dolayısıyla %133 NTSC , sRGB ve aRGB 2nin tümünü kapsıyor %100
    Fiyatı KDV dahil 4150 dolar. (ehem...)

Bir de HP LP3065 var, 2475w'nin iki katı fiyatı ama 2560x1600, parlaklık daha düşük (ama önemsiz), griden griye 6 ms yerine 8 ms ancak pixel pitch 0.27 yerine 0.25 Diğer özellikler aynı gibi.

Tüm HP'ler mat ekran ve anti reflexive coated, bu da büyük bir artı alıyor.

2475w lüx ürün sayılabilir hobi amaçlılara ancak f/p olarak mükemmel, fotoğraflarımın bazılarının ne kadar iyi olduğunu (bazılarının da berbat) bu monitörde şaşırarak gördüm. Foto, film, dikey olarak metin yazıcı ve internet, iyi bir ekran kartıyla oyun her işte çok çok çok başarılı. Bunun üstü uçuk fiyatlı Eizo'lar (ki onların panelleri de NEC sanırım), Barko vs. abuk markalar :)

Bir de eve kurunca dev gibi geldi. 30 inç büyük olurmuş bilgisayar kullanımı için. 24 üstü ekran ancak film veya fotoların editleneceği ikinci ekran olarak alınabilir onu anladım. Bu bile limitte ama 22'den de daha iyi foto olayı için.

3 yıl garanti var, ölü pixel de çıkmadı, tam ölü pixel garantisi var zaten.

Mükemmel ürün.
    Yaz yaz bitmez. Kaçıyım ben.

• RealGangsta, benim yazıklarımı kullan, yanlışlar olursa düzelt et nasıl istersen artık. Bir resim de ben koyarım bilahare.

Bu arada 2480zx'in color gamut'unu gösteren grafik var (2475 için bulamadım ama NTSC görülüyor en azından, fikir olsun diye)

http://www.macobserver.com/review/2008/06/17.1.shtml

http://www.justechn.com/2008/06/10/hp-dreamcolor-lp2480zx-lcd-display

ekleme : realgansta resimlere baktım şimdi gerçekten şahane ! işte panel farkı işte monitör

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 5 Kasım 2008; 0:40:57 >

• evet kardeşim bende daha 3 ay önce Amerikadan aldığım DELL ULTRASHARP 2408WFP kullanıcısı olarak bu ürün panel üretimi ve input lag olayı şahane.Keşke 1 ay daha bekleseydim Ürün ile ilgili senin kendi fotolarını ve yorumlarının devamını bekliyoruz tekrarda hayırlı uğurlu olsun kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gordon01 -- 5 Kasım 2008; 1:40:15 >
    Dahili Bileşenler: Intel Core i7 4770K || Arctic Freezer 34 eSports Duo rev2 || MSI Z87 MPOWER MAX || G.Skill RipJaws 2x4GB DDR3 1866Mhz || Gigabyte GTX 1060 Xtreme Gaming 6G || Samsung 850 PRO 256GB || Seagate 1TB Barracuda || Corsair AX760i 760W || Creative Sound Blaster Z || Pioneer DVR-S21FXV DVD-RW || 3x Corsair AF140 LED
    Harici Bileşenler: Corsair Obsidian 750D || Asus 23" VX239H IPS LED || Logitech G710+ || Razer Lancehead Tournament Edition || SteelSeries QcK Limited Mousepad || Edifier C2XD 53W RMS Optik || Asus RT-AC68U 1900Mbps || NetMASTER CBW-383ZN || Creative EVO ZX || Xbox One Controller + Wireless Adapter + Play &amp; Charge Kit || Lexmark MS510DN Mono Laser
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Fennezs yazı için teşekkürler sanırım sizde crt'lerin kralı olan Sony F520 vardı o yadigar ne oldu acaba :)

Sanırım o başkası bende 19 inç G400 vardı, bir kaç ay önce bir tanıdığıma verdim. Ancak aramıyor değildim, bu HP imdadıma yetişti. İşin komiği ne HP'yi ne de panelini üretmiş olan LG'yi beğenmem. Dell'i ha keza. Ama üst seviyeli iyi ürün sıfır hata, 3 sene garanti olunca marka saplantısı kalmıyor. HP'ye tebrikler. 20" laptoplarını gördüm o da çok başarılı (ama 4500 YTL)

Evet 2480zx inanılmaz. Ve profesyonel kullanım dışında, para bol değilse ulaşılmaz.

