Şimdi Ara

Dreambox DM500s | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (184. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.281
Cevap
26
Favori
592.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihmc

    quote:

    Orijinalden alıntı: mekatronik_muh

    Arkadaşlar merhaba,

    Aradığınız servis bulunamadı hatasından bir türlü kurtulamadım. Sitede 2 uydulu merkezi anten mevcut (Türksat ve Hotbird). Dreambox 500 S klonu ilk aldığımda hiç sıkıntısız kanalları izleyebilmekteydim. Ne olduysa 2-3 ay önce oldu. Birden bütün kanallar gitti. Başka marka uydu alıcı takıyorum tüm kanallar cam gibi. Araştırmalarım sonucu bulduğum bilgileri bir bir uygulamaya başladım. Uyduları yazılımdan yapılandırıp Dseqc 1.1 yaptım, verilen lof/l ve lof/h değerlerini denedim olmadı. yeni kanal listelerini yükledim olmadı. gemini 4.20 kullanıyordu gemini 4.70 yükledim olmadı. openpli image yükledim olmadı. adaptörü 12 V 2 A di içindeki kondansatörleri tarifteki gibi değiştirdim olmadı. 5A 12V adaptör aldım taktım olmadı. Şu anda show , atv , fox , stv gibi birkaç kanal çekiyor onlarda 5 dk sonra gidiyor. stabil değil. merkezi uydu sisteine müdehale edemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.



    dm 500s
    2 amper ıle calısır enfazla 3 amper motorlu canaklar ıcın yeterlıdır
    v-low-hıgh degerı mdu frekansı ıcın degıstırılırd ama
    sızdekı sorun turksat ve hotbırd kanallarıysa

    tunerdekı dırenc degerını ölçün veya tuner gıtmıs olabılır
    bu arada hangı ıldesınız



    Cevap için teşekkürler,

    Valla ben 5A 12V luk adaptörü dayadım. Yanında verdikleri 2A 12V da durmakta. Motorlu çanak kullanmıyorum o yüzden 3-5A e gerek yok diyorsunuz anladığım kadarıyla. DigiTurk çanağı değil yani MDU ile alakam yok sanırım. Tunner ın direnç değeri derken ilk sayfada fotoğrafı olan f70 direncini mi ölçmeliyim? ya da tunner direnci nasıl ölçülmelidir? Ankara 'da ikamet ediyorum.




  • mekatronik_muh
    Bence senin cihazın tuneri gitmiş olabilir. Bu nedenle tarayıp kaydettiğin kanalları hafızasında saklayamıyor olabilir. Evindeki prizlerde topraklama sağlam mı? Kaçak varsa cihazı bozmuş da olabilir. Toprak ile nötür arasında ölçtüğünde 1.5 - 2 voltu geçmemesi gerekir. Geçiyorsa kaçak vardır. 0 volt çıkarsa daha kötüdür. Çünkü elektrikçiler işin kolayına kaçıp nötr ile topraklamayı birleştirirler.
  • bende odaya alacağım bir tane uydu alıcı ama hiç anlamam uydu işinden şu ürün dikkatimi çekti''http://www.hepsiburada.com/Liste/atlanta-adr-500s-dijital-uydu-alicisi-siyah/productDetails.aspx?productId=evatlanadr500siyah&categoryId=155057 '' herhalde Dreambox DM500s nin özellik olarak aynısıymış klon filan varmış bunların o sebeple bunu düşündüm bir fark var mı ki onla arasında bide ben tek çanağın lnb sini değiştirip 2 farklı uydu bağlayıp ayrı ayrı izleyebilirim demi ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ettu

    mekatronik_muh
    Bence senin cihazın tuneri gitmiş olabilir. Bu nedenle tarayıp kaydettiğin kanalları hafızasında saklayamıyor olabilir. Evindeki prizlerde topraklama sağlam mı? Kaçak varsa cihazı bozmuş da olabilir. Toprak ile nötür arasında ölçtüğünde 1.5 - 2 voltu geçmemesi gerekir. Geçiyorsa kaçak vardır. 0 volt çıkarsa daha kötüdür. Çünkü elektrikçiler işin kolayına kaçıp nötr ile topraklamayı birleştirirler.

