Şimdi Ara

harici hdd de dosya veya dizin bozuk erişilemez uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
17.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • philips 320 gb lik harici harddiski 10 aydır çift bölüm olarak kullanıyordu (H,I)
    su anda bilgisayara taktığım da diskler görünüyo
    ı bölümünde sorun yok ancak h bölümü isim vermeme rağmen yerel disk olarak gözüküyo ve
    girmek istediğimde H:/ erişilemez dosya veya dizin bozuk okunma durumda diye uyarı alıyorum
    sağ tıkla gir olmuyo özelliklerde hiçbirşey çalışmıyo
    program yükleyim disk birleştirme yapmak istediğimde diğer bölüümü gördü ama bu bölümü görmüyo
    xp kullanıyorumiçinde çok mühim belgeler var kaybetmek istemiyorum bi çaresi var mı?



  • Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nihat35nihat

    Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir.



    Eğer nihatın dediğini yapamassan sorunlu hdd ye sağ tıkla özellikler>araçlar>hata denetimi - şimdi denetle >dosya sistemi hatalarını otomatik düzelt tıkla bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalışa tıkla- eğer ağır bir sorun var ise hata verir, tam format atmanı tavsiye edebilirim.
  • dostum ikiside olmuyor
    cmd yazıp chkdsk/r X dediğimde aygt yoluna ulaşılamıyor diyor
    diğer yandan özellikler arçlar disk denetlemesini açıyorum çalışıyo gibi oluyo sonra kapanıyo
    şimdi dikkat ettim dosyalama sistemi raw yazıyo açılabilen bölümün sistemi ntfs
    buradan dolayı bir sorun olabilir mi
    dosya sistemini ntfs ye nasıl çeviririz?
  • partitionmagiç 8.0 kullan hangi disk raw görünüyorsa o diski ntfs e biçimlendir de uyg yap sorunun çözülür
  • içindeki dosyalar silinmez dimi
    quote:

    Orjinalden alıntı: ada44mavi

    partitionmagiç 8.0 kullan hangi disk raw görünüyorsa o diski ntfs e biçimlendir de uyg yap sorunun çözülür
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sersyco

    içindeki dosyalar silinmez dimi
    quote:

    Orjinalden alıntı: ada44mavi

    partitionmagiç 8.0 kullan hangi disk raw görünüyorsa o diski ntfs e biçimlendir de uyg yap sorunun çözülür



    biçimlendirirsen silinir
  • önemli bilgilerin yoksa sağ tık format..virus girmis olabilir..aynısı banada olmustu
  • arkadaşlar adam önemli belgelerim var diyo siz hala "sağ tuş format at" "partion magic kullan" falan diyosunuz.. :S
  • iyi akşamlar bende de şu an boyle bir problem var.
    120lik hardiskimi açamıyorum.Erişemez hatası veriyor.Dosya uzantısı-türü RAW diyor.
    Aslında dosyalarım içinde duruyor sanırım çünkü veri kurtamram ile çok hızlı şekilde onlara ulaşabiliyorum.Bazı yerlerden MBR sınde sorun var oldugunu sanıyorum.
    Buraya şunu sormak için yazıyorum.
    Artık uğraşmaktan bıktım.Kendimce çözümü şöyle buldum:
    veri kurtarma ile dosyaları kurtarıp aynı diskime atmak istiyorum.Ama bunu yapabilirmiyim?Yani aynı dosyaları aynı harddiskten alıp aynı harddiske kopyalaycam?Nasıl ama!!!Valla çaresizlikten böyle saçma bir yontem urettim.
    Çünkü şu RAW biçimini NTFS ye çeviren bir şey bulamadım.
    İlginice Teşekkürler..
  • wd 500 gb harici harddiskim açılmıyor ve biçimlendir uyarısı veriyor. "Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter." uygulamasını yaptım ama "yeterli ayrıcalığınız olmadığından erişim engellendi. bu hizmet programını yükseltilmiş modda başlatmanız gerekir." uyarısı verdi. içindeki bilgileri kurtarmalıyım. ne önerirsiniz. şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bvergili -- 26 Haziran 2010; 12:53:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bvergili

    wd 500 gb harici harddiskim açılmıyor ve biçimlendir uyarısı veriyor. "Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter." uygulamasını yaptım ama "yeterli ayrıcalığınız olmadığından erişim engellendi. bu hizmet programını yükseltilmiş modda başlatmanız gerekir." uyarısı verdi. içindeki bilgileri kurtarmalıyım. ne önerirsiniz. şimdiden teşekkürler.