• Kaliteli bir CRT monitörden bu monitöre geçen, foto vs uygulamalar yanında oyun da oynayan birisinin yorumunu almak lazım... Dandik tn panelli monitörlerden bunlara geçince çok güzel bir monitörmüş gibi gelir ama kaliteli bir CRT ile aynı başarımı elde ettiğini teyit eden birisi olursa çok iyi olur... Buradaki fotolardan bir görüş elde etmek güç... Gözle görmek lazım...

Orjinalden alıntı: airea

Kaliteli bir CRT monitörden bu monitöre geçen, foto vs uygulamalar yanında oyun da oynayan birisinin yorumunu almak lazım... Dandik tn panelli monitörlerden bunlara geçince çok güzel bir monitörmüş gibi gelir ama kaliteli bir CRT ile aynı başarımı elde ettiğini teyit eden birisi olursa çok iyi olur... Buradaki fotolardan bir görüş elde etmek güç... Gözle görmek lazım...

Ürün 2000 doların altındaki monitörler arasında en iyisi Mac pc'si olanlar bile monitörü apple yerine bunu tercih ediyor. Crt ile bu monitör kıyaslanamaz crt ile hiç bi lcd kıyaslanamaz. Crt'e göre - yönleride var örneğin nokta aralığı. ama grafik tasarım amaçlı kullanım için Crtden çok daha üstün bi monitör. Bu monitörün performansını beğenmeyecek biri olursa LP2480zx gibi bi monitörle tatmin olur oda 4000$ + kdv.

@fennezs saol yakın zamanda güncellicem topici

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealGangsta -- 5 Kasım 2008; 20:47:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: airea

Kaliteli bir CRT monitörden bu monitöre geçen, foto vs uygulamalar yanında oyun da oynayan birisinin yorumunu almak lazım... Dandik tn panelli monitörlerden bunlara geçince çok güzel bir monitörmüş gibi gelir ama kaliteli bir CRT ile aynı başarımı elde ettiğini teyit eden birisi olursa çok iyi olur... Buradaki fotolardan bir görüş elde etmek güç... Gözle görmek lazım...

CRT gerçekten hala plazma ve LCD TV'lerden çok daha iyi, HD CRT'ler yapıldı ama moda ve hacim sebeplerinden CRT yerini kaybetti TV'de.
    Ancak monitörlerde LCD CRT kadar iyi hale geldi sayılır. Bazı açılardan zaten geçti bile. Ama her açıdan değil henüz.

Ben Sony G400'den geçtim buna, inanılmaz etkilendim. Verdiğim parayı kolay vermedim ama değermiş dedim içim rahat bir şekilde. Kuruluna kadar. CRT'ye göre tek eksiği TW-A polarize filtresi olmaması filan. NEC'lerde var ama NEC 26 inç wide gamut değil, 30 inç olan öyle. Zaten burda yok. 2480zx ise o kadar aşmış ki, f/p oranı çok kötü ama kime göre, bir hobiciye, benim gibi günlük sıradan kullanıcıya göre. Buna rağmen zengin olsam görmemiş deseler bile alırdım. Görmemiş lafı doğru olurdu. Alırdım görürdüm, diğerleri görmemiş olurdu.

• sayın @RealGangsta , @Fennezs ,

bende 24" bir monitör arıyorum. yazılarınızı ilgi ile okudum ve çok faydalandım.

ben kurgu ve montaj ile ilgileniyorum. kendi çekdiğim kısa filmleri yine kendim kurgu ve montaj yapacağım.

bu iş için bir tane aklı başında notebook alacağım tahminim asus g50 vt olacak. bu notebook'a hdmi çıkışından ikinci bir lcd monitör ekleyeceğim. 24" olsun istiyorum ki full hd çözünülülürlüğü desteklesin.

