Şimdi Ara

Sapphire profesyonel kullanım için AMD FireStream 9250 modelini hazırladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Paralel işlem yetenekleri ve yüksek hesaplama performanslarıyla günümüzün yeni nesil grafik işlemcileri bilimsel çalışmalar, mühendisik hesaplamaları ve daha pek çok alanda kişi, kurum ve kuruluşlara zaman kazandırabilmekte ve performans takviyesi yapabilmekte. ATi ve Nvidia başta olmak üzere sektöre devi firmaların da başta GPGPU yani genel amaçlı GPU kullanımı ekseninde grafik işlem birimlerinin farklı sahalarda da kullanılması için yoğun çalışma içerisinde oldukları biliniyor. AMD-ATi Firestream, Nvidia ise Tesla serisi çözümleriyle bu alanda varlıklarını hissettiriyorlar


    Üretici firmalar için katma değeri oldukça yüksek olan profesyonel çözümlere yönelik rekabet te hız kesmeden devam ediyor. 55nm üretim teknolojisiyle hazırladığı RV770 gpu'sunun avantajlarını sonuna kadar değerlendirme niyetinde olan AMD-ATi, FireStream 9250 modelini duyurdu. Firmanın önde gelen iş ortaklarından Sapphire, FireStream 9250 modelinin üzerindeki örütüyü kaldırdı. PCIe 2.0 tabanlı olan ve 150 watt'dan daha düşük güç tüketimiyle dikkat çeken profesyonel grafik kartı, watt başına 8 GigaFLOP'luk yüksek işlem kapasitesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.


    Kompakt yapısı ile 1U tipi sunucular için ideal olduğu belirtilen FireStream 9250, 1GB GDDR3 bellek ile donatıldı. Tek slot tasarımı ve Radeon HD 4850'de de kullanılan soğutucusu ile tanıdık gelen kart, Siyah renkli yapısı ile masaüstü türeviyle arasına çizgi çekiyor. Özellikle finansal analiz kodlarının hesaplanmasında merkezli işlem birimlerine (CPU) göre 55 kata varan oranda daha hızlı olduğu belirtilen kart matematik işlemleri için AMD'nin "Core Math Library for the GPU" (ACML-GPU) desteğiyle birlikte geliyor.


    Ciddi yazılım desteğine sahip olduğu belirtilen FireStream 9250'nin başta finans olmak üzere, sağlık, enerji ve bilimsel hesaplamalarda kullanılması bekleniyor. Gelen bilgilere göre FireStream 9250 ve destek veren uygulama geliştirme kitinin (SDK) önümüzdeki ay ile birlikte kullanıma sunulması bekleniyor.








  • Bu Kart Ne Böyle Aman Allahım BRAVO Ati
  • kaç bin dolar :))
  • CUDA tarzında bir sistemle mi çalışacaklar? (Tam anlamıyla CUDA değil belki ama ona benziyor gibi sanki yoksa ben mi yanlış anladım?)
  • İsminden olsa gerek 5 sene önceki Radeon 9250'yi çağrıştırdı.
  • 256mb 64 bit 9250 hahah :D ilk çıkan 256 lardı sanırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.