    Ben sorunu easy recovery programıyla içindeki dosyaları kurtarıp sonra biçimlendirip çözdüm
  • arkadaşlar benim harddiskim çalışırken (film izliyordum) yere düştü ve bir daha bilgisayarım simgesinde göremedim şuan tam 1 ay oldu ve bilgisayar tam kapasite raw formatlı olarak görüyor nasıl mı oldu?

    öncelikle düştüğü gün buzluğa attım poşet içerisinde dinlendirdim. Ertesi gün tüm recovery programlarını kurdum harf atanamadığından hiçbirisi görmüyordu. Sadece 2 program bir süre sonra görmeye başlıyordu o da fiziksel sürücü olarak;
    HDD regenerator ve HDD sentinel. Bu programlarda da 1 TB lık Samsunf M3 portable ürünüm, 13 Gb olarak görünüyordu ama bu benim için bir umut oldu. Harddisk düştügü günden beri ilk takınca bir 5 sn ses çıkarıyor ondan sonra sessizleşiyordu.
    Neyse ben baya uğraştım içinde foto belge herşey var çünkü 1 ay sonra artık bıktım gene buzluğa attım. Ubuntu da deneyeyim dedim bilgisayara ubuntu kurdum orada da görmedi ama terminal açıp lsblk yazdım; sonra burdan harddiskin sdx ini buldum x sayı oluyor sonra "sudo apt-get install lilo" yazdım ve sonra "sudo lilo -M /dev/sdx mbr yaptım. dediğim gibi sdx teki sayı sizin driver numaranız. Sanırım mbr tamir edildi böylelikle ama çalışmadı bende çok sinirlendim gene yere düşürdüm çalışırken ve plastik kısmı kalırmış metal kısmı görüyordum bu ne ya dedim üzerine bastırdım. Sonra o 5sn lik ses gelmemeye aynen cd rom içinde cd döner ya onun gibi sess gelmeye başladı sadece, Ubuntu gene görmedi ertesi gün windows yüklü masaüstü bilgisayarıma taktım tekrar HDD regeerator ve Sentinel bir baktım Harddisk kapasitesi 931 Gb görünüyor ve harf atandı ama biçimlendirme yapmak gerekiyor dedi bende nette araştırırken raw formatlı olan hdd nasıl kurtulur karşılaşmıştım ama beni ilgilendirmeyince okumamıştım. Bilgisayarım -->yönet-->disk yönetimine girince Disk5 olarak göründü. Ama siyah çizgili raw olarak. Şuan HDD regenerator ile Scan & Repair seçeneği ile tamir ediyor bad sector buluyor yarın bitecek bakalım dosyaya kavuşacak mıyım ama çok heyecanlandım :)

    bu arada ilk başta 13 Gb ve fiziksel sürücü olarak görünürken HDD reg programı MBR bozuk diyordu ve disk yönetiminde "bir G/Ç hatası nedeniyle erişilemedi" gibi birşey yazıyordu, bende MBR bozuk olunca noluyor diye araştırınca arkadaşlar diski çöpe at demişler önemsemeyin, şuan HDD reg MBR bozuk filan demedi sektörleri onarıyor bakalım pazartesi sonucu yazarım bu da umudu kırık arkadaşlara umut olsun


    Sanırım ya ubuntu mbr yi tamir etti ya da benim fiziksel darbelerim yerinde oldu :)))




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.