Şimdi Ara

AMD'ye güzel haber; ATi hakkında başlatılan soruşturma sona erdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • AMD adına son dönemin belkide en iyi haberi Birleşik Devletler Adalet Bakanlığı'ndan geldi ve bakanlık ATi'nin fiyatlandırma ve pazarlamayla ilgili kanuna aykırı uygulamalar yaptığı yönündeki soruşturma dosyasını kapattığını firmaya bildirdi. Hatırlanacağı üzere hem ATi hem de Nvidia hakkında 2006'nın Aralık ayında karşılıklı işbirliği çerçevesinde daha yüksek gelir elde etmek için pazar durumuna göre fiyatları sabitledikleri iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Herhangi bir yasal işlem yapılmadan soruşturmanın sona ermesi ATi'yi iki sene önce satın alan AMD'ye de rahat bir nefes aldırmış oldu.


    Güncelleme: ATi'den sonra Nvidia için de durum belli oldu ve Birleştik Devletler Adalet Bakanlığı aynı kararı Nvidia için de vererek soruşturmayı her iki firma için de kapatmış oldu.




  • ilginç bir haber, insanın aklında şüphe uyandırıyor...
    haber tşk...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Epirus

    @fx57

    Haberde eksik bir taraf var: nVidia

    Haberde hem ATi hem de nVidia için dava açıldığından bahsediliyor. Adalet Bakanlığı AMD'ye durumu bildirmiş ama nVidia'nın durumu muallakta.

    AMD'nin bugünkü basın bültenini görmüştüm:
    http://www.amd.com/us-en/Corporate/VirtualPressRoom/0,,51_104_543~128559,00.html

    nVidia'nın durumuna dair bir bilgi var mı?. Gerçi davanın muhteviyatı gereği O da aklanmıştır diye düşünüyorum


    Şu an için Nvidia resmi bir açıklama yayınlamış değil, yayınladığı takdir de biz de gerekli düzenlemeyi yaparız. Hukuki konularda tahmin yapmak her ne kadar doğru olmasa da belirttiğin gibi iki firmanın ortak hareket ettiği noktası öne çıkarılarak başlatılan soruşturmanın gidişatı çerçevesinde benzer bir sonuç Nvidia için de söz konusu olabilir.
  • bence bu krizin bir etkisi vardır
  • Hıııı fiyatların neden bu kadar hızlı düştüğü anlaşıldı.


    Dava kapandığına göre;

    Yaşasın milyarlık 4850 ler.

    ( Not: 4850 ler tabiki milyarlık kartlar değiller. Sadece F/P ürünlerinden biri olduğu için artık bu tip ürünleri zor gürürüz anlamında kullandım.

    Not a NOT; Anlamadan art niyetli olarak cevap yazan ya da açık buldum diye acele edenler olabileceği için espiriyi katletme uğruna da olsa açıklama yaptım.)
  • Ati bir sonraki seriyi HD400 serisi kadar uygun bedeblden vermeyecek ha? Haber amd için iyi olabilir ama son kullanıcılar için kötü oldu bu durumda. Yazık HD4850 gibi müthiş bir kartı 185$ seviyelerine almak güzeldi. Yeni seride onun yerine gelecek kart 250$'ları görür artık.
  • Dürüst olmak, geç de olsa alnı açık bir şekilde birşeyleri kazanmak harika bir duygu olsa gerek. Kşeke şu işlemci bölümünde de aynı ey gerçekleşse ve Intel şu davaları kaybetse. 45nm. Phenom'lart da iyi iş yaptım mı, tamamdır. Daha ucuz AMD alabiliriz.
  • Hatırladığım kadarıyla o davada her iki firmanın da en üst seviye olarak çıkarttıkları kartların ardaşık modellerde hep 500$ fiyatla satılması gerekçe gösterilmişti.
    Bu da kullanıcı için dezavantaj oluşturuyordu.
    Üreticiler bir olup fiyat sabitlemesi son kullanıcı için kayıp.
    Rekabetin artarak sürmesi dileğiyle.
  • Güncelleme: ATi'den sonra Nvidia için de durum belli oldu ve Birleştik Devletler Adalet Bakanlığı aynı kararı Nvidia için de vererek soruşturmayı her iki firma için de kapatmış oldu.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • max975 in dedigi biraz mantıklı belki acımıslardır :) nese aslında cidden amd icin güzel ama bizim icin bi yandan kötü bi yandanda telas yapılcak bir durum değil cünkü asıl olay aradaki acıkları kapatmak ve nvidia ı sollamaktı ki bu iste rekabet durumundan fiyatları düsürtüyordu bence fazla fark koymıycaklar yine
  • Bu durum kullanıcılar için cok güzel. Demekki önümüzdeki günler fiyatların düşecegi yönünde. Bu ekonomideki çalkantıda bunu görmek güzel....
  • bizi pek ilgilendiren bi haber değil aslında ama neyse h.o ikisi içinde
  • Enteresan bir haber aslında, ben de az önce yurtdışı bir sitede okudum haberi. Buraya yazılmamışsa açacaktım konuyu. Hakkaten pis işler dönüyor demekki böyle bir soruşturma başlatmışlar. Tamam ar-ge'si var bilmemnesi var ama ikisi bir olup çok fena düdüklüyorlar bizi galiba. Arada da bir o öne geçer, bir diğeri yok 3d mark 06'da 1000 puan taktım sana ama bunun rövanşı da var falan hepsi ayak mı yoksa? N'oluyoruz lan? Yemezler, ben SIS ekran kartı alıyorum. Nerede ve kaça hemen fiyat taraması yapalım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.