Şimdi Ara

Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue
       

      Arkadaşlar değer verdiğim bu foruma bu oyunu anlatmaya karar verdim.
    Uzun süredir oyun oynarım ilk amigalardan başlar son nesil konsollara kadar takip ettim.Yüzlerce oyun oynadım.Ama en iyi oyunum shenmuedir.Öyleki böyle bir oyun yokturda.Kendi platformunu oluşturan bir oyundur.Resimlerle oyunu açıklamaya çalışacağım.Geçenlerde emülatörünü buldum tekrar oynama imkanım oldu tekrar eski günlere döndüm.Gelelim oyunumuzu anlatmaya.Öncelikle bir kaç internet sitesinden sizlere bu oyun hakkında yazı ekleyeceğim.
        Şunuda belirmek isterimki 2000 yılında çıkan bu oyun zamanın en pahalı oyunudur.16 seri olarak düşünülen hikaye henüz 2 bölümü yazılmıştır.Seganın dreamcast konsolu ile yaşadığı hüsran sonucunda shenmuede sahipsiz kaldı.Sonra bu iki seri diğer konsollarada uyarlandı.Şunu belirtmek isterimki şuanda gidebileceğiniz en lüks atari salonlarındaki jetonlu atari oyunlarını ben 2000 senesinde oynuyordum.Şuandada hala o oyunlar oynatılmaktadır.

    Emülatörle aldığın ss leri paylaşarak oyunu anlatacağım.

    Olası hatalarım içim için şimdiden özür dilerim.Playstation konusuna açıyorum malum forumda dc konusu yok daha fazla ilgi çeker burada.



    Oyun dünyası şu zamana kadar bir çok oyun türünün doğuşuna şahitlik etti. Macera, spor, simülasyon, yarış, RPG...gibi bir çok türde oyunlar yapıldı. Oyunların çoğu oyuncuyu eğlendirmeyi başarsa da çok azı gerçekçilik kavramını ekrana yansıtabildi. Gerçekçilik oyunlarda sadecegrafik, ses, kontrol... gibi etkenlerle belirtilemez. Önemli olan oyunun oyuncuya olayları yaşadığını hissettirmesidir. Bunun için de oyuna ait grafik, atmosfer, karakter düzeni... gibi öğelerin aynıdüzeyde önem verilerek hazırlanması gerekir. Genellikle RPG oyunları bu şekilde hazırlanır. Fakat Shenmue'nun çıkışıyla beraber yeni bir oyun türü doğdu: "FREE". FREE türü RPG'lerdeki oyun düzenini daha yüksek birseviyeye çıkardı ve bu sayede "Shenmue" şu ana kadar yapılan en gerçekçi oyun haline geldi. Shenmue, (Yu Suzuki ve ekibi) SEGA-AM2 tarafından ilk olarak 1994'te Sega Saturn konsolu için hazırlanmayabaşlandı. Sega'nın Saturn'le uğradığı başarısızlıklar üzerine Shenmue Saturn Version iptal edildi. 1999'da Sega'nın DreamCast'i piyasaya sürmesi üzerine, Shenmue'nun DreamCast versiyonu hazırlanmaya başlandıve oyun Eylül 2000'de piyasaya sürüldü. Bir çok otorite tarafından 2000'in en iyi (konsol) oyunu seçildi. Bunun yanı sıra bir çok ödül aldı.

    Gerçekçi Ve Etkileyici

    Şüphesiz Shenmue'nun bu kadar başarılı olmasındaki en büyük neden, şimdiye kadar yapılan hiç bir oyunun bu derece gerçekçilik hissini verememesinden kaynaklanıyordu. Pekala kısaca Shenmue'dakimükemmelliklerden bahsedelim; bildiğiniz gibi Shenmue'da 18 yaşındaki Ryo Hazuki'yi kontrol ediyoruz. Ryo'nun babası Iwao Hazuki'nin değerli bir ayna (Dragon Mirror) uğruna Çin mafyası Lan Di tarafından öldürülmesi sonucu biz de Ryo Hazuki'nin kontrolünü alarak babasının intikamını almak ve olayların ardındaki sır perdesini aralamakiçin iz sürüyoruz. Öncelikle oyunun senaryosu çok basit gibi gözükse de karakterleri ve gelişen olayları gördükten sonra kesinlikle Shenmue'ya aşık oluyorsunuz(Abartmıyorum!)