    Cevap için teşekkürler,

    Kanallar hafızasında saklanıyor da görüntü alınamıyor. 4-5 kanalın görüntüsü canı isterse geliyor sonra onlarda gidiyor. Tunner ın arızalı olduğunu nasıl anlarım. Dün tunner ın metal kapağını açtım hiç bir kararma, kondansatörde şişkinlik yok. Cihazın geneli içinde geçerli bu durum. Bizim bina 40 senelik toprak hattı bile olmayabilir. Muhtemelen toprağı nötre vermişlerdir.DB 500 S dışında bütün uydu cihazları çalışıyor aynı sistemde. 3-4 ayrı uydu alıcı denedim. Daha önceki GoldMaster ı da sorunsuz 2 sene kullandım. Çin malı diye kocaman yazmışlar tunner ın üzerine marifetmiş gibi. =) Tunner arızalıysa ne yol izlenir. Kaliteli bir tunner taktırmanın maliyeti ne olur bu cihaza? ya da alternatif çözüm yolları nelerdir? Şu kondansatör ya da f70 direncini değiştirme işleri gerçekten işe yarıyor mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sheep57

    bende odaya alacağım bir tane uydu alıcı ama hiç anlamam uydu işinden şu ürün dikkatimi çekti''atlanta-adr-500s-dijital-uydu-alicisi- herhalde Dreambox DM500s nin özellik olarak aynısıymış klon filan varmış bunların o sebeple bunu düşündüm bir fark var mı ki onla arasında bide ben tek çanağın lnb sini değiştirip 2 farklı uydu bağlayıp ayrı ayrı izleyebilirim demi ?

    slm
    dm 500s ıle aynı cıhazıdr
    farkı 2sene fabrıka garantılıdır
    donanım sorunlarında fabrıka garantı kapsamında tamır edıyor

    1 canaga 8 lnbde takılırda yabancı uydular ıcın oluyor

    turksatla yabancıları aynı canaktan alamazsınız
    acı yetmez
  • merhaba ilginiz için teşekkür ederim yani yabancı kanalları izleyebilmek için en az iki ayrı çanak olması gerek diyorsunuz tek çanakla ya yabancı yada yerli kanalları ikisinden birisini çeker diyorsunuz yanlış anlamadıysam şimdi bende bir tane çatıda çanak var bir tane daha taktırırsam hem eski d-smart alıcısı ile aşka odadan hemde yeni alacağım alıcı ile yerli ve yabancı kanalları izleyebilirmiyim başka hiç bir şey takmadan yoksa ondan hariç 2 tane yeni çanak mı taktırmalıyım görüntü alabilmek için.birde siz de herhalde atlanta yetkili satıcısısınız sizde var mı bu bahsi geçen atlanta adr 500s varsa sizde de 2 yıl fabrika kapsamında mı bu ürün?
  • evet
    1 canak turksata
    2.hotbırde ayarlatıp multıfeed ıle (lnb tutucu) 3 lnb ekletırsenız
    örnegın :hotbırd ,eutelsatw3,astra veya yakın baska uydular ayarlanabılır
    1.sayfada resmı var

    2.odada dsmart cıhazı takıcaksanız
    turksata takılacak lnb 2lı olması lazım ve ayrı kabloda ona cektırceksınız

    evet atlanta yetkılı bayısıyız
    urunlerımız fabrıka garantılıdır
    atlanta 500s 120 tl 12 ay taksıt ıle alabılırsınız

    http://bestuydu.sanalpazar.com/dukkan/Bestuydu__u126145
  • mekatronik_muh
    Senin cihazda tuner arızalı olabilir ama emin de değilim. Cihazın garantisi bitmediyse servise götürmeni öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ettu

    mekatronik_muh
    Senin cihazda tuner arızalı olabilir ama emin de değilim. Cihazın garantisi bitmediyse servise götürmeni öneririm.

    Cihazı gittigidiyordan uydustore adlı satıcıdan geçen sene 15 temmuzda aldım. Satıcıya pazartesi msj attım ama ses yok.

    Not: An itibariyle notuyla beraber cihazı göndermem için eposta göndermişler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekatronik_muh -- 5 Mayıs 2012; 16:22:17 >
  • dm500 u atlanta alın ben aldım hb den ve hiçbir sorunu yok fiyatı uygun 133 tl ye geldi kargo dahil

    kumanda tuner donma vs sorunu yok,kutudan pil ve skart kablo çıkmıyor,2 yıl garantili

    gemini 4.70 attım sorun yok network ışığı yeşil renkli
  • Merhabalar, bende Dream DM 500-S kullaniyorum, baglatali 1 ay kadar oldu, bir suru para verdim, yerli-yabanci kanallari sorunsuz izliyordum ama 1 haftadir hicbir kanal yok, baglattigim yeri ariyorum yardimci olmuyorlar, 2 gundur de bu basligi inceliyorum ama icinden cikamiyorum. Kanallarin hepsinde, Turksat, Hotbird, vs. silinmis servis yaziyor.

