Şimdi Ara

Nvidia'dan Adobe için yeni ekran kartı; Quadro CX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Yüksek işlem kapasitesine sahip grafik işlemcilerini sadece oyunlarda kullanmak istemeyen ve sağladığı avantajları farklı iş ve uygulamalarına da yansıtmak isteyen ve buna paralel olarak CUDA mimarisini geliştiren Nvidia, çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Adobe Photoshop CS4 üzerinde GPU'larının sağladığı donanımsal hızlandırma yeteneğini değinene firma hız kesmedi ve Adobe'nin en yeni çözümlerini içeren Creative Suite 4 için yeni bir ekran kartı hazırladı.


    Nvidia'nın profesyoneller için hazırladığı grarfik kartlarını konumlandırdığı Quadro serisi dahilinde geliştirien Quadro CX kod adlı yeni model, temel olarak GeForce GTX 260'a güç veren GPU'yu kullanıyor olsa da bazı limitlemelere sahip. 448-bit yerine 384-bit bellek veri yolu desteği sunan ekran kartının bellek bant genişliği d 76.8GB/sn olarak belirlenmiş. 1.5GB GDDR3 bellek ile donatılan kartın paralel işlemci sayısı pazara sunulan ilk GTX 260 ile aynı yani 192.


    DVI konnektörüne ek olarak DisplayPort ve Stereo portları da bulunan Quadro CX, GeForce GTX 260 ile aynı soğutucuyu kullanıyor dolayısıyla çift slot tasarıma sahip. Photoshop CS4, After Effects CS4 ve Premiere Pro CS4 gibi görsel tasarım ve video uygulamalarında hızlandırma sağlamak üzere hazırlanan kart, yüksek tanımlı videolar için de donanımsal hızlandırma sağlayabiliyor. 1999$'lık yurt dışı etiket fiyatına sahip olan kartın önümüzdeki günlerde pazara sunulması bekleniyor.




  • fiyat çok kötü 1999$
  • yeni bir ürün gamı geliştiriliyor desenize...
    yakında maya yada 3ds max DESTEKLİ ekrankartları görebiliriz...
    destekli ne demekse... :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yenerbalcı

    fiyat çok kötü 1999$

    oha
  • 2000 dolar yuh be...

    bu kadarda kazık olmazki kullandıgı gtx260 yongasını kaca mal ediyor nvidia acaba...
  • arkadaşalar bu oyun kartı değilki ilgi alanı başka
  • ya anlamıyorum bu kartla ne yapılaibliyorki cahillik başa bela
  • Bence fiyat makul. Ciddi anlamda performans farkı gösteriyorsa 2000 dolar hiç bir şey. Konya da bile yüzlerce matbaacı var. Fotoğraf stüdyolarını evden bireysel çalışanları hesap etmiyoruz daha.
  • Profesyonel çalışan,bilgisayarında yaptığı işlerle para kazanan kesime hitap eden bir ürün.Bilgisayarını eğlence ağırlıklı kullananlara göre değil.Bunun hakkını verecek çok özel çalışmalar için olmalı.Bu kadar pahalı bir şeyse vardır bir hikmeti.ustalar bilir.
  • Siz o oynadığınız oyunları GTX280le ve 4870x2yle mi yapıyolar sanıyosunuz?
    Fiyatı iyi bence her ne kadar maliyeti ile alakası olmasa da bu kartlar öyle milyonlarca satmıyor. Adamlar teknoloji geliştirme maliyetinin parasını da çıkarmak zorunda...
  • güzel bir kart photoshop çular yaşadı
  • Korkunç 1999.99$ imla hatası yok :) (bin dokuzyüz doksan dokuz dolar doksan dokuz sent)http://www.compusa.com/applications/campaigns/campaigntemplate.asp?CampaignID=759 kim alıcakmış bunu* Benim çalıştığım şirket 2000 $ ı görünce beni işten kovar valla. bu kartı alıpta sadece photo shopta kullanmak komik olur herhalde max ve maya dada iş yaparsa ozaman düşünüle bilir belki.
  • Korkunç 1999.99$ imla hatası yok :) (bin dokuzyüz doksan dokuz dolar doksan dokuz sent)http://www.compusa.com/applications/campaigns/campaigntemplate.asp?CampaignID=759 kim alıcakmış bunu* Benim çalıştığım şirket 2000 $ ı görünce beni işten kovar valla. bu kartı alıpta sadece photo shopta kullanmak komik olur herhalde max ve maya dada iş yaparsa ozaman düşünüle bilir belki.
  • bu karttan 3 tane alıp trible yapmalı
  • İş dünyasında Sadece bu kartlar kullanılıyor arkadaşlar Benim kullandığım Makinenin sistemindede quadroFx540 var 3 boyutlu Grafik çalışanlar için Sadece bu hizmete hitap eden kartlar geliştiriliyor. Düşünün Adam Gökdelen Projeleri Hazırlıyor. Bizim Oyun Kartları Hiçbir işe yaramaz. İşlem birimleri tamamen farklı bu kartların.Tabi fiyat Hakkaten kötü. Gerçi Bu kartların kullanıldığı sistemler Zaten uçuk Kart arada çerez parası.
  • rengi çok hoşuma gitti ya:D
  • Hardware aynı ama hala anlasılmayan kısım bu kartların ucretini arttıran sey "yazılım". ondan size gtx260 fiyatına satmıyorlar. Yazılım kısmı ciddi mühendislik gerektiren bir bölüm ve masraflı.
  • Kart iyi bir karta benziyor tabi sadece soğutucusundan bakarak konuşuyorum.2000$ da normal profesyonel ekran kartlarının alıcısı belli nvidia kazık fiyat sunabilir fakat bu kartı alan bizleriz işine gelen alır işine gelmeyen almaz.Sonuçta AMD ATI yi alınca Nvidia nın önüne geçeceğini sanmıştım fakat belki piyasada rekabeti 2 firma elinde tutmasından dolayı halen üreticilerden fiyat/performans kartlar bulmakta zorlanıyoruz.

    Ama şu bir gerçek CAD-CAM ve 3d görselleştirme programları kullanan arkadaşların çoğunda bu tavsiyeyi duymaktayım,aynı platformadaki FireGL ile QuadroFX arasında FireGL alan arkadaşlar kesinlike çok sorun yaşıyorlar donanımsal olmasada yazılımsal sorun yaşayan arkadaşlar var.Programlar ile uyum konusunda QuadroFX bir kademe değil birçok kademe önde diyebilirim.

    Düşüncem şu aslında bir ürün alıyoruz ama bu ürünü ne kadar çok kullanıyoruz elimizde Q6600 işlemci var ama gün boyunca %4 kullanımda geçen zamanı çok fazla.Ben diyorumki ekran kartı olsun yada işlemci olsun bunlara verdiğimzi parayı hayliyle çıkartmamız lazım.Bir ara Playstation3 ün 7 işlemcisini duyduğumda ve bunların miktro işlemciler olduğunu öğrendiğimde,bir şekilde bilgisayara bağlayabilsekte şu işlemcilerin gücünü bir kullanabilsek diyordum burda donanımcılara iş düşüyor bir yapsalar şöyle bişey gerçekten 3d render işlerim için PS3 alırım
  • Kart karizma yaw beyaz renk çok yakısmıs keske gtx260ın rengide bole olsa
  • tek kelime ile müthiş
    "Mehmet Akif İlleez"
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.