    Yu Suzuki Shenmue ile oyun dünyasına bir çok yenilik getirdi. Shenmue'da karşınıza çıkan nesnelerle %90etkileşim içindesiniz. Market'ten alışveriş yapabilir, soğuk içecek makinalarına bozuk para atarak kola alabilir, Arcade salonunda oyunoynayabilirsiniz... Belirli bir kısıtlama olsada oyundaki nesne etkileşimi gerçekten şimdiye dek uygulanmamış cinsten. Oyundaki mekanlarda tamamen gerçekleriyle birebir olarak tasarlanmışlar. Gece-Gündüz etkileşimi ve hava şartları ise aynen gerçek hayatta olduğu gibi. Buna güzel bir örnek olarak şunu verebilirim; Ryo'nun Nazomi ile gece 22.00'de kar yağarken parkta oturmaları. Gerçek hayatta bu derece bir ortamın nasıl romantik olması gerekiyorsa, Shenmue'da da aynen öyle. Ryo, Çin'e yolculuk için evden ayrılırken ortaya çıkan vedatablosu da bir o kadar acıklı.

    İNTİKAM Duygularınız Kabaracak

    Bu oyunu oynarken en fazla hissedeceğiniz duygu ise kesinlikle "İNTİKAM". Ortamların bu derece gerçekçi olmasının yanında kuşkusuz karakterlerin de büyük katkısı var. Karakterlerin mimiklerinden, ses tonlarından, el-kol hareketlerinden, davaranışlarından... ne gibi bir ruh halinde bulundukları açıkça belli oluyor. Ses efektleri ve müzikler de kesinlikle atmosferle içiçe. Örneğin konuşan karakterin lisanından nereli olduğu belli oluyor. Eşyaların sesleri de tamamen gerçek hayatta duyduklarınızla aynı. Duruma göre değişen müzikler de ortamın gerginlik yada sakinlik ölçüsünü belirliyor. Shenmue'daki %90 oranındaki etkileşimin Shenmue 2'de %100'e yaklaşabileceğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bunun garantisini yapımcı Yu Suzuki veriyor. Ayrıca çok daha geniş imkanlara sahip bir oyunla karşılaşacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Aslında Shenmeu "anlatılmaz, yaşanır" cinsten bir tecrübe. Oynayın ne demek istediğimi anlarsınız. DreamCast'te bir çok mükemmel oyun bulunuyor. Üretimi durdurulmuş olmasına rağmen şu an PSX'le beraber yapılmış en iyi konsol. Shenmue'da DC'nin kesinlikle en iyi oyunu. Sadece Shenmue için bile bu konsola sahip olunabileceği görüşündeyim. Shenmue 2 çıkana kadar sabırla bekleyenler, bu oyunu oynadıklarında DC'nin ne olduğunu ve Shenmue'ya neden "efsane" dediğimi rahatlıkla anlayacaklar!



     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


    Tabiri caizse buda bizim kara kaplı defterimiz.Tüm bilgiler otomatik olarak defterimize işleniyor.Aldığımız ipuçları yaptıklarımız günlük bir anlamda.Saat tarih eş zamanlı havanın durumu yaşam tamamen saate bağlı.Süre tabiki hızlandırılmış olarak gidiyor.Bir gün ortalama yarım saat sürüyor.

