Şimdi Ara

Jetway 780G yonga setli Mini-ITX anakartını kullanıma sundu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Düşük güç tüketimine sahip, kompakt boyutlu ve sessiz bilgisayarlara olan ilginin her geçen gün arttığı günümüzde özellikle Mini-ITX formundaki donanımlara olan ilgi dikkatlerden kaçmıyor. Anakart üretecileri güncel yonga setlerinin kullanıldığı Mini-ITX anakartlar üzerine çalışırken, komponent üreticileri "Cep Herkülü" diyebileceğimiz zengin özellikli, kompakt anakartlara ev sahipliği yapacak kasa çalışmalarına devam ediyor.


    Intel cephesinde özellikle Atom platformuyla birlikte Mini-ITX çözümleri popülerleşmeye başladı. Özellikle güç tüketimi noktasında iddialı olan Atom tabanlı çözümler, mevcut yapılarıyla HTPC olarak bilinen ve oturma odalarımızı hedef alan çoklu ortam bilgisayarlarına girecek esneklikte değiller. Zira Atom platformuna "görsellik" katan GMA 950 grafik işlemcisinin video performansı, rakipleriyle bol ölçüşebilecek düzeyde değil.



    Güç tüketimi açısından olmasa da çoklu ortam yetenekleriyle dikkat çeken Mini-ITX çözümlerin ise AMD'den geldiğini görüyoruz . Firmanın partnerlerinden Jetway'in hazırladığı 780G yonga setli yeni Mini-ITX anakart kullanıma sunuldu. NC81-LF kod adlı anakart özellikle entegre grafik işlemcisinin 3B ve video performansı ile öne çıkacak gibi görünüyor.



    AMD'nin ısıl güç tasarımı 65 Watt'a kadar soket AM2 ve AM2+ formundaki güncel tüm işlemcileriyle çalışabilen Jetway'in yeni anakartı pasif soğutması ve katı kapasitörleriyle de dikkat çekiyor. İki adet SO-DIMM slotu üzerinden 4GB'a kadar DD2-800MHz bellek desteği sunan anakart kullandığı yonga seti itibariyle ATi'nin en güncel entegre grafik çözümlerinden biri olan Radeon HD 3200 ile geliyor.



    DirectX 10 desteği sunan Radeon HD 3200 ayrıca Unified Video Decoder teknolojisiyle Blu-ray ve HD DVD gibi yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabiliyor. 128MB'lık DDR2 bellek ile desteklenen entegre grafik işlemcisiyle de dikkat çeken Jetway'in yeni anakartın üzerinde görüntü aktarımı için VGA, DVI ve HDMI konnektörleri bulunuyor ve bu sayede pek çok monitör ve HDTV ile kullanılabiliyor.


    780G yonga setine güney köprüsü olarak SB700 yongasının eşlik ettiği anakart, farklı RAID konfigürasyonlarını destekleyen 4x SATA-II ve 2x eSATA konnektörleriyle geliyor. Çift gigabit ethernet ve 6 kanal yüksek tanımlı ses gibi özellikleri bulunan Jetway'in yaygın işlemci desteği, gelişmiş video - grafik özellikleri ve form faktörüyle dikkat çekmesi beklenen anakartının yurt dışı satış fiyatı ise 140-150$ seviyesinde.








  • inş türkiyedede satılmaya başlar
    intel deyilde bu 128 ekran kartlı amd ler bayaa hızlı olur
  • sonunda beklediğim kart çıktı inşallah TRye gelir yaa...
  • AMD'nin miniITX anakartlarındaki entegre grafik çözümleri Intel'in miniITX anakartlarındakilerden çok daha başarılı oluyor. AMD, bir de işlemcisi anakarta lehimli gelen ve küçük pasif soğutuculu MiniITX anakartlardan çıkartsa çok güzel olacak. Buna standart stok fan takınca fazla yüksek oluyor.
  • Phenom 9150e ile çok harika oluyor. 2GB DDR2 bellek, ATi 3450 ile de muhteşem...
  • işlemciyi entegre etmek yerine gpu entegre etmek daha ii olmuş aferin amd bu hamle çokk ii gerçektende
  • 150 dolar mı?yuh...
  • jetway'i sardı bu 780g mini-itx işi. ama bu fiyatlarla pek mantıklı değil. umarım tr'ye çok daha uygun fiyatlardan gelir.

    ram slotunun birini kartın arkasında konumlandırmış...
  • Aranılan bir kart fakat fiyat çok yüksek.
    100$ civarı bir fiyatı olsa çok imüşterisi olurdu.
  • evet özellik olarak iyi ama fiyat olarak pekde iyi sayılmaz
  • kartı arkalı önlü kullanmışlar ve so-dimm leri iyi düşünmüşler

    x2 5050e yakışır bu karta
  • normal 780 chipsetli anakartlar 140 liradan başlıyor
    80$+kdv demek bu
    Ayrıca ekran kartında bellek de yok bunlarda

    Mini-Itx olmasının da hem maliyetleri düşürmesini beklerdim. Böyle bir fiyatlandırmayı anlamadım. Biraz daha ucuz olsa mini-itx piyasasını domine edebilecek kapasitede bir anakart tabi. Orası ayrı
  • Codec,isletim sistemi,stabilite bir suru is cikiyor. hdpc yerine divx player gibi cihazlarin daha bol ozellikli olmasini dilerim. htpc nin baska bir avantaji yok.
  • board süper yanlız fiyatta yanlışlık var amd ye ters bu fiyat. HAdi intel olsa anlardım ama amd ucuz satar. Ayrıca bu board da çift ethernet fuzuli masraf!
  • çift ethernet, firewall olarak kullanılabilsin diye konuyor bu ürünlere.
  • 150$ çok yüksek bir fiyat bence. 790GX anakartlar bile 110$ civarında Türkiyede.
  • Mini-ITX olmasinin fiyati dusurmesi degil, yukseltmesi beklenir kanimca. Cunku pahali olan sey orada "buyuk" olan board degil, uzerindeki cipler. O cipleri de daha kucuk uretmek daha yeni ve ustun teknoloji gerektirirken yaninda binbir degisik sorunu da getiriyor. O nedenle kucuk boyutlu cihazlar buyuk abilerinden pahali oluyorlar genellikle (hele de ayni/yakin ozellikleri sunabiliyorlarsa).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.