Şimdi Ara

www.makinamuhendisi.com

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar,aranizda benim gibi makina mühendisi adayi var mi acaba?

www.makinamuhendisi.com

bu site su an durgun ama onu canlandirmak bizim elimizde,cok ise yara bir site yapabiliriz.

ben de yeni kesfettim ne yaziki,...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIRLAK -- 2 Mayıs 2005, 18:19:34 >

• bende makine mühendisi adayıyım ne gibi projelerin var....
  • dostlar bende makinacıyım bahsi geçen siteye üyede oldum.bu arada bu topikte toplanalım döküman paylaşımına girelim.
  • evet bence de döküman paylasimi iyi fikir,

makina dali cok genis bir alan ve ben de kendime uyan tarafinda calismak istiyorum acikcasi.Konstrüksiyon gibi seyler,CAD ..bunlar ilgi alanima giryor.

sizler nelerle ugrasiyorsunuz?
  • bende cad/cam uygulamarına yoğunlaşmayı düşünüyorum.var mı kullandığın programlar?
  • AutoCAD kullaniyorum,Pro engineer gözümü korkutuyor ,ama onu bu yaz halletmeye calisacam,

simdiden bir kac döküman indirdim,bir arkadastanda programi alip yükliycem

bir de Catia cd sinden,kopya almistim,bilmiyorum saglam gibi görünmüyor ama onunla ilgili de bir kac döküman topladim

programlama dersen cok yabanciyim malesef
  • yaşasın. işte benim topiğim. bende bi makine mühendisi adayıyım. bu ilk senem daha çok yabancıyım ama kararlıyım seneye bi yerde çalışmaya başlıcam. böyle bir sitenin olmasıda çok güzel. tebrik ederim. ama sanırım uzun zamandır var bu site. umarım güzel ve yararlı bi topik olur. sizlerden öğütler bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    www.aceleilan.com
    4 yıl önce açıldı
    http://www.kadikoyiphone.com/
    6 yıl önce açıldı
    https://www.ersinoutdoor.com/
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar iki topik var ben karıştırıp bir ona bir buna post atıyorum şunları teke indirelim.
    @tırlak
    bende kolay ve yaygın olmasından dolayı autocad le başladım snra biraz solid edge le uğraştım ama piyasa da solid edge pek tercih edilmiyor şimdi solid works'le biraz uğraşıp pro engineer öğrenmeyi düşünüyorum.pro kurdum baya karmaşık geldi.solid works zaten autocad e benziyo yani en azından menüsü falan benzer.ama pro da menüler ortada değil biraz karmaşık.http://www.muhendisim.net/SWEDU.htm bu yeni siteden solid works eğitim notları var. bir bakmanızı tavsiye ederim.
    onun dışında programlama konusunda fena sayılmacak seviyede fortran biliyorum.mühendislik hesabı yapabilecek seviyede diyelim.

bende de forumdan bulduğum dökümanlar var solid works,pro engineer ve catia hakkında.o dökümanlar hala yazılım geliştirme bölümünde mevcut.hamit sen edinmediysen ordan edinebilirsin.
    notlar----->http://forum.donanimhaber.com/m_2659191/tm.htm

bu topik üzerinden bilgilerimizi ve araştırmalarımızı paylaşırız.

• arkadaşlar elimde beam'ler üzerine binen kuvvetlerin (yaylı ve single) oluşturduğu deformasyonları gösteren ve mohr's circle'lı çizen iki küçük programcık var.programların isimleri "dr.stress" ve "dr.beam" eğer elinde olmayan varsa mail adresini yazarsa gönderebilirim.çok basit bir ansys analizi yapıyor programlar.toplam 900kbyte kadar programlar.
  • tmmob

makina mühendisleri odası

istanbul şubesi

NECDET ERASLAN PROJE YARIŞMASI 2005

ROBOTİKTE BİLİM VE TEKNOLOJİ

10 Aralık 2005

JÜRİ KURULU

-Emeritus Prof. Dr. Arsev Eraslan, NASA-ABD

-Prof. Dr. Ahmet Kuzucu, İTÜ Makina Fakültesi

-Prof. Dr. Okyay Kaynak, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

-Prof. Dr. M. Oruç Bilgiç, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi

-Doç. Dr. Arif Atlı, Marmara Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü

