Şimdi Ara

Renault DCI motorların ömrü kaç KM olur sizce? (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
302.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KONU TAKSİLERE GELMİŞKEN BENİMDE TİCARİ TAKSİM VAR 2006 MODEL 1.3 MULTİ JET ALBEA VAR ŞUAN 700.000KM Yİ GÖRDÜ VE ŞUANA KADAR TEK BİR MOTOR ARIZASI ÇIKARMADI YENİ ÇIKAN KANUNLAR GEREĞİ 5 YAŞINI DOLDURAN TİCARİ ARAÇLAR MUAYENEDEN GEÇEMEYECEĞİ İÇİN AYNI MODELİN 2012 MODELİNİ ALDIM İNŞ BU DA DİĞERİ GİBİ ÇIKAR BAŞKA BİR SORUM İSE DACİA MCV BLACKLİNE 1.5 DCI ALMAYI PLANLIYORUM 75HP BU ARAÇ HAKKINDA REFERANS VERMENİZ MÜMKÜNMÜDÜR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msaltik
    Bir de diyelimki 500.000Km'de motor öldü, ondan sonra arabayı denize mi atacaz napacaz.

    Elazığ'daki tamircim Akın Usta'ya getirilmiş, motoru sarmış, yapılması pahalıya patlayacak bir symbol dci vardı. İkinci el motor bakıyorlardı, Akın Usta pert bir araçtan 3500 TL'de motor almak için telefonda pazarlık yapıyordu.

    En kötü ihtimal budur, çıkma veya yeni bir motor alıp takılır. Yenisi tam hatırlamıyorum da 7 bin TL idi galiba.
  • Eskişehir'de takside çalışan 65hp lik DCİ symbol'ümüz vardı. Araba 400bin km anahtar değmeden çalıştı. Ve bu süreçte en az 20 farklı şöförle çalıştı. Bu süreçte de duraktaki diğer dizel arabalardan, albea, accent, cok ciddi farkla daha az yakıyordu. Mesela onlar km'de 24 kuruş yakarken biz 20 kuruşa biniyorduk. Ayda 6000km yapan bir araç için ciddi bir fark siz hesaplayın kârı.
    Araç 400bin civarı yağ yakmaya başlayınca bursa'dan kutu motor getirttik. 6bin TL civarına mâl oldu. Şimdi devam ediyor cayır cayır çalışıyor 500bin'e dayandı KMsi.
    Maşallah, reno'nın DCİ 'si bence 4 4lük bir makina. Dizelde en sorunsuz ve az yakan bence bu.
    Ama belirtmek isterim ki bakımlarında titizdik. Bor katkısı hep kullandık ve çok da faydasını gördük. Bide yakıt hep belli bir istasyondan alındı.
    Performans olarak 65 lik olmasına rağmen şaşırtıcı şekilde iyiydi. 1.6 hitler motor bir polo'ya kapışmıştık ve geçmiştim.




  • Benim aracım 2008 Model Clio III Extreme modeli. Aracın bakımları düzenli olarak yaptırıyordum. 1 hafta önce servisten çıktı. Aracın bugün motoru gitti. Power kesme yapmış ustaların dediğine göre ve motordaki pistonlara yağ gitmediği için 2 pistonu eritmiş. Motoru rektefe yapacaklar orjinal parçalar falan filan 5.000TL'ye mâl olacakmış. Şimdi düşünüyorum. Araç 138.000 KM'de bunu yapıyorsa çok kötü bir durum. Daha önce hep Alman arabalarına bindim. Audi, Opel... Renault parçası ucuz bir araç fakat, bu gibi durumlar olunca markadan soğuyorsun. Aracı yaptırmak mı yoksa bu halde satıp Volkswagen Jetta 2008 model benzinli bir aracı alma arasında kaldım. Sizce ne yapmalıyım?
  • Bu 100.000ciler ne zaman bitecek acaba???
  • Az önce bir taksiden indim. Dacia Logan dCI. Sanırım ve tabiki Renault'un dCI motorunu kullanıyor. Gösterge 638.000 km'yi gösteriyordu ve araba sorunsuz gidiyor. Yuh dedim. Taksiciler 500 bin 600 bin hatta 700 bin'i rahatlıkla devirirken (Logan, Dacia) biz halâ konuşuyoruz valla :)
  • Bakımlarını zamanında yapıp insan gibi kullandıktan sonra sorun yaratacağını zannetmiyorum dci motorun. 2006 model 1,5 dci 65 hp motor. 190binde. 1-2 güne 190bini görürüz. Allah'a şükür maşallah saat gibi çalışıyor hala. Bir kere yolda bırakmadı, bir kere rutin bakımından fazla masraf açmadı başımıza.
    Maşallah.
  • Konuyu hortlatmak gibi olmasın da

    2006 model 1.5 dci 65 beygir renault kangoo şu anda 307 bin km de. İlk sahibiyiz. Sadece 270-280 bin gibi enjektörleri arızalandı 30 bindir öyle kullanıyoruz bir kaç güne değişecek enjektörler. Motorda başka hiçbir sorun yok hala saat gibi. 2 kere Motorsilk koymuştuk biri 80 bin diğeri 275 binde belki onun faydası olmuştur
  • Suziki vitaralarda 1.5 dizel renault motorlu fakat biraz hararet gördüğü zaman silindirlerin içinde çatlama yapıyo ve suyu şişiriyo duman dumana gidiyo araba gömlek çakarsan belki 120.000 kilometre yapar yapmaz emin değilim fakat su kanallarının araları çok ince blok kalitesiz .

