quote:
Orjinalden alıntı: hedayse
Selam arkadaşlar...
Bu günlerde nasip olursa bir arkadaşımdan skystar2 2.6c dijital tv kartı alacağım. Daha önce hiç kulanmadığım için bir kaç sorum olacaktı;
1- Skystar2 2.6c nasıl bir tv kartıdır tavsiye edermisiniz ?
2- Ben normalde evde tek çanak ile yani türksat ile tv izliyorum; bunada o çanaktan kablo çektiğimde tv kartı ile download felan yapılabiliniyormuş ya bende download yapabilirmiyim. Mesela mp3 felan indirilebilineceği söylenmişti mümkün olacakmı? en azından yapan varmı ?
3- Bu kartta kısa devre koruması yokmuş herhalde bu büyük bir sıkıntımıdır?
4- Çanaktan çift yaralanma için lnb çoklayıcı almak gerekmiş herhalde yani bir uydu alıcısına birde tv kartına kalo çekmek için; bunu aldığımda tekrardan çanak ayarı yapmak gerekecek mi?
5- Mesela bir kanalda film izlerken onu kaydetme şansımız oluyormu veya istediğimiz saatler arasında kayıt yapabiliyomuyuz.
6- Kartın ısınma sorunu varmış doğrumudur?
7- Kartı aldığımda kumanda sorunum olacak yani kumandası yokmuş, bunu temin etmek zormudur?
8- Türksat 3a uydusu çıktıktan sonra genelde bir sorun yaşandığı için tv kartında da bir sorun yaşanır mı?
9- Son olarak Kartın fiyatı konusunda hiç bir bilgi edinemedim. Anladığım kadarıyla artık daha üst modelleri mevcut piyasada ve alacağım arkadaşta fiyat konusunda pek bilgili değil araştırırız felan dedi öyle kaldı. Sizce bu kart kaç para eder tahminen yani ?
Evet arkadaşlar biraz fazla soru oldu ama kusura bakmayın; İlgilenirseniz çok sevinirim..
1)bende alıcam araştırıyorum,bu model ıyıymıs..
2)mp3 ü zaten internetten indirirsin,uydudan mp3 ındırme derken,muzık kannlarından kayıt yapmaksa kayıt yapma ozellıgı varmı..tv de ne ızlıyorsan kayıt yapıyor..
3)kısadevre koruması hıc bır kartta yok sanıyorum..
4)canak ayarsı sabıt..ucuna lnb denen topaç sey var ıkı uclu olcak..ıkı tane kablo cek..bırısı evdekı tvye eskısı yanı.dıgerıde pc ye gelcek..2 ayrı kabloyu canaga kadar uzatcan..
5)her kanalı kaydedersın.
6)her kartın ısınması sorunu vardır.
7)kumandayı kartı kullananlardan satın alman lazım onlarda hepsını bırden satar kumandayı zor bulursun..
8)turksat3a yazılımı var onu yukluyorun halloluyor
9)ortalama 50-60 arası olması lazım..
not:yanlısım varsa düzeltme yapın..sadece bıldıklerımı yazdım..bende ogrenmıs olurum