Şimdi Ara

ATi Radeon HD 4830'da paralel işlemci sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • AMD-ATi bir süredir merakla beklenen Radeon HD 4830 modelini bugün itibariyle kullanıma sundu. Radeon HD 4670 ve HD 4850 modelleri arasına konumlandırılan ve 150$ fiyat seviyesi için hazırlanan karta 55nm üretim teknolojisiyle hazırlanan RV770LE gpu'su güç veriyor. Radeon HD 4850'den özellikle 800'den 640'a düşen paralel işlemci sayısı ile ayrılan Radeon HD 4830 için paralel işlemci problemi olduğu iddia edilen bir kısım kartın kanala dağıtılmış olabileceğinden bahsediliyor.


    Gelen bilgilere göre Techpowerup sitesinin biri PowerColor diğeriyse AMD tarafından sağlanan örnek kartlar üzerinde yaptığı testlerde referans kartın 640 yerine 560x paralel işlem birimine sahip olduğu gözlemlenmiş. Belirttiğimiz üzere normal şartlarda kartın olması gereken paralel işlemci sayısı 640. Radeon HD 4830'un hazırlık çalışmalarında AMD-ATi, GPU üzerindeki 80x paralel işlemcili iki bloğu kapatarak paralel işlemci sayısını kırpma yoluna giderken en azından inceleme için Techpowerup'a gönderilen kartta, muhtemelen kaza ile iki yerine üç bloğun kapatılmış olabileceğinden bahsediliyor.


    Gözlemlenen bu durumun kartın performansına da yansıdığı belirtiliyor. Zira yapılan testlerde sadece AMD-ATi tabanlı ekran kartları hazırlayan PowerColor tarafından sağlanan 640x paralel işlemcili kartın, AMD-ATi tarafından yollanan ve 560x paralel işlemci sorunu olduğu belirtilen referans tasarım Radeon HD 4830 modelinden daha iyi performans sergilediği belirtiliyor. Bu konuda henüz AMD cephesinden net bir bilgi açıklama yapılmış deği.








  • bu haber iyi olmadı yaawww
  • hm,bu da kartın yeni bir dizayn yerine direk paralel işlemci ve ona bağlı ünitelerin kapatılarak üretildiğini gösteriyor,acaba bir şekilde açılma fırsatı olabilir mi
  • quote:

    yapılan testlerde sadece AMD-ATi tabanlı ekran kartları hazırlayan PowerColor tarafından sağlanan 640x paralel işlemcili örnek kartın paralel işlemcilerinde yaşanan bu sorun nedeniyle 560x paralel işlemcili, referans tasarım Radeon HD 4830 modelinden daha iyi performans sergilediği belirtiliyor.


    nassi yani?
  • Bir yanlışlık olmuştur. Son kullanıcının alacağı kartlarda hata olacağını sanmam. Çünkü diğer sitelerdeki hem referans, hem de diğer üreticilerin kartlarında sorun yoktu.

    Bu arada kapalı olan bloklar lazer cut ile mi yoksa yazılımsal mı kapatılmış? Rivatuner ile açabilir miyiz? Önemli olan soru bu
  • Benim kartta sadece 120 paralel işlemci var ben napim şimdi :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: S@N@Ne!!!

    Bir yanlışlık olmuştur. Son kullanıcının alacağı kartlarda hata olacağını sanmam. Çünkü diğer sitelerdeki hem referans, hem de diğer üreticilerin kartlarında sorun yoktu.

    Bu arada kapalı olan bloklar lazer cut ile mi yoksa yazılımsal mı kapatılmış? Rivatuner ile açabilir miyiz? Önemli olan soru bu



    En yanlışlık olmaması gereken yerde yanlışlık yapmışlar. Bu arada tam 4 tane hatalı ürün gönderilmiş sitelere TechpoWerUp bu sayıyı da vermiş. Sadece Techpowerup sitesine gönderilenlerde görülmemiş yani hata.

    Siteler o kartı test edecek ve birçok insan o testlere göre alacak. Daha düşük performans gösteren modeli kazayla üretseler bile bunu test sitelerine göndermeleri komedi.

    Test sitelerine bile eksik Shader ve TMU ya sahip kartları gönderebilen zihniyet, halka niye satmasın.


    Büyük bir hata gerçekten. Allahtan site testinde görüldü. Önlemi direk alınacaktır sanırım. Yine de alırken de dikkat etmek lazım tabi ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 23 Ekim 2008; 23:08:19 >




  • artık yeni bir model daha var demek ki hd4820
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eric13

    artık yeni bir model daha var demek ki hd4820


    hih benim esprim daha guzeldi.

    quote:

    560x paralel işlemcili, referans tasarım Radeon HD 4830 modelinden(640) daha iyi performans sergilediği belirtiliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eric13

    artık yeni bir model daha var demek ki hd4820


    Şunu duyar gibiyim "ATİ hd4700 serisini duyurdu ATİ-RULETİ bu serinin en önemli özelliği ekran kartınızda 800 ile 80 arasında parçacık işlemcisi mevcut artık şansınıza ne çıkacağı kalmış




  • Reklamın iyisi kötüsü olmaz.
  • çok kötü bir reklam
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertekin

    Reklamın iyisi kötüsü olmaz.



    böyle reklam olmaz. başka bir konuda "TLB" hatası yüzünden phenom adının lekelendiğinden bahsetmiştiniz. biraz çelişki olmuş...

    ___________________________________________

    bu arada ard arda mesaj aralığı "6 dakikaya" çıkmış. el insaf...!!!
  • bole reklam mı olur yaw

    Bende diyorum nvidiadan nie surekli kotu kotu haberler çıkıo(kalite dsurrerek performans gibi) demekki reklamın iyisi kotusu olmazmıs
  • HD 4820 olarak çıkarsın onları da... nVidia 8800 GT - 8800 GTS G92 gibi farkları tuhaf gudik şeyler çıkarıyor (gerçi 8800 GTS G92'nin bellek band genişliği sorunu kadar bir bellek band genişliği sorunu olmayabilir, 4830'un).

    Şaka bir yana (işin satılabilirlik kısmı var), paralel işlemci 640'tan 560'a düşerse, doku birimleri de 32'den 28'e düşecektir. Bu ikisi beraber kayıp yaratır tabii, doku birimlerinin de düşmesi hayli önemli, hele 4800 gibi paralel işlemci/doku birimi oranının yüksek bir sayıyla ifade edildiği serilerde :)

    İnşallah son kullanıcıya hiç denk gelmez böyle yarım modeller.



    quote:

    kalite dsurrerek performans gibi


    Bu neyin nesi?

    İspatlandı mı nVidia'nın 180.42 ile kalite düşürdüğü? Yoksa dombililerin yorumlarını mı yayıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 24 Ekim 2008; 5:27:43 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: eric13

    artık yeni bir model daha var demek ki hd4820


  • üretim hatası olabilir arkadaşlar kul yapısından bahsediyoruz...
  • Rulet devrede -- yeni bir hd4820 -- karışık paralel işlemcili

    SMARTER CHOİCE
  • ewt 4820 uydu bence :)
  • http://www.techpowerup.com/index.php?74650

    ATi açıklama yapmış. Sorun bios güncellemesi ile çözülüyor deniyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.