Şimdi Ara

Fraps deneme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
14.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yukarıda verdiğim link Fraps'in ücretsiz sürümü olup ;) 30sn lik kesintisiz kayıt olanağı sağlar sanırım 1vs1 leriniz için yeterli olacaktır. Sınırsız kayıt yapan tam sürümü paralı. Nette illegal olarak tam sürümleri dolaşıyor. Ama biz korsan programa karşıyız değil mi?
    Genel ayarlar
     Fraps deneme

    buradan
    "Start fraps minimized" Fraps çalıştığında sağ alt köşee (Taskbar) ikon olarak görürsünüz. Ayar değişiklikleri için iki kere tıklarsınız menüler gelir. Bu durumda program aktiftir. Her türkü kayıt vs yapabilirsiniz.
    "Fraps windows always on top" Bunu işaretlerseniz fraps penceresi bütün pencerelerin üstünde olur. Ayar ekranı daima elinizin altındadır. Tavsiye etmem.
    "Run fraps when windows starts" Eğer bunu tıklarsanız her windows açıldığında fraps otomatik çalışır. Sağ altta simgesini görürsünüz. Böylece her oyun açmadan önce Fraps ı başlatmanız gerekmez.
    "Display status on keyboard LCD" Size gelmez işaretlemeyin.

    Video ayarları
     Fraps deneme


    Resimdeki ayarlar idealdir. Sadece FPS yi 30 olarak değiştirin. Eğer sisteminiz zayıfsa "half size, no sound, ve 25 fps" yapın.

    Fraps sağ alt köşedeyken oyun içinde F9 ile kaydı başlatıyorsunuz. Birkaz deneme yapıp sizin sisteminiz için ideal ayarları bulun. Menüler yeterince basit zaten.

    SS ayarları.

     Fraps deneme


    Gelelim Fraps ile ilgili sorunlarımıza.
    1. Fraps Makinayı çok Kasıyor:
    Bu sorunu resimdeki ayar penceresinin aynısını yaparak giderebilirsiniz. Sesi kapatın ve half-size boyutta kayıt yapın, zaten videoyu küçültürken netlikten ödün vericeksiniz bu yüzden kaliteyi yüksek tutmaya çalışmanın çok anlamı yok.

     Fraps deneme


    Resimdeki altı kırmızı çizili bölümleri işaretleyerek kayıt yapınız yani 25-30 FPS'nin üstüne çıkmadan, half-size olarak kayıt yapınız ayrıca Record Sound seçeneğini işaretlemez iseniz videonuz başta sessiz olacaktır.
    2. Çektiğim Videoların Boyutu Çok Büyük:
    Çekilen videoları Windows Movie Maker programı ile küçültebilirsiniz. Bu program Windows XP ile beraber sunulmaktadır. Şimdi nasıl küçülteceğimizi resimlerle belirtelim.
    Önce Movie Maker'ı açıyoruz.
    Daha sonra resimdeki gibi küçültmek istediğimiz Fraps kaydımızı ok işaretindeki gibi mouse ile sürüklüyoruz.

     Fraps deneme


    Daha sonra gene resimdeki gibi ok yönünde kaydımızı film şeridine mouse ile sürüklüyoruz.

     Fraps deneme


    Şimdide dosya sekmesinden Film Dosyasını Kaydet seçeneğine tıklıyoruz.

     Fraps deneme


    Daha sonra ise Bilgisayarım seçeneğini tıklayıp ileri diyoruz. Daha sonra nereye kaydedeceğimizi belirleyip tekrar ileri diyoruz ve karşımıza video kalite/boyutları ile ilgili seçenek geliyor. Resimdeki işaretli kısma tıklıyoruz.

     Fraps deneme


    Çıkan 3 seçenekten ortadakini işaretleyip videoyu istediğimiz boyuta indirebiliyoruz. Ancak dikkat edin boyutu düşürdükçe netlik azalacaktır. Bu yüzden bikaç farklı boyutta kaydetmeyi deneyerek istediğiniz ölçü ve netlikte videonuzu kaydedebilirsiniz size kalmış bunu birçok kez deneyebilme şansınız var.

     Fraps deneme







  • bu virtueldubda 1280 1024 çözünürlüğü 1280 720ye çevirebilir miyim? yoksa adobe primiere daha mı idealdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.