Şimdi Ara

Asus'dan Nehalem destekli yeni işlemci soğutucusu; Triton 81

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Intel'in önümüzdeki ay içerisinde lanse etmeye hazırlandığı Nehalem tabanlı Core i7 serisi yeni nesil işlemciler sektöre hareket getirecek gibi görünüyor. Zira işlemcilerin yapısı gereği X58 yonga setli anakartlar ve 3 kanal DDR3 bellek kitlerine ek olarak LGA1366 soket formuyla uyumlu yeni soğutucular da kullanıcıların beğenisine sunulacak.


    Tayvan merkezli lider donanım üreticilerinden Asus'un Triton 81 isimli yeni soğutucusu Intel'in Core i7 920, 940 ve XE 965 modelleriyle kullanılabiliyor. Yeni nesil işlemcilere ek olarak yine Intel'in LGA775 formundaki tek, çift ve dört çekirdekli işlemcileriyle uyumlu olan soğutucu soket AM2,AM2+1207,1207+ ve 939 formundaki işlemcilerini de desteklemekte.


    Asus'un 120,5x117,6x144,7 mm boyutlarında ve 695gram ağırlığındaki yeni soğutucusu Bakır yüzeye ve Alüminyum yapraklara sahip. 4x ısı aktarım borusuna sahip olan belirtilen Triton 81, çift fan kullanımına olanak tanıyan tasarımıyla da dikkat çekiyor. 800-2500rpm aralığında çalışan fanıyla 18dbA'lık gürültü yarattığı belirtilen soğutucu ayrıca Mavi LED ile donatılmış.


    Asus'un geniş işlemci desteği ile dikkat çeken yeni işlemci soğutucusu Triton 81 için şimdilik net bir fiyat bilgisi bulunmuyor.








  • Asus neredeyse her alana el attı. Geniş soket desteği sayesinde ileriye dönük bir ürün bence. Başarımı nasıldır bilmiyorum ama Nehalem ile birlikte görmek lazım.

    Haber için teşekkürler...
  • tasarımı çok çok güzel olmuş şöle bi bakınca soğtamıyacağı işlemci yok gibi ama AndryTR dediği gibi nehalem de performansını görmek lazım
  • asusun yaptığı en iyi işlemçi soğutucularından biri gibi
  • bence çokta aktif bi soğutucuya benzemiyo
  • 1- eğer o resimdeki gibi çift fan ve 2500 devirde yine önündeki o metal yapı ile 18 db ses çıkarıyorsa ellerinde öpmek lazım.

    2- Neden tamamen Bakır yapılı bir soğutucu yapmazlarda hep işi kolayına kaçarlar alüminyum ile? asusçulara sormak isterdim..

    3- Ağırlığı oldukça fazla geldi bana....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: scanner_eye

    1- eğer o resimdeki gibi çift fan ve 2500 devirde yine önündeki o metal yapı ile 18 db ses çıkarıyorsa ellerinde öpmek lazım.

    2- Neden tamamen Bakır yapılı bir soğutucu yapmazlarda hep işi kolayına kaçarlar alüminyum ile? asusçulara sormak isterdim..
    3- Ağırlığı oldukça fazla geldi bana....

    eğer o soğutucu full bakır olursa ağırlığı 2,5 kilo olur. ondan full bakır yapmamışlardır.
  • cok iyi eskilerlede uyumu ayrıca mavi led olması güzel olcak bir nokta güzel kücük sirin olmus :) cift fanda eh akmasada damlar mantıgıyla güzel etki yaratır zaten önemli olan sürekliliktir damlasada aksada yinede orası asınır yani güzel bi sogutma icin yardımcı olucaktır ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.