Şimdi Ara

Intel Extreme serisi yeni SSD'sinin satışına başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Bağımsız araştırma kuruluşlarının hazırladığı pek çok rapor ve analistelerin görüşleri flash bellek teknolojisini temel alan katı hâl disklerinin yani SSD'lerin önümüzdeki yıllarda sektör standardı olacağını işaret ediyor.


    Günümüzde yaygın olarak kullanılan mekanik disklerden farklı olarak performans sürekli gelişen ve başta daha düşük güç tüketimi ile daha agresif veri erişim süreleri olmak üzere farklı avantajlara sahip olan SSD'lere sektör devi firmalar da ilgi göstermeye devam ediyor.


    Sektörün en büyük yonga üreticilerinden birisi olan Intel, yüksek performanslı sunucu, iş istasyonu ve depolama sistemleriiçin hazırladığı X-25E Extreme isimli yeni SSD'sinin satışına başladı.


    50nm üretim teknolojisiyle hazırlanan SLC (single-level cell) tipi NAND flash yongalarının kullanıldığı X-25E Extreme, 2.5" formunda ve SATA-II arabirimini destekliyor. Aktif kullanımda 2.4 watt'lık güç tüketimine sahip olan disk 240MB/sn'lik okuma ve 170MB/sn'lik yazma hızlarını destekliyor.


    İlk etapta 32GB'lık modeli, adetli alımlarda 695$'lık yurt dışı etiket fiyatıyla satışa sunulan X-25E Extreme'in 64GB'lık modeliyse önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde endüstrinin beğenisine sunulacak.









  • intel işlemcilerinde uyguladığı fiyat politikasını SSD diskler için de uygulamaya çalışıyor galiba.OCZ SSD disklerle kaşılaştırılınca aradaki farkı görmemek mümkün değil...
  • Performan 10 fiyat -100 bu da bu modeli almak icin yapılcak yorumlara -90 puanlık bir getiri saglıyor :) o para ne öyle 600 dolar :o hay masallah o parayla sistem toplanır :lol:
  • daha çok bize gelene kadar raptorların yeni serileri eskitiriz
  • Durmak yok kitlemeye devam
  • aynen yapmılar yine vurgana devam...
  • anlaşıldı hdd 2009dada dvm lılığını sürdürecek , 2010 a km öle kim kala şuank, ilgililerde ya evlenir yada pc den soğur büyük bi kısmı , gencliğinde zaten büyük bi kısmı cok pahalı pc donanımına para yatırmıyor ...
  • Arkadaşlar Dvd rw yada lcd monitörleri ilk çıktığı zamanlardaki fiyatlarını hatırlarsanız fiyatların hızla düşeceği beklenmelidir. Özelikle 2010 yılında SSD lerdeki üretim bandlarının gelişmesi ile uzucluyacak ve çok geç kalmasına rahmen Hdd lerde tarihdeki yerlerini alacklar :)
  • hdd kolay kolay silinmez, elektromanyetik alanında yapılan yeni buluşlar var, daha da gelişir, fiyat olarak da ssd lerden önde olur hep, depolama birimi başına maliyette, en azından çok uzunca bir süre, 10 yıl sonra bile silinir piyasadan ya da etkisi azalır diyemeyiz bence,
  • diğer markalar daha kaliteli ssd ler üretiyor...intel daha yeni başladı...intel'in ssd sinin kasası güzel sade fakat sağlam değil...ocz, sandisk, samsung ve ilerleyen zmanlarda bu pazara giriş yapacak olan seagate'in ön tercihler arasında olmasında fayda var..
  • bu arada bilmediğimiz birşey var...bir ssd aldınız ve arızalandı yandı vs. dosyalarınızda içinde!...ne yapacaksınız....işiniz bitti!...fakat günümüzün manyetik kayıt plakaları kullanan sabit diskleri arızalandığında yandığında vs.. yanan tek yer sabit diskin arkasındaki devre kartı oluyor...bu kartı aynı model bir sabit diskten aldığınız diğer bir devre kartını takarak dosyalarınızı kurtarabiliyorsunuz..bilginize...
  • Chip bacaklarından doğru kalan bilgiler kurtarılabilir, tahminimce. SSD'ler de içlerinde chiplerden oluşuyor. Sadece kontrolcü yandıysa, bütün bilgiler geri getirilebilir özel tekniklerle. Kısmî yanma varsa, yine umut var diye düşünüyorum.
  • Ohaa diyorum.Bu kadarmı pahalı olur.OCZ 32likler 100 dolardı.İntelin 32likleri 695 dolar.Anlaşılan işlemci gibi ssd piyasasındada kendini tekel sanıyo.Bu fiyatlarla tutunamaz.
  • Kingston ile ortaklaşa çalışacaklar, belki ilerde Kingstonı satın alabilir. Fiyatlar uçuk ve balon.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertekin

    Ohaa diyorum.Bu kadarmı pahalı olur.OCZ 32likler 100 dolardı.İntelin 32likleri 695 dolar.Anlaşılan işlemci gibi ssd piyasasındada kendini tekel sanıyo.Bu fiyatlarla tutunamaz.


    Ama okuma yazma hizlari cok farkli.Ayrica velociraptorlar bile ocz nin 100 dolarlik ssd sinde performansli.SSD 2010 yilinda win7 ninde cikmasiyla baya bir ucuzlayip yayginlasacaktir.Tabi o zamana kadarda okuma yazma hizlari gelismis olur.200yazma 300okuma hizi gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 17 Ekim 2008; 0:40:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.