Şimdi Ara

LG E500 Ekranda Sarı Dikey Çizgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Bir buçuk ay kadar önce aldığım dizüstü bilgisayarımda iki haftadır ekranın sağ tarafında incecik birer nokta halinde dikey bir çizgi iniyor. Kafasına göre gidiyor geri geliyor. Araştırdığım kadarıyla Lcd ekran sorunu ama birde burdan öğrenmek istedim. Servis ağı geniş olsaydı şu an bulunduğum şehirde hiç canımı sıkmadan servisi arar gönderirdim ama malesef ancak İstanbul'a geldiğimde servise verebileceğim ve o zamana yani bir ay kadar süre bu lanet çizgiyle yaşamak zorunda kalacağım. Varsa bir fikri olan yazarsa sevinirim. Ama saçma salak ölü piksel bulup düzeltme programları önermeyin çünkü çocuk değilim. Saygılarımla.

    Resim eklemek istedim ancak ekranı kopyaladığımda çizginin görünmediğini farketim yani yüzde yüz lcd sorunu gibi.



  • pixel hatası gibi duruyor.http://www.laptopshowcase.co.uk/downloads/DPB.zip bu programla test et pixel hatası olduğundan emin ol .hemen aldığın yere götür değiştirlmeini iste.
  • Bu programı denedim daha önce. Çalışıyor da ancak sürekli çizgi orda dursa tamam diyeceğim de neden arasıra kayboluyor ve geri geliyor onu anlamış değilim. Ve servisi mi aramalıyım yoksa aldığım yere mi götürmeliyim. Sanırım doğru olan servise vermek öyle değil mi? Ölü piksel garantisi bu olayda geçerli olmasa gerek çünkü ne üç ne beş tam bir ekran dolusu ölü piksel var. Eğer tabi bu olay ölü piksel olarak tabir ediliyorsa. Ölü piksel olsa hep çizgi halinde dururdu ama bu arasıra düzeliyor:(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umaya -- 2 Kasım 2008; 18:55:07 >
  • Ozaman karttaki fiziksel bir arızadandır diyebilirim.
  • Evet karttan kaynaklanıyor olabilir..
  • O programı denemiştim. Ekranda çizgi var iken sarı ve beyaz dışında çok net belli oluyor çizgi. Yani ölü piksel gibi aynen. Ancak ekranda çizgi yokken hiçbir sorun yok nasıl iştir anlamış değilim. Bu arada şehir dışında olmamda dolayı sanırım bir ay bu lanet sorunla yaşamak zorundayım. İstanbulda servise verene dek çekcez heralde bu sorunu:(
  • Karttan kaynaklansa print scrn ile ekran görüntüsünü aldığımda çizgi ordan da görünmez miydi? Yani örnek olsun diye aldım painte yapıştırdım ama çizgi ordan görünmüyordu. Ve bios ekranında bile görünüyor bu çizgi yani az çok bildiğim kadarıyla kartla hiç alakası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umaya -- 2 Kasım 2008; 19:01:43 >
  • Ekranın çizgili halini cep telefonu yardımıyla sizlere aktarmaya çalıştım. Umarım servise gitmeden bir çözüm bulabilirim=)

    [simage]
     LG E500 Ekranda Sarı Dikey Çizgi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umaya -- 3 Kasım 2008; 23:59:00 >
  • ben aynı sorunumu bilgisayarımı servisine göndererek hemen çözdüm. donanımsal bir sorun yokmuş ve tamamen lcd ekran sorunuymuç bu yüzden ekranı tümden değiştirmişler. bende bu durumdan çok memnun kaldımç sonucta sıfır bir lcd ekran elime geçmiş oldu. bu andan sonrada en ufak sorunumda kargoya bilgisayarımı verip servise ulaştıracağım. herşey onlara ait çok memnun kaldım lg nin bu hizmetinden. teşekkürler.
  • Kurtulup tekrar geri dönüş yapıp bilgi verdiğin için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umaya



    Ekranın çizgili halini cep telefonu yardımıyla sizlere aktarmaya çalıştım. Umarım servise gitmeden bir çözüm bulabilirim=)

    [simage]
     LG E500 Ekranda Sarı Dikey Çizgi




    bugün aynısı yeni aldığım samsung 22bh350de başıma geldi. direk geri yolladım aldığım firmaya. umarım yenisinde böyle bi sorun olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.