    edit: rektefiyeciyim
  • Belçikadan ozel esyalarimi getirmek için 2001 model renault kangoo 1,9 diesel araba aldim. Hemde 55 pk olan versiyonu. Yani 130 dan fazla gidemezsin. Forumlari okuyunca çok korktum yolda falan kalirim diye,km reside 200000 i buldu. Tr deyken yagini fitresini degistirdim. Garajci adam motoru çok iyi buldu. zaten su anda ben belçikaya geri dondum arabayi satarim diye. Ama o kadar memnunumki orada benim garajim var oraya birakacagim. Oraya gidince kullanirim. Zira araba gerçekten hiç masraf yapmiyor. Uzun yolda bir depo mazotla 1000 km yapiyor. Ama Tr de daha çok harciyor. Neyse ben bu arabadan çok memnunum. Motoru gôya kangoo larin en kötü motoru olmasina ragmen. Hizli gitmiyor ama acayip yûk tasima kapasitesi var ve araba Yûk oldugunu hiç hissettirmiyor. Ben bir keresinde Chrysler voyager 2500 benzinli ile yük yüzûnden bir dagi tirmanamaistim ve geri donmustum. Rezillikdi. Bu kangoo ayni dagi daha fazla yukse sorunsuz çikti. Bence bu 1.9 motor 500 bini rahat bulur zira 200 binde ayni yeni gibi performans yapiyor. Yag bile eksiltmiyor. Tr de tahminen gine bir kangoo alirim. Ama uzun kasasi olanlardan. Içine icabinda yat ve bisikletini bile hep yaninda tasirsin.




  • 260.000 de 2005 megane 2 dci 80 BG. Motorla ilgili en ufak sorun yaşatmadı. 15.000 de bir servis bakımları yapıldı. Yakıt bildik yerlerden alındı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 model ilk sahibinden 1.5 DCI Scenic privilege 275000 km de aldım yeni. Ustam motor gayet güzel dedi. Bugüne kadar hep servise gitmiş araç. Aldık hayirlisiyla Allah utandırmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taksiciler en az 450-500 bin km kullandıklarını söylüyorlar bence 100 bin civarı normal bir km dir, zaten araç yeni bile alınsa normalde 4-5 yılda 100 bin km yapılır, şirket araçları var hiç kontak kapamadan dolaşanlar var mesela komşum trafikci aracın kontağı hiç kapanmıyor diyor ve 550 bin km de motor değişti diyor (onlarda rektefe olayı yokmuş direk fabrikadan sıfır motor geliyormuş) araç en azından bir o kadarda rolantide çalışmıştır mutlaka

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu hortlatayım 2008 Model sıfırdan beri bende olan 172 bin kmde 1.5 dci 65 bg kangom var genel bakımları haricinde tüm parçaları hiç değişmedi kullandığım yağ servisin koyduğu marka flitreleri hep orjinal sanayideki usta delphi bosch marka mazot flitrelerini orjinal diyor ama orjinal değil gidip orjinal renault marka mazot flitresi alırım güvenmediğim yerden mazot kesinlikle almam sanayideki ustalar için tüm yağlar aynı ustaya hangi marka karlı ise o yağı flitreyi takıyor o yüzden bakımları zamanında yaptırsanız bile kullanılan malzeme çok önemli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megane 2 taksi eniştenin 380 binde. daha tornavida değmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maaşallah megana..
  • Rahat 500.000 kullanır binici adam,şirket arabası için kimse emin olamaz.
  • Arkadaşımda birmilyonda megan 2 var 600binde motoru kazalı araçtan değiştirmiş. Araç hala saat gibi. Hemde araç istanbuldan taksi çıkması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Clio HB 2005 1.5 dci var, 219 bin km, bakımlarını 10 binde bir serviste yaptırdım, bir kez oto sanayide bir ustaya yaptırdım, turbosu yağ sızdırdı hemen servise gittim orijinal yağ koyulunca düzeldi, bir kez direksiyon aksamı değişti (1000 TL), bir kez şarj dinamosu değişti (750 tl), bir kez klima aksamı değişti (mucura girip yoldan çıktığım bir kazadan sonra klima borusu kronik sürtünmeye bağlı delinmiş, 1000 TL), iki kez akü değişti (250x2), bir kez yakıt basınç regülatörü değişti (1000 TL), bir kez mazot borusu değişti (400 TL), ön sürücü koltuğunda sürtünmeye bağlı delinme var, üç kez triger değişti (60-120 ve 180 bin km, 3x750 TL), bunların dışında bir sıkıntı yok arabada ve motorda. Baskı balata henüz değişmedi ama debriyaj sertleşti. Yakıtları OPET ten aldım yüzde 90 oranında, parçalar ojinaliyle değişti, üç-dört kez WURTH marka katkı kullandım. Her servise gittiğimde satarsan haberimiz olsun diyorlar servis görevlileri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibrahimsoylemez -- 30 Eylül 2016; 14:16:58 >




  • Benim araç orijinal sunrooflu ve su sızdırma falan yok.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.