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


    Arkadaki ryonun babası lan di den yediği darbe ile yerde.Bu oyunun ilk serisi.İkinci seridede başka bir ülkeye gidiyoruz.Oyunun başı film gibi.Unutmamak gerekirki 2000 senesinde playstation 1 ile oyun oynama şansımız var aşağı yukarı hepimiz oyun grafiklerini ve oyunları biliyoruz.O zamanda bu oyunun piyasada olması mucize gibiydi.

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


    Babasının düşmanı Lan di.Amacı dragon sembolünü almak.

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


    Lan di nin elindeki dragon sembolü ailenin sembolü amacımız bunu ele geçirmek.







  • Emülatörün sunduğu wire görüntülerini görme imkanımız var

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


    Oyunun en gerçekçi özelliği zaman kavramı akşam olduktan sonra karakterimize iş yaptırmak zorlaşıyor.Belli bir saatten sonrada uyumak istiyor eve gidiyoruz.Bu arada saatin ışığıda mevcut :D :D :D

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


    Oyunun en güzel seçeneklerinden biride önceki hayatımızda yaşadıklarımızı hatırlayıp geçmişe dönmemiz ara videoların girmesi çeşitli bilgileri hatırlamamız gibi.Ayrıca bu aşamada oyunda bire bir dövüşme imkanızmıda var bunun için çeşitli pratik yapabileceğimiz boş mekanlar tuş kombinasyonlarını öğreneceğimiz ekranlar videolarda gelmekte

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


    Bu arada oyunda dövüşmek tüm nesnelerle etkileşim tüm insanlarla konuşma mevcut.Bu 2000 senesi için tamamen çığır açan bir özellikti.Karakterimizin parasıda kısıtlıdır.İş bulup çalışıyoruz bulduğumuz iş tabili bilgi alacağımız mekanlarda oluyor.Görüntüsünün almadım ama oyunun içinde atari salonu var hala oynamak isteyeceğiniz sega oyunlarının olduğu jetonlu atariler mevcut oyun için oyun oynuyabiliyosunuz fakat parasıyla.Ben fortlif şöförü olmuştum çok zevkli işte :D

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


    mesela oyunda bir dükkana girip bir şey alabilirim soru sorabilirim :)

    Bu arada oyun 2000 yılında 20 milyon dolar maliyetle yapılmıştır :o

    Birde kız arkadaşı var onunda görüntüsünü netten bulup koyacağım :D

    Bu görüntüler birinci oyuna aittir kendim yakaladım görüntüleride.

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


    Oyunda şehir haritaları kolay yoldan para kazanamk için çeşitli kumar oyunlarıda var :D Dostlarımız var.Kız arkadaşımız var ne ararsan var :D Tabi sokakta dengesiz karakterler var sorun çıkartan onlarıda dövmek gerekiyor.Ama street fighter gibi değiş tuş kombinasyonları ile ama free kavgalarda var.Araç kullanmak gerekiyor bazen.

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue

    anlık tuş kombinasyonları ile kaçmak gerekebiliyor

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


    Motor kullandığımız sahne mükemmeldi hala hatırlıyorum :D Oyun 3 cd idi son cd artık hissediyosunuz biteceğini tam ruhu olan bir oyun anlatıma devam :D

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


    çalışıyoruz kutular denk geitir indir kaldır fazla yapınca tebrik alıyosunuz :D molarlada limada araştırma yapıyosunuz :D

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue

    bu oyunda çiviler var üstten demir parayı atıyorsun altta hangi bölmeye düşerse onu kazanıyorsun şans gerektiryor tamamen.Bul karayı al parayıda var :D

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue

    ikiden bir görüntü oyunun sonları sayılır

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue


    hotdogcu dostumuz tom



    örnek bir mahalle haritası




  • Aşkımız :D

     Dünyanın En iyi ve pahalı oyunu Shenmue
  • emeğine sağlık ,,,bir ara bende oynamıştım bu oyunu dreamcast te...ama dreamcastin ömrü kısa oldu:)
  • Malesef konsoldan ziyade oyun için üzülüyorum ben süperdi
  • dostum süper bi döküman hazırlamışsın bariz deli gibi de emek harcamışsın...