-Doç. Dr. Eşref Eşkinat, Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü

-Hakan Altınay, Kale Altınay Robotik

-Tevfik Peker, MMO İstanbul Şube Başkanı

AMAÇ

Yıllarca makine mühendisliği alanında uluslar arası nitelikte bilimsel çalışmalar yapmış ve düşünceleri ile hep çağdaş kalmış olan değerli üyemiz Necdet Eraslan’ın adını ölümsüzleştirmek için 2003 yılında başlattığımız Proje Yarışması geleneğini sürdürüyoruz.

Necdet Eraslan Proje Yarışması 2005 Türkiye’de bilim ve teknoloji araştırmalarını desteklemek ve bu alanda çalışan kişileri özendirmek amacıyla oluşturulmuştur. MMO kendi çapında bu alandaki gelişmelere katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

KONU

Yarışmanın 2005 yılı konusu olarak ROBOTİKTE BİLİM VE TEKNOLOJİ seçilmiştir. Yirminci yüzyılın özellikle ikinci yarısında sanayileşmenin büyük bir ivmeyle hızlanmasını sağlayan teknolojik gelişmelerin başında, imalat yöntemlerinin otomatikleşmesi ve buna bağlı olarak gelişen robot teknolojileri olmuştur.

Otomasyon ve robot teknolojileri sayesinde imalat süreleri kısalmış ve buna bağlı olarak verimliliklerde çok büyük artış sağlanmıştır. Bu teknolojilerin bir başka faydası, imalat kalitelerinde yaşanan gelişme olmuştur. Ancak özellikle robotların kullanımının yaygınlaşmasının insanlık için en önemli getirisi, insan sağlığını tehdit eden alanlarda doğrudan işgücü gereksiniminin ortadan kaldırılması suretiyle iş güvenliğinde yaşanan olumlu gelişmelerdir.

Sanayide verimlilik sağlayan ve çalışanların yaşam kalitesini yükselten bir unsur olarak robotik, günümüzde en çok gelecek vaat eden mühendislik konularından biri olarak karşımızda durmaktadır.

Proje Yarışması’na sunulacak önerilerde, yukarıda da belirtildiği üzere verimlilik, imalat kalitesi ve iş güvenliği gibi konularda; ulusal, sosyal, ekonomik, teknolojik ve ekolojik açılardan faydalar öne süren bilimsel ve yenilikçi bir içerik olması beklenmektedir.

YARIŞMA KOŞULLARI

Özgün olması kaydıyla her çeşit proje yarışmaya kabul edilecektir. Buna göre projelerin aşağıdaki konu başlıklarından hangisine daha uygun olduğu, katılımcı tarafından belirtilecektir.

q Buluş önerisi

q Yenilikçi ürün (inovasyon) önerisi

q Hizmet sektörüne yönelik öneriler

Yarışmaya katılmak için en fazla 1 sayfalık proje özeti, özgeçmiş ile birlikte en geç 30/07/2005 tarihine kadar MMO İstanbul Şube’ye elden, posta veya kargo ile ulaştırılmalıdır. Proje özetinde amaç, bulgular, hedefler ve beklentiler açıkça belirtilmelidir.

Özet sahiplerine 15 gün içinde sonuçlar bildirilecektir. Kabul edilen projelerin tam metni ve varsa afiş, poster, prototip, numune gibi tanıtıcı malzemeler en geç 10/11/2005 tarihine kadar teslim edilmelidir.

Finale kalan projeler en geç teslim tarihinden itibaren 15 gün içinde belirlenecek ve proje sahiplerine bildirilecektir. Final sunumları ve ödül töreni 10/12/2005 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumunda 10:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

KİMLER KATILABİLİR

Yarışma Jüri kurulunda bulunan firmalar, firma temsilcileri ve MMO çalışanları hariç herkese açıktır. Buna göre üniversite lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, mühendisler ve tüm araştırmacıların yarışmaya katılımı beklenmektedir.