    Ne yapmam gerekiyor, adimlari daha basit gosteren, "once bu, sonra bu" sekilde bir rehber bulmak mumkun mu? Veya yardimci olabilecek kimse var mi?

    Simdiden tesekkur ederim.
  • Öncelikler merhabalar arkadaşlar


    Ben şimdi eve 3d televiyonu aldım yeni evlendim ve balayından geldim.

    Şimdi benim bir satıcı arkadaşım dreambox almamı söledi , söledi güzelde kafamda sorular kaldıı bu cihaz hangi kanalları ceker ve internet için hangi net firmasını öneriyorsunuz.

    Arkadaşlar kızmayın konuyu okudum biraz kafam durdu birde evle aalakalı çok karışık şeyler olduğu için size güveniyorum

    bu arada bana önerebileceğiniz başka birseyler varsa sevinirim.

    şimdiden cevaplıyan bütün herkeze teekkürş ederim.
  • Hm bu arada bu uydu net flan nasıl ve fiyat bilgisiz verirseniz :))) kızmayın arkadaşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brujáh

    Merhabalar, bende Dream DM 500-S kullaniyorum, baglatali 1 ay kadar oldu, bir suru para verdim, yerli-yabanci kanallari sorunsuz izliyordum ama 1 haftadir hicbir kanal yok, baglattigim yeri ariyorum yardimci olmuyorlar, 2 gundur de bu basligi inceliyorum ama icinden cikamiyorum. Kanallarin hepsinde, Turksat, Hotbird, vs. silinmis servis yaziyor.

    Ne yapmam gerekiyor, adimlari daha basit gosteren, "once bu, sonra bu" sekilde bir rehber bulmak mumkun mu? Veya yardimci olabilecek kimse var mi?

    Simdiden tesekkur ederim.

    slm
    cıhazınıza kanal lıstesı yuklenmesı lazım
    ama once dıseqcten kabloları dogru takın
    1 turksat
    2 hıotbırd
    3 eutelsatw3
    seklınde sonra bır uyducuya gıdıp kanal lıstesı yukletun duzelır
  • Arkadaşlar çat pat ingilizcem var internette bi mududvb diye bi yazılıma ulaştım, dreambox dm500 de de çalışıyor ve iptv özelliğide var. bu şekilde ip tv yi dm500 lerde çözebiliriz ancak ben pratikte pek iyi değilim. size iki tane link vericem bu linklerdeki dosyaları nereye atıyoruz diye bakarsanız sevinirim.

    http://tipok.org.ua/downloads/iptv/DVB/dreambox/mumudvb.2136-work.diff
    http://tipok.org.ua/downloads/iptv/DVB/dreambox/Archive/mumudvb.tar.gz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leylimleylim -- 12 Mayıs 2012; 16:49:25 >




  • adaptör takılı ve sadece adaptör ışığı yanıp sönüyor cihaz açılmıyor.
    Acaba sorun ne olabilir ?


    adaptör değişince sorun çözüldü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liveshow -- 28 Mayıs 2012; 23:30:49 >
  • arkadaşlar yeni kanal listesi var mı elinizde?
  • arkadaslar bugün uydu alıcısı alacam ama malesef fazla bilgim yok bu konularda ..dreamboxların iyi oldugunu duydum biraz arastırdım.DREAMBOX 800HD BOOT fiyatı 329.00 tl hemen alım mı fiyat uygunmu sizce birde DREAMBOX 800 HD mi daha iyi yoksa bu bahsettiğiniz DREAMBOX DM500 mü daha iyi hangisi yenicıktı lütfen acil cvp tsk ederm
  • dm500s eski model bir cihazdır tabiki 800 yeni çıktı

    ayrıca biri normal diğeri HD bir cihazdır

    500 sd : 100 lira ise

    800hd : 350 liradır :))

    yeni kanal listesi var bende bi ara upload yaparım :)
  • saol kardesim ben DREAMBOX 800 HD BOOT 76 SİM 2.01 almaya karar verdim ama simdi piyasa fiyatı ve alabilecegim güvenilir bir site lazm yardım edermisiniz Fiyat aralıgı nedir bu cihazın bide sim 2.01 ile sim 3.0 farkı nedir sim 3.0 daha ucuz neden
  • 
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.