bende lcd için 600-1000 usd arasında bir bütçe ayırmayı düşünüyordum.
    bu lcd ile yapmak istediklerim,

1- notebook'un hdmi çıkışından ikinci montör olarak kulanıp kurgu ve montaj işlerimi yapmak.
    2- hd uydu receiver'ımın hdmi çıkışını bağlayıp full hd uydu yayınlarını seyretmek.
    3- yine asus notebook'umun hdmi çıkışını üzerinden hd filmler seyretmek.

bu lcd ile kesinlikle oyun oynamayı düşünmüyorum.

yazılarınızı okuyana kadar asus MK241H almayı düşünüyordum.
    sebebi, 2ms tepki süresi ve yapılan testlerde tn panel olmasına rağmen iyi neticeler alınması. ancak yükseklik ayarı olmaması benim için bir eksi idi. yazınızı okuyunca hp LP2475W bana daha uygun geldi.
    ancak
    sormak istediklerim,

1- 6 ms tepkime süresi film seyrederken bana bir olumsuzluk yaratırmı ? (asus'un 2 ms.'sine göre !!!)

2- hd filmler seyretmek istediğim için ve dvi yerine hdmi çıkışı kullanacağım için hdcp desteği konusunda bilginize ihtiyacım var. sadece dvi üzerinden mi hdcp desteği var, yoksa hdmi üzerinden demi? ayrıca uydu receiver üzerinden ve pc üzerinden seyredeceğim hd yayınlar için lcd'de hdcp desteği illa olmalımı ? olmazsa ne olur ?

3- 4000 usd gibi olan hp LP2480zx modelinde hdmi 1.3 versiyonu desteklediği yazıyor. acaba sizdeki LP2475W modelinin hdmi versiyonu 1.3 mü? 1.1 mi? 1.1 olsa ne farkeder ?

4- eğer paramı denkleştirip profesyonel olarak kurgu işine girmeyi düşünürsem hp LP2480zx modeli sizdeki LP2475W modeline göre bana ne gibi avantajlar getirir. 3000 dolar farka değermi sizce ?

sonuç olarak bu lcd ile yapmak istediklerime göre öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vdrturkiye -- 7 Kasım 2008; 18:29:30 >

• 1. film konusunda hiç bi sorunla karşılaşmadım.
    2. hdmi üzerindende hdcp desteği var tabi. şuan ve önümüzdeki yıl için (belki daha fazla) hdcp desteği şart değil die biliyorum
    3. bilmiyorum hdmi versiyonu kaç ama monitör çok yeni olduğu için 1.3dür.
    4. lp2475w size şuan fazlasıyla yeterli gelecektir. Çünkü bir çok kurgu montaj işiyle uğraşan kişi dell 2408 kullanıyor. İlla profesyonel monitör almak istiyorsanız da aklınızda sadece lp2480zx olmasın. Lacie ve eizonunda monitörleri de çok iyi.

apple cinema hd de alabilirsiniz ben oyunda oynadığım için apple tercih etmedim.

http://www.elmasepeti.com/category.php?cID=51&section=3

• 1- 6 ms tepkime süresi film seyrederken bana bir olumsuzluk yaratırmı ? (asus'un 2 ms.'sine göre !!!)

Oyunlarda bile yaratmıyor, filmde de yaratmaz, yaratmadığı söyleniyor.

2- hd filmler seyretmek istediğim için ve dvi yerine hdmi çıkışı kullanacağım için hdcp desteği konusunda bilginize ihtiyacım var. sadece dvi üzerinden mi hdcp desteği var, yoksa hdmi üzerinden demi? ayrıca uydu receiver üzerinden ve pc üzerinden seyredeceğim hd yayınlar için lcd'de hdcp desteği illa olmalımı ? olmazsa ne olur ?

HDCP desteği hem DVI portlarında hem de HDMI portunda var, hatta Displayport da da var ki bu port biliyorsunuzdur en üstün bağlantı şekli,yeni grafik kartları desteklemeye başladı çıkış olarak. 15 metre kablolamada bile kayıpsızmış. Displayport da zten HDCP 1.3'ü destekler. Bağlantı sayısı çok fazla, tüm kaynaklarınızı bağlayıp aralarında ekran üzerindeki tuşla geçiş yapablirsiniz. (1 adet analog kaynağı da PIP olarak ekranda gösterebilirsiniz.

