Şimdi Ara

Fotoğraf Kağıtları İncelemesi(Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
2
Favori
16.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fotoğraf kağıdı almak isteyenlere yol göstermesi açısından böyle bir konu açmak istedim. Ayrıca siz de diğer kağıtlar hakkında izlenimlerinizi belirtirseniz hem bana hem başkalarına faydalı olmuş olursunuz. bazı kağıtların fiyarları eski bu fiyatlarıa artık bulamayabilirsiniz.

    Baskılar canon mp 210 ile yapıldı
    4800*1200 dpi çözünürlük ve 2 pl nözül boyutu.
    kartuşlar cescesor mürekkeple dolduruldu.

    yapılan puanlamalar tamamen göz kararı ve benim kişisel görüşüme göre verildi. kullanılan hp kağıt hp yazıcı da daha iyi sonuç verebilir. bu da tamamen göz ardı edildi.

    1-)Canon Photo Paper Pro
     Fotoğraf Kağıtları İncelemesi(Güncellendi)


    Boyut: 10*15
    Adet: 20
    245 gr/m2
    Tür: Süper parlak
    Fiyat: 6 tl

    kullandığım kağıtlar arasında en iyi baskı kalitesini bu kağıtla aldım. fotoğrafın parlaklığı, renklerin doygunluğu ve parlaklığı açsından stüdyo kalitesinden bir farkı yok. parlaklığı mükemmel. fotoğrafta yüzünüzün yansıması görülebiliryor. siyahlar oldukça derin ve simsiyah. baskılar son derece kusursuz. ancak kağıdın fiyatı biraz yüksek ne yazık ki.

    Kalite:%100
    Fiyat/performans:%60


    2-)hp premium plus photo paper

     Fotoğraf Kağıtları İncelemesi(Güncellendi)


    Boyut:10*15 cm
    Adet:100
    280 gr/m2
    Tür: Saten Mat
    Fiyat:13 tl (eski fiyat)

    Mat olduğu için ilk bakışta canon kadar kaliteli baskı izlenimi vermiyor. Ancak baskı kalitesi oldukça iyi. renkler canlı koyu renklerde bir sorun yok. renk derinliği tatmin edici. ancak yüzeyi biraz pürüzlü, bu bazılarının hoşuna gitmeyebilir ama çok rahatsız edici değil. Mat kağıt seviyorsanız tercihiniz mutlaka bu olmalı. parmak izi göstermeme, hata kapatma gibi özellikleri var. canlı renkelrde baskı yapmışsanız yüzeyi ipeksi, hoş bir fotoğraf elde ediyorsunuz. Ayrıca tam bir fiyat/performas ürünü. tanesi 13 kuruşa geliyor. eğer mürekkebi de kendiniz dolduruyorsanız tanesi 15 kuruşa çok kaliteli 15*10 resimler elde edebilirsiniz.

    Kalite:%90
    Fiyat/performans:%90

    3-)hp premium

     Fotoğraf Kağıtları İncelemesi(Güncellendi)


    Boyut:10*15 cm
    Adet:60
    240gr/m2
    Tür: Parlak
    Fiyat:5ytl (eski fiyat)

    Fiyat olarak oldukça uygun. baskı yapılmamış hali canon photo paper prodan farksız görünüyor. ancak baskılar daha kötü. yüzeyi pürüzsüz olmasına rağmen renk canlılığı diğer canondan kötü ve canon kadar parlak değil. bastığınız fotoğrafı görünce tatmin edici görünse de canon kağıtla yan yana koyduğunuzda buna biraz burun kıvırıyorsunuz. Ancak fiyatından ötürü tercih edilebilir.

    Kalite:%70
    Fiyat performans:%85


    4-) Cescesor Profesyonel Fotoğraf Kağıdı 240gr
    Boyut: 10*15
    Paket adeti: 20
    240gr/m2
    Tür: süper parlak
    Fiyat:4.43 tl

    cescesor bana ücrretsiz numune olarak gönderdi.
    Bu kağıdın incelemesini cescesor un özel talebi üzerine yapıyorum.