FİKRÎ MÜLKİYET HAKLARI

Projelerin fikrî mülkiyet hakları proje sahiplerine aittir. MMO herhangi bir amaçla projeler üzerinde hak iddia etmeyeceği gibi, projelerdeki fikirlerden de sorumlu tutulamaz.

PROJE METNİ YAZIM KURALLARI

Proje tam metni aşağıdaki anan bölümlerden oluşacaktır.

Giriş ve Özet Tanıtım
    Projenin Amacı
    Proje Kapsamı ve Bulgular
    Proje Yönetimi ve Yapılabilirlik Analizi
    Hedeflenen Katkılar ve Etkileri
    Sonuç, Beklentiler ve Öneriler

ÖDÜL

Yarışmada ilk üçe giren projelerin sahiplerine aşağıdaki ödüller verilecektir.

I.’lik ödülü: 6000 YTL

II.’lik ödülü: 4000 YTL

III.’lük ödülü: 2000 YTL

Ayrıca finale kalan tüm projeler yayınlanacak ve varsa afiş, poster, prototip, numune gibi proje eki tanıtıcı malzemeler sergilenecektir.

SONUÇ

Ülkemizde bilim ve teknolojinin gelişimini desteklemek amacıyla düzenlediğimiz bu yarışmaya, bilim ve teknolojiye gönül vermiş herkesi bekliyoruz.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi

Katip Mustafa Çelebi Mah. İpek Sokak No:13 Beyoğlu/İSTANBUL

www.mmoistanbul.org yayin-istanbul@mmo.org.tr

İlgili: MAHİR TUĞCU (Dahili 116)

• arkadaşım bana o mailleri gönderebilirmisin
    mail adresim merih_me@yahoo.com
  • sanırım programlardan bahsediyorsun atıyorumiyi çalışmalar
    quote:

Orjinalden alıntı: merih_me

arkadaşım bana o mailleri gönderebilirmisin
    mail adresim merih_me@yahoo.com
  • mechanical desktop,autocad,solid works,catia,unigraphics.beyler bu programlardan hangilerini kullanmayı biliyorsunuz?cnc programı yazmayı bilen warmı?
  • AutoCAD biliyorum sadece

digerleri hakkinda bilgisi olan bilgisini paylasabilir mi?

Ayrica satjda CNC programlama yapan bir teknikerle bayagi bir konusmustum,ama ögrenecek zamanim yoktu malesef
  • unigraphics ve catia ileri düzey tasarım programlarıdır.ikisininde kullanımını cok zor olduğunu biliyorum.ancak şu an ikisinide kullanmayı bilmiyorum.bu iki programı bilmek makinacı arkadasların gelecekte oldukca işine yarar.unigraphics için gelmiş geçmiş en ii yazılım diyenleri bile duydumbide autoform die bi program war su aralar..kalıp tasarımı yapanların oldukca işine yarar...
    autocad bilenler için mechanical desktop ı öğrenmek oldukca kolay olur.zaten aynı tabanda çalısıyolar.autocad iki boyutlu çizimde uzman,mechanicalda 3 boyutlu çizimde ii.
  • okulu bitirdikten sonra,okumaya devam etmek isteyen var mi aramizda? ya da iste Asistanli,doc,prof luk düsünenler?
  • @Steel;

sanırım gaziantep üniversitesindesin bende makinaya yeni başladım bu sene
  • evvela hoşgeldin diyeyim o zaman.evet ben de antep üniversitesindeyim.umarım hayatından mutlusundur.
    antepli misin bilmiyorum ama benim burda 5.senem bilgi ve deneyimime ihtiyacın olursa yardım etmeye çalışırım.
    bu arada diğer topikte toplanmaya karar verdik orda yazışırsak daha iyi olur.bölünmemiş oluruz.
    grsz
  • arkadaşlar ben de makina müh.de okuyorum 3. sınıf
  • slm arkadaslar bana cad cam özellikle master cam ıle ılgılı kıtap lazım allah rızası ıcın yardım edın bıde morıseiki tezgahının kullandıgı caps cam programının dongle crakı lazım olan arkadaslar gizem___09@hotmail.com maıl atabılırmı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.