Şimdi Ara

MSI, CUDA mimarisi için TMPGEnc 4.0 XPress'in özel deneme sürümü verecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • CUDA mimarisiyle GPU'larının yüksek işlem kapasitesini oyunların dışında diğer alanlarda da kullanmak isteyen Nvidia'nın bu yöndeki çalışmaları devam ederken, firmanın partnerleri de CUDA için girişim de bulunmaya başladı. Anakart, ekran kartı ve dizüstü bilgisayarlarıyla pazara yön veren isimlerden biri olan MSI, Nvidia tabanlı ekran kartlarının CUDA yeteneğini sergileyebilmek için TMPGEnc 4.0 XPress Video Encoder uygulamasının yapımcısı olan Pegasys ile işbirliğine gitti.


    Yapılan anlaşma çerçevesinde CUDA destekli TMPGEnc 4.0 XPress Video Encoder uygulamasının özel bir demo versiyonu Kasım ayında satılacak ekran kartlarıyla birlikte kullanıcılara hediye edilecek. Normal demo versiyonu 14 günlük kullanıma olanak tanıyan uygulamanın MSI'a özel versiyonunu kullanıcılar 30 gün (1 ay) boyunca kullanabilecek. Özel bir link üzerinden sağlanacak uygulama, üretici firma Pegasys'nin iddiasına göre video işlemlerinde, çok çekirdekli işlemcilere göre %446'ya varan performans artışı sağlayabiliyor.








  • bu cuda mantığı çoook önceleri aati-nvidia arasında işbirliğiyle çıkmalıydı.Hatta işlemcinin x86 mimarisini temel alan bir kodlama ile işlemciye bile gerek kalmadan bir çok işlemi gpu-cpu kombinasyonunda yapabilmeliydik.Ama işlemcinin pazarı o kadar büyük ki kendinden onlarca defa güçlü olan gpu lar karşısında hep ayakta kaldı.Bahane temel yapı farklılığıydı!!
    Ancak özel kodlama işlemcileriyle dönüşüm yapmak gpu mühendisleri için çocuk oyuncağı neredeyse.Umarım bir gün bu sistem dahada yaygınlaşırda bizde sistemleri daha az bileşen ile oluşturabiliriz....
  • nvıdıa 4 bir yandan saldırıyor ama benim merak ettiğim fx57 nin geçen açtığı bir konu
    intelin gpu lu 48 çekirdekli işlemcileri 2010 civarı piyasaya sunacağı ozaman ati ve nvıdıa ne yapacak anlamadığım ekranı nereye bağlıyacağız ekran kartı olacakmı ?
  • olması gereken yavaş yavaş oluyor... program çeşidi giderek artacak görünüyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.