    Kağıt ismi gerçekten profesyonel. Renk doğruluğu çok yüksek. Monitörde görünenle kağıda bastığım resim arasında fark yok denecek kadar az. Yüzeyi oldukça parlak. Canon photo paper proya en yakın sonucu bu kağıt verdi
    Kalite: %95
    Fiyat performans: %75


    5-) Epson Premium glossy
     Fotoğraf Kağıtları İncelemesi(Güncellendi)


    Boyut: 10*15 cm
    Paket Adeti: 50x2
    255gr/m2
    Tür: Süper parlak
    Fİyat:18 tl

    Bu kağıda kendi yazıcımla baskı yapmadım sadece başkasının bastığı resmi gördüm. genel olarak hp premium 240 gr kağıdın biraz daha parlak hali diyebilirim. renkler gayet güzel ve canlı. fiyat performans oranı da oldukça iyi.

    Kalite: %80
    Fiyat performans: %80



    6-)Hp premium plus
     Fotoğraf Kağıtları İncelemesi(Güncellendi)


    Boyut: a4
    Paket Adeti: 50
    280gr/m2
    Tür: Parlak
    Fİyat:34 tl

    Açıkçası beklentimi en çok boşa çıkaran kağıt bu oldu. çok kötü olmasa da hp nin en üst seviye kağıdından daha fazlasını beklerdim. bir alt model olan hp premium bile daha iyi. kağıdın yüzeyi canon gibi cam gibi parlak durmuyor. yüzeyde sanki hoş olmayan ince mat bir tabaka var gibi. premium plus ın mat olanını almanızı tavsiye ederim. renk doğruluğu ise iyi.

    Kalite: %65
    Fiyat performans: %50

    7-)Nokta atışı 260GR PARLAK FOTOĞRAF KAĞIDI
     Fotoğraf Kağıtları İncelemesi(Güncellendi)


    Boyut: 10*15
    Paket Adeti: 10
    260gr/m2
    Tür: Parlak
    Fİyat:1.2 tl

    bu ürününün incelemesini Nokta Atışının isteği üzerine gönderdiği numulerle yapıyorum. Kağıt fiyat olarak oldukça uygun. renk doğruluğu iyi. Canon kadar parlak olmasa da baskı genel olarak tatmin edici. Hp premiuma çok benzer sonuçlar veriyor. tam fiyat performans ürünü.

    Kalite: %70
    Fiyat performans: %80



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 19 Eylül 2010; 2:29:20 >







  • Dostum ellerine Sağlık güzel bir çalışma olmuş..
  • Güzel çalışma bencede. Yanlarında birde mat olan kağıtlarla karşılaştırma olsa daha da süper olurdu. Dikkatimi çeken şey 245g/m^2 lik yoğunluklu olan canon kağıtlar HP nin amiral gemisi olan Premium Plus Photo paper (280g/m^2) dan daha iyi sonuç vermiş. Eğer bu göz yanışması değilse canon mürekkepleri canon kağıtları seçiyor demek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: f@Zus

    Güzel çalışma bencede. Yanlarında birde mat olan kağıtlarla karşılaştırma olsa daha da süper olurdu. Dikkatimi çeken şey 245g/m^2 lik yoğunluklu olan canon kağıtlar HP nin amiral gemisi olan Premium Plus Photo paper (280g/m^2) dan daha iyi sonuç vermiş. Eğer bu göz yanışması değilse canon mürekkepleri canon kağıtları seçiyor demek.


    245 gr canonla(süper parlak) ile 280 gr hp(saten mat)nin kalite farkı kağıdın parlaklığını göz önünde bulundurularak değerlendirdim. parlak fotoğraflarda resimler daha canlı geliyor bana. daha önce fotoğrafcıya yaptırdığım baskılarda parlaktı ve photo paper pro ondan farksız. kendi alanında ikiside gayet kaliteli. ikisinde de renkler canlı mat sevenler tercihini mutlaka hp den yana kullansın. üstelik fiyatı da çok uygun.
    ayrıca hp nin saten mat olduğunu ambalajını okuyunca sonradan farkettim.