    ne kadar sevdiğin de belli oyunu ben de oyun tanıtımlarında izlemiştim bu oyunu taaa yıllar önce televizyonda... o zaman demiştim ne kadar süper bir oyun die... oynamak kısmet olmadı henüz ama bu yazını okuduktan sonra tez zamanda oynamak farz oldu oyunu artık...
  • yav ben bu oyunu oynadım ama neyde oynadım tam olarak hatırlamıyorum sanırım xbox da oynamıştım güzeldi sarıyodu gerçekten....
  • gamecube ve xbox a da sonrasında uyardandı
  • evet xbox da oynadım tabi ya.iyi sarıyodu gerçekten iyi his veriyodu sanki gerçek hayatta gibi ama ing olmadıgında pek bişi anlamıyordum.ing iyi bilmek gerektiriyodu....
  • Oyun ruhu denen birşey varsa kesinlikle bu oyun taşıyor onu.Tabiki bu oyunun bir benzeri daha yok henüz sene 2008
  • Tebrik ederim bir oyun bu kadar guzel anlatilir

    Peki boyle bir oyun 2000de varken 2008de niye GTA4e agzimiz acik bakiyoruz?
  • Çok güzel bir inceleme olmuş
    Dreamcast'ın ömrü ağabeylerinden 3DO gibi kısa oldu. Açıkçası zamanının güzel bir cihazıydı.
  • GTA4 e sen ağzı açık bakıyorsun ben değil onu kendine sorman lazım ginovili.
  • Oyun ilgi çekmedi herhalde forum üyeleri tarafondan her oyun severi oynaması gereken oyunlar listesinde yer almalı bence.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: demirarca

    emeğine sağlık ,,,bir ara bende oynamıştım bu oyunu dreamcast te...ama dreamcastin ömrü kısa oldu:)

    sonra o aleti senden alıp bende oynamıştım.
    Kesinlikle ilk 10 listeme girmeyi hak eden mükemmel bir oyundu
  • Önüme gelen her oyunu bitirdiğim dönem olan 2000 yılında Shenmue'dan sonra artık oyunları seçip oynamaya başlamıştım.Konusu, kurgusu ve mekanlarıyla dört dörtlük bir oyundu.Arşivime orjinal olarak aldığım tek konsol oyunu.Müziklerini hala dinliyorum.Bu incelemeyi okuyunca valla bir daha bitiresim geldi.
  • Benden kaçmış bu oyun ilk defa görüyorum
  • Shenmue efsanedir ya.Oynanıs,atmosfer,oyunun gectigi mekanlar ve binalar zaten gercek hayattan alınma ve mükemmel bir ilerleyiş var.Oyunu bırakamıyorsun.3.oyun bir cıksın ölümüne yumulcam
  • Dreamcast kullandığım zamanlar 2 oyununu da bitirdiğim ender oyunlardandır Shenmue serisi...

    O şehir mi desem, insanlarla etkileşim mi desem, zamanına göre çok iyi grafikler mi desem inanın maziye gittim bi an.

    Belki yeniden bi Dreamcast alırsam tekrar Shenmue'ya dönebilirim.

    Dreamcast'in en iyi oyunlarındandır Shenmue.

    İlk oyunu 3 CD, 2. oyunu 4 CD'liktir. Emulatörde tadı çıkmaz bu oyunun direk Dreamcast'te oynasınız o zaman ne demek istediğimi anlarsınız.
  • Dreamcast zamanında az oynamadım bu oyunu 4-5 kez bitirdim belki daha fazla olabilir geçmiş gün
    Kaliteli bir filmi tekrar tekrar izler gibi bi havası var çok güzel bir oyundur.Tıpkı ps1 zamanındaki
    Racing Lagoon (araba yarışı + RPG'in SQUARESOFT harikası) gibi kaliteli bir yapıt

    youtube videosu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özcloudtr -- 6 Kasım 2008; 11:26:09 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.