Şimdi Ara

Intel'in alternatif enerji kaynaklarına olan ilgisi artarak devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yarıiletken endüstrisinin lider isimlerinden Intel'in alternatif enerji kaynaklarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda güneş panelleri üzerine çalışan Sulfurcell ve Voltaix firmalarına sırasıyla 24 milyon dolar ve 12.5 milyon dolarlık yatırım yapan firma şimdiyse Çin merkezli bir diğer "temiz enerji" firması Trony Solar Holdings'i gözüne kestirmiş durumda. Güneş ve rüzgar enerjisi için ekipmanlar hazırlayan firmaya, Intel Capital'in 20 milyon dolarlık yatırım yaptığı bildiriliyor.


    Gelen bilgilere göre Trony Solar Holdings, Intel'den gelecek parayı üretim kapasitesinin arttırılması ve ar-ge çalışmalarına hız kazandırılması için kullanacak. Intel Capital yöneticisi Stephen Eichenlaub ise açıklamasında temiz enerji sahasının Intel'in geleceğindeki en önemli noktalardan biri olduğunu dile getirirken, iki firma arasında yapılan anlaşmanın detayları ve Intel'in yatırım karşılığında ne kadar hisse aldığı açıklanmadı.








  • Bu yıl intel için yatırım yılı oldu, birçok firmayı satın alıp yeni sektörlere girdi, tabi maddi bir sıkıntısı yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WinteR

    Bu yıl intel için yatırım yılı oldu, birçok firmayı satın alıp yeni sektörlere girdi, tabi maddi bir sıkıntısı yok.



    işi yaygaraya almıyorlar adamlar amd nin hiç böyle bir girişimini görmedim hep ilk nadımı yapan intel hakkını da veriyor ama
  • ileriyi görüyor. yeni bir buluş yapıp patent alma işinde olabilir. X86 örneğindeki gibi!
  • Ne yatırım ama 55 milyon dolar. Intel gibi yıllık kârı 10-12 milyar dolar olan bir firma için az bir yatırım. Hele hele de firma için ileride çok önemli konulardan görülüyorsa gerçekten az. Yaklaşık yıllık kârın %4-5 i gibi bir yatırım. Şu güneş panelleri ucuzlasa da bizde eve alsak yahu. Ar-Ge'ye yapılan yatırımlar bence çok çok az. Hala güneş enerjisinde verimlilik en yüksek %50 mesela ve ilerleme çok yavaş, bununda nedeni Ar-Ge ye yapılan düşük yatırımlar bence.

    Intel'in burada yaptığı olsa olsa ileride yükseleceğini gördüğü iş kollarına şimdiden yatırım yapmak, ileride nasılsa bu yatırımlar kendiliğinden büyüyecek, o zaman bakarız diye düşünüyor kuvvetle muhtemel.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arda1811

    işi yaygaraya almıyorlar adamlar amd nin hiç böyle bir girişimini görmedim hep ilk nadımı yapan intel hakkını da veriyor ama

    Intel'i bu konuda ben de çok takdir ediyorum. Adamlar yarı-iletken sektöründe lider konumunda. Finansal kaynakları desem ona keza. AMD ise malî bakımdan zor günler geçiriyor. Intel yapsın artık yatırımları. Havok fizik motorunu geliştiren şirketi de almışlardı. Sessiz sedasız yapıyor işini. Temiz enerji elde etme olayı da ileride daha da önem kazanacak kanısındayım. Gerçi Intel bu boşa yatırım da yapmaz.

    Darısı AMD grubunun başına...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 29 Ekim 2008; 4:04:07 >




  • enerji anlamında bu tür yatırımlar gerçekten ileriye dönük yatırımlar
  • geleceğe yatırım dedikleri böyle birşey olsa gerek...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.