  • Arkadaşlar burada belirtilen 240gr/m2 mürekkep kapasitesi mi yoksa kağıdın 1 m2 karesinin ağırlığı mı? Ben hep 1m2 kağıdın ağırlığı olarak düşünüyordum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: impulus

    Arkadaşlar burada belirtilen 240gr/m2 mürekkep kapasitesi mi yoksa kağıdın 1 m2 karesinin ağırlığı mı? Ben hep 1m2 kağıdın ağırlığı olarak düşünüyordum.


    kesin olarak bilmiyorum kağıtların kutuları üzerinde tam olarak ne olduğu yazmıyor. sizin dediğiniz gibi de olabilir. ama ben bunun çok da önemli bir kriter olduğunu düşünmüyorum. örneğin canon photo paper pro 245, hp premium 240 gr. arada 5 gr lık fark olmasına karşın canon, hp yi kalite olarak da, parlaklık olarak da, fiyat olarak da katlar. hiç düşünmeden herkese canon önereceğim ama fiyatı buna engel oluyor. birde hp premium plusın parlak olanının denemeyi düşünüyorum. onu da yakın zamanda ekleyeceğim. istedğiniz stüdyo kalitesiyse canondan başkasının öneremeyeceğim şu anda.




  • Ben mat kağıt seviyorum. Ne parlak ekran ne parlak kağıt sevemiyorum. Canon'un en ucuz kağıdı mat olan. Canon marka pro düzeyinde mayt kağıt yok mu? Bazı Alman markaları var buralarda var mıdır bilmiyorum, saf pamukluyok metal alaşımlı koton vs. kağıtları var anormal iyi deniyor.

    Neyse mat Canon'un en ucuz olması benim için iyi ama o da çok cılız bir kağıt. Mat veya ipeksi bir üst düzey Canon kağıdı var mıdır? Varsa nerede satılır?
  • HP premium Glossy paper'ı tek geçerim. Müthiş bir kalite var bu üründe. HP'nin bu kağıdı artık Türkiye'ye getirmediği çünkü çok pahalı olduğu için talep olmadığı belirtiliyordu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Fennezs

    Ben mat kağıt seviyorum. Ne parlak ekran ne parlak kağıt sevemiyorum. Canon'un en ucuz kağıdı mat olan. Canon marka pro düzeyinde mayt kağıt yok mu? Bazı Alman markaları var buralarda var mıdır bilmiyorum, saf pamukluyok metal alaşımlı koton vs. kağıtları var anormal iyi deniyor.

    Neyse mat Canon'un en ucuz olması benim için iyi ama o da çok cılız bir kağıt. Mat veya ipeksi bir üst düzey Canon kağıdı var mıdır? Varsa nerede satılır?

    mat kağıt olarak yukarda incelediğim hp premium plus satin matt ı önerebilirm. bazı fotoğraflarda parlak olana göre daha iyiydi sonuları üstelik 100 tanesi 13 ytl gibi uygun bir fiyata. canonda da matt photo paper var ama denemediğim için hakkında yorum yapamayacağım.

    quote:

    HP premium Glossy paper'ı tek geçerim. Müthiş bir kalite var bu üründe. HP'nin bu kağıdı artık Türkiye'ye getirmediği çünkü çok pahalı olduğu için talep olmadığı belirtiliyordu.

    dediğiniz premium glosy benim yukarıda incelediğim 3 nolu ürün gayet ucuz ve fiyatına göre iyi bir ürün. ama canon photo paper pronun yanına yaklaşamaz.

