Şimdi Ara

D:\$Extend\$ObjId dosya veya dizini bozuk hatası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dünden beri bir metin belgesi oluşturup onu açmak istediğimde "C:\$Extend\$ObjId dosya veya dizini bozuk ve okunamaz" hatası alıyorum, chkdsk hizmetini çalıştırın diyor. Yalnız bu hatayı vermesine rağmen dosya açılıyor ve üzerinde değişiklik yapabiliyorum.

Önceden oluşturulmuş metin belgesi dosyalarında bu hatayı vermiyor sadece yeni dosya yaratılıp açıldığında hata mesajı çıkıyor.

Hata ile ilk karşılaştığımda D diskinde "Hata Denetimi" gerçekleştirdim fakat sorun devam ediyor.

İşletim sistemi: Vista Home Premium 32Bit

• Sorun halen devam etmekte...
  • Disk temizliği yaparak geçici dosyları,temp dosyaları ..vs silin ve bilgisayarı yenden başlatın ve hata denetleme yapın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay
    Disk temizliği yaparak geçici dosyları,temp dosyaları ..vs silin ve bilgisayarı yenden başlatın ve hata denetleme yapın.

Söylediğiniz şeyleri yapmıştım ama bir değişiklik olmayınca çareyi sistem geri yüklemede buldum.

Şimdilik düzeldi bakalım!

Teşekkürler cevap için.
  • Sorun devam ediyor maalesef...

Tarama yapınca 1-2 gün düzeliyor sonra tekrar aynı hata...
  • quote:

Orjinalden alıntı: karaf

Sorun devam ediyor maalesef...

Tarama yapınca 1-2 gün düzeliyor sonra tekrar aynı hata...

D diskini biçimlendirseniz sonuç alabilirsiniz ancak haliyle verileriniz silinecektir. (yedek almalısnız) Bunun dışında "norton diskc doctor" adlı programla da hata denetlemeyi tekrar denetebilirsiniz.
  • harddisk inizde badsector olabilir. hdtune adlı ücretsiz programla harddiskinizi taratın bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps3 dosya verileri bozuk hatası
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: luciferian

harddisk inizde badsector olabilir. hdtune adlı ücretsiz programla harddiskinizi taratın bence.

kesin
  • @dejaay Sadece D için değil bazen C içinde aynı hatayı veriyor ama yinede bir ara D'yi biçimlendirmeyi deneyebilirim, program tavsiyesi içinde teşekkürler.

@luciferian İlginiz ve tavsiyesiniz için teşekkürler, önerinizi deneyeceğim an kısa zamanda.
  • HD Tune programını edinerek gerekli taramaları yaptım. Aşağıda test resimlerini görebiliyorsanız eğer, disk mükemmel gibi görünüyor Bad Sector açısından bir sıkıntı yok sanırım. Ne dersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkelleci -- 16 Ocak 2009; 21:03:57 >
  • quote:

HD Tune programını edinerek gerekli taramaları yaptım. Aşağıda test resimlerini görebiliyorsanız eğer, disk mükemmel gibi görünüyor Bad Sector açısından bir sıkıntı yok sanırım. Ne dersiniz?

Evet herhangi bir sorun gözükmüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

HD Tune programını edinerek gerekli taramaları yaptım. Aşağıda test resimlerini görebiliyorsanız eğer, disk mükemmel gibi görünüyor Bad Sector açısından bir sıkıntı yok sanırım. Ne dersiniz?

Evet herhangi bir sorun gözükmüyor

umarım quick scan ile taratmadınız harddisk i çünkü hataları %80 oranında atlıyor quickscan. eğer normal scan yaptıysanız görünen o ki fiziksel kaynaklı bir hdd probleminden kaynaklanmıyor sorununuz. görebildiğim kadarıyla internette de bu duruma çare bulunamamış, sorununuzun kaynağı olarak 3 ihtimal var gibi:
    1-bilgisayarınıza virüs girdi ve hdd nin bazı bölümleri kullanım dışı kaldı.
    2-bilgisayarınızı içerden kapat seçeneği ile kapatmak yerine direkt kapat tuşuna basarak kapatıyorsunuz.
    3-işletim sistemini kurarken ya da kurduktan sonra bazı bölümlerde sorun çıktı.

sonuç olarak tavsiyem yeni bir ürün dvd si ile format atmanız. eğer formattan sonra da aynı sorunu veriyorsa hdd de sorun var demektir, hdd garantiliyse değişim talep edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KruGmaN -- 16 Ocak 2009; 21:49:24 >

• @luciferian quick scan değil normal tarama yaptırdım.

Sanal alemde körtopal ingilizcem ile bende epey araştırdım, dediğin gibi sağlam bir çözüm yoktu!

1) Benimde kafamdaki en güçlü ihtimal virüs işi olabilir.

2) Birde ben dizüstünü hazırda beklet moduyla kullanıyorum. Vista ile biliyorsunuzdur, Hazırda Beklet modunda bilgisayar oturumu kaydedilip tamamen kapatılıyor ve açma tuşuna bastığınızda kaldığı yerden açılıyor. Bununda bir etkisi olabilir mi diye düşünmüyor değilim!

3) Cihazı aldığım gün otomatik kurulum yaptım.

Sonuç olarak yakın zamanda bir recovery yapmayı düşünüyorum. Sanırım en garanti çözüm bu gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.