Şimdi Ara

HD 3850 İLE DX9 VE DX10.1 FARKI (Assasins creed)GÜNCELLENDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  HD 3850 İLE DX9 VE DX10.1 FARKI (Assasins creed)GÜNCELLENDİ

Bildiginiz gibi Assasins creed oyunu ilk olarak dx10.1 destegini veren oyundu.dx9 ve dx10.1
    arasındaki farkı merak etmemden ötürü bir test yapıp sizlerle paylaşmak istedim.

Test sistemi
    e4500/ 3,15 ghz
    2gb ddr2 875 mhz ram
    Hd 3850 512 mb/770 mhz gpu/950 mhz bellek hızı
    win xp sp3
    ati 8.9 sürücüsü
    catalsyt:quality
    oyun icin tüm grafik ayarları high-en yüksek

1280x1024 noaa/noaf

Ve işte DX10.1...
    Vista ultimate 32 bit sp1
    donanım hızları xp deki ile aynı
    sürücü vista icin 8.9
    oyun icin tüm grafik ayarları xp deki ile aynı,yani hepsi high/en yüksek...
    bu sefer aa ve af acıp deniyoruz.....
    1280x1024 /4xAA - 16xAF

Fps dx9 da ortalama 40 larda gezeriken dx10.1 de 55-60 larda gezdi. ve ss lerde pek belli olmuyor ama gözlemlerime dayanarak dx10.1 de görüntü kalitesinin cok daha üstün oldugunu belirtmek istiyorum.ilk dx10.1 de koydugum ss lerde hata var bu yüzden yenileme yapıyorum.fps ve görüntü kalitesine dikkat!!!!

Buda oyun icinden güzel bir enstantane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seylem -- 20 Ekim 2008; 17:05:05 >

• dx9 da sanki daha güzel görüntü dimi
  • ışıklandırma farkımı var?
  • benim bildiğim assassins creedden dx10.1 i kaldırdılar sen dx10.1 var yazmışsın
  • türk bayrağı nerde geçio
  • bi yandan gurur duydum bayrağı görünce
  • quote:

Orjinalden alıntı: by_rappe

benim bildiğim assassins creedden dx10.1 i kaldırdılar sen dx10.1 var yazmışsın

Assasins in patch siz hali dx10.1 desteklidir,bendekide patchsiz.ubisoft cıkardıgı patch ile dx10.1 destegini kaldırdı.yani o patchi yüklersen dx10.1 gidiyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Assansin's Creed piyasaya sürüldüğünde DX10.1 desteği vardı, destek bir patch ile kaldırıldı, yani patchi yüklemezsen Dx10.1 den yararlanabilirsin...

Bu sonuçlar Dx10.1 in hiç bir getirisi yok diyen bazı arkadaşlara da iyi cevap olmuştur umarım, kendileri Dx10.1 kullanamadıkları için bol keseden sallıyorlardı...
  • quote:

Niye kaldırdıklarını yazmayı unutmuşsun . Gerçi arkadaş açıklamış ama.
    Nvidia dx10.1 de Ati kartlar daha fazla başarım sergileyince Ubisofta baskı yapmıştı o yüzden kaldırılmıştı

• Dx10 ile Dx10.1 arasında bu oyunda hiç bir görüntü farkı yoktu arkadaşlar Assassins Creed'de.

DX10.1 sadece performans artışı sağlıyordu. Oda AA açıldığı durumlarda ve çok yüksek çözünürlüklerde. 1920*1200 gibi çözünürlüklerde AA Full açık halde %20 lere vara bir avantaja yol açıyordu.

Zira AA nın performans kaybetmemesini sağlayan bir yapısı var Dx10.1 in. Sitelerde test etmişti.

Ama forumda şu ara öyle bir hava varki. Sanki her durumda %20 kazanç sağlamış gibi aksettiriliyor Dx10.1. Bu kesinlikle yalan.

Dx9 dan elbette farklı Dx10.1 ama Dx10 dan değil. Şimdi bu noktadan hemen Ati fanatikliği yapmayın.
  • Şimdi bunun fanatiklikle ne alakası var. Birilerini suçlarken düşünerek suçlayınız.
  • Arkadaş 1280 çözünürlükte test yapmış ve ortalama fps değerlerinde gözle görülür iyileşme olduğundan bahsediyor...
  • Bir de patch yükleyip performans durumlarına bakabilir misin?
  • AHANDA!!!!! Arkadaslar bir hata olmus dx10.1 de aldıgım testlerde aa ve af acıkmıs.yeni ss leri gönderiyorum ve fps artı görüntü kalitesindeki artısa dikkat cekiyorum!!!!!!bu sefer 4xaa 16xaf ile....
  • 10.1 görüntü kalitesi artmış
  • bence dx9 ile alınmış ilk ssde arka plan dx10.1 deki görüntülerden çok daha gerçekçi duruyor,ama kişiler dx10.1 de daha iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: tımestop

10.1 görüntü kalitesi artmış

Oyunu vistada oynadım ve bitirdim sanıldığı gibi directx10 ile arasında bir fark yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Ekim 2008; 21:25:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: VaLoUr

quote:

Oyunu vistada oynadım ve bitirdim sanıldığı gibi directx10 ile arasında bir fark yok

sisteminizde kartınız 8800 gt görünüyor.oyunu vistada bu kart ilemi oynadınız?şayet öyle ise dx10.1 den yararlanamazsınız.bana sorarsanız baya bir var,niyemi?çünkü dikkat ederseniz dx9 da hic aa ve af acmadıgım halde fps ortalama 40 küsürlerde gezdi oysaki vistada 4xaa ve 16xaf acmama ragmen fps 50 lerden asagı düsmedi.

• quote:

Orjinalden alıntı: seylem

quote:

quote:

sisteminizde kartınız 8800 gt görünüyor.oyunu vistada bu kart ilemi oynadınız?şayet öyle ise dx10.1 den yararlanamazsınız.bana sorarsanız baya bir var,niyemi?çünkü dikkat ederseniz dx9 da hic aa ve af acmadıgım halde fps ortalama 40 küsürlerde gezdi oysaki vistada 4xaa ve 16xaf acmama ragmen fps 50 lerden asagı düsmedi.

Performans olarak artışa birşey diyemem doğru olabilir ben görüntü kalitesi için söyledim onu

• quote:

Performans olarak artışa birşey diyemem doğru olabilir ben görüntü kalitesi için söyledim onu

Demekki 8800 le oynamıssınız oyunu yani 10.1 siz.o zaman eger imkanınız varsa birde 10. destekli bir kart bulup öyle deneyin,bana hak vereceksiniz.ss lerde de oyun oynarken aldıgınız görüntü kalitesini göremiyorsunuz oyun icinde görüntü ss tekilerden daha kaliteli
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.