    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=22117
    ama bu linkteki ürünse dediğiniz doğru olabilir. premium plus dır kendisi. bendeki bunun mat olanı alırken dikkat etmemişim.
    ama iyiki etmemişim mat kağıtlar bazı durumlarda işe yarayabiliyor. bulunması o kadar da zor değil hepsiburada da en çok satan ürün. fiyatıda 21 ytl. 100 tane için çok pahalı değil bence. almayı düşündüğüm kağıtların başında geliyor. canon photo paper pro kalitesinde olduğunu düşünüyorum. okuduğum yorumlara göre



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 7 Kasım 2008; 0:21:02 >




  • dün bir arkadaşla kağıt ve mürekkep testleri yaptık.Kendisi grafikerdir.Kullandığımız yazıcı epson rx585 .otoreset kartuşlara farklı mürekkepler ile 5 farklı model A4 glossi kağıtları aynı dijital fotoğrafı yazdırdık.Kağıtlardan biri hp ,diğerleri pek bilinmeyen markalar.Bizi şaşırtan Gözle görülür pek bir fark yoktu , kağıtların parlaklığı dışında .Kağıtlardan biri 235 gr lik ve kartona benzer yapıda ve tanesi yaklaşık 0,3 ytl ye geliyor ( 200 lük paket )Şimdi kağıt ve mürekkeplerin zamanla değişimini test etmeye çalışıyoruz.Sonuçlar çıktıkça paylaşırım.
  • hp premium photo paper 10*15 lik
    bu kağitlara yaptiğimiz baskıları satiş
    yapmak için reyona koyduk normal fotolardan
    pek farkı yok okadar da kötü değil birde sorum
    olacak; kağitları hangi yazıcı ile test ettiniz ?
  • bide epson kağıt deneseydiniz keşke.
    50+50 şeklinde epson premiumlar bayağı ucuzdu bi ara
  • Ben teşekkür ettim. İncelemeni güncellemen çok faydalı olmuş, mürekkep işini hallettik, kartuş işini hallettik, kağıt işide halloldu sayende artık çok daha ekonomik baskılar yapabileceğiz. (Yazık oldu Canona. O anladı. )
  • Yukarı!
  • İnceleme için çok teşekkürler. Ben de cescesor'un 240 grlık ama profesyonel olmayanından sipraiş verdim. Gerçi halen tam olarak sipariş tamamlanmadı o yüzden şimdi biraz kararsız kaldım acaba normalinden mi yoksa profesyonelinden mi sipariş etsem diye. Yazıcım hp psc1410 21 ve 22 kartuşları kullanıyor. Cescesor mürekkep kullanacağım. Sizce hangisi daha uygun olur acaba benim için? Tavsiyede bulunursanız çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedmiller -- 24 Kasım 2008; 9:26:55 >
  • inceleme için teşekkür ederim kardeşim cescesordanda acil cevap gelse çok iyi olur bu aralar foruma girmiyor

    konu başlığınıda 6 adet yerine 6 çeşit diye değiştirsen zannımca daha uygun olur

    selametle
  • Güncel!!
  • Eline sağlık hocam. Çok güzel olmuş.
    Ben de 2 gündür bununla alakalı bilgi arıyorum forumdan (Fotoğraf/baskı bölümünde arıyordum , ama asıl iş buradaymış)
    Bunlar herhalde sadece püskürtmeliler için değil mi? Laser de kullanamıyormuyuz.?

    quote:

    Orjinalden alıntı: 1man1ac

    Güncel!!
  • Lazerler için yarı şeffaf kağıtlar mevcut.
    Ben 100 adedini Vatan Bilgisayar' dan 13 YTL ye almıştım.
  • Bende epson premium glossy 10x15 ile Cescesor Parlak Fotoğraf Kağıdı 10x15cm - 240gr karşılaştırma imkanım oldu.
    cescesorün kalitesini hiç beğenmedim. Garip bi şekilde kırmızı tonu baskındı birz epsona göre. defalarca aynı ayarlarda baskı aldım ama sonuç hep aynıydı. Epson daha güzel çıkardı.profesyonel olanından haberim yoktu. mutlaka farkı vardır normalinden diye düşünüyorum.
    birde dikkatimi çekti. epson yazıldıktan sonra düz dururken, cescesor kağıtları içe kıvrılıyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.