HDCP revision Supported interfaces
    1.0...................DVI
    1.1...................DVI, HDMI
    1.2...................DVI, HDMI
    1.3...................DVI, HDMI, UDI, GVIF, DP

3- 4000 usd gibi olan hp LP2480zx modelinde hdmi 1.3 versiyonu desteklediği yazıyor. acaba sizdeki LP2475W modelinin hdmi versiyonu 1.3 mü? 1.1 mi? 1.1 olsa ne farkeder ?

HDMI'ın hangi versiyonuna ne özellik katılmış şu linkte var: http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI
    HDMI 1.3 taaa 2006'da çıktı dolayısıyla bu monitör de mutlaka 1.3'tür.

4- eğer paramı denkleştirip profesyonel olarak kurgu işine girmeyi düşünürsem hp LP2480zx modeli sizdeki LP2475W modeline göre bana ne gibi avantajlar getirir. 3000 dolar farka değermi sizce ?

Bunun pahalı olma sebebi inanılmaz wide gamut olması ve true 10-bit panel olması, gösterebildii farklı renk tonları 1.07 milyar (2475w 16.7 milyon zira 8-bit). Ayrıca tabii LED olması. Çok çok iyi, fakat çok çok gerekli değil.

sonuç olarak bu lcd ile yapmak istediklerime göre öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Size uygun. Yükseklik , öne arkaya eğilme, tek parmakla sağa sola dönme (öyle fıldır fıldır da değil, bayağı dengeli), 90 derece dönerek portre modunda kullanım (cd'sinde software'de var windowsu çevirmek için) bunları beğenirsiniz.

Artı belki de sizin için en önemli şeylerden biri, 6 farklı giriş var, 2 DVI, HDMI,Displayport (!!!), kompozit ve komponent. SPDIF çıkış bile konmuş böylece HDMI stream'den dijital olarak ses sinyalini kayıpsız çalabilecek, mesela sinema sisteminizin anfisine göndererek. 6'lı USB hub var 4'ü panl arkasında erişimi zorumsu ama 2'si yanda.

Ayrıca panel çok şık, hafif endüstriyel dizayn ama çok şık ve kaliteli üretilmiş. Ayak ağır ve sabit, kabloları da içinden geçiriyor.

Bunu alınca renk kalibrasyon donanımı almanız gerekebilir sizin.

Benim ancak aldıktan sonra bulduğum ve tam okumaya fırsat bulamadığım en geniş ve gerçekten profesyonel ve tarafsız görünen inceleme, iyi ve kötü yönleriyle tam 24 sayfa olarak şurada (ve "çok iyi"notunu almış ki en yüksek not o): http://prad.de/en/monitore/review/2008/review-hp-lp2475w.html#Introduction

Renk alanı (color space) için söylenene bakın: "In this first comparison, the HP LP2475w can play out its strengths and obviously covers 100 percent of the relatively small sRGB and ISO Coated colour spaces. In addition, it can be seen that the colour space is large for a monitor without an LED backlight, so that even some monitors with LED backlights pale in comparison to this result." Şu anda yatacağım geç oldu, yarın çevirisini de editlerim isteyen olursa.
    (sadece bu kısmın, tüm inceleme değil :) )

Bu monitörün tek eksiği yanlardan beyaz parlamaları önlemek için polarize filtre konmamış olması ki o filtre fiyatı zaten uçururdu, ancak olmaması hiç bir şekilde dert edilecek türden değil. Bu monitör hakkında son derece uzun forumlar var genellikle ingilizce, onları da okuyabilirsiniz ancak bence bu incelemeye bakın ve hemen alın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Fennezs
    Bunu alınca renk kalibrasyon donanımı almanız gerekebilir sizin.

sayın @RealGangsta , @Fennezs ,
    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. demekki aradığım mönitör bu imiş.

sayın @Fennezs,
    renk kalibrasyon için hangi ürünü tavsiye edersiniz ? nereden satın alabilirim ? ben istanbuldayım...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.