Şimdi Ara

Adliyeden sabıka kaydı nasıl alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
77.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yarın adliyeden sabıka kaydı almam lazım benim ehliyet için ve yarın mutlaka elimde olması gerekiyoda nasıl alındığını bilmyiorum..Sabah gidip dilekçe vericeksin falan diyolar ama tam bilen birini bulamadım,yardımcı olabilicek var mı?



  • önce adliyeye gidilir..
  • Tamam saol..Yok mu doğru düzgün anlatabilicek birisi
    ?
  • arkadaş doğru söylemiş de
    adliyede kaydı veren yeri bulursun,orada dilekçe doldurup vereceksin,yarım saat sonra nüfus cüzdanınla gidip alacaksın...
    quote:

    Orjinalden alıntı: burak_0033

    önce adliyeye gidilir..


    edit imla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stuka -- 13 Ekim 2008; 18:51:34 >
  • Adliyeden dilekçe alıp doldurup veriyorsun, yogunluga göre 1-2 saat içinde belgen çıkıyor. Gayet basit bir işlem ,sabah erken gidersen daha boş olabilir..
  • Tamam dilekçeyi ben yazmıcam dimi ordan vericekler dilekçeyi bn sadece doldurucam?
  • Ne yarım saati 10 dk içinde alınabiliyor.
  • Orda satılır gayet basit bir dilekçe zaten..Kimliğini unutma..
    15 dakikada halledersin..
    Kalemsiz gitme sürünürsün
  • Abi inş 10 dkda alınıyodur,8.30ta sıhhhıyide adliyeye gidip sabıka kaydı alıp 9.50de bilkentteki derse yetişmem lazım
  • ne dilekçesi yaa yeni mi çıktı

    ben yazın bakırköy adliyesinden 10 dakkada aldım önce para kuyruğuna giriyosun zaten tıkır tıkır herkese makbuz veriyorlar (5ytl) sonra yan tarafta makbuzu verip aldım
  • evet ya ne dilekçesi ben giittim nufus cüzdanıyla 1 2 dk sıra bekledim sonra makbuz vediler sonra makbuzu verip sabıka kağıdını mühürleyip verdiler ama 5 mi 10 ytl mi bi ücret alıyorlar
  • dilekçe formları hazır zaten, isim soyadını yazıyorsun bi de neden istediğin kısmına ehliyet için yazıyorsun sonra söylüyor oradaki adam ilerde soldaki yer falan diye. Gidiyorsun o gösterilen yere nüfur kağıdınla birlikte dilekçeyi ve 5ytl veriyorsun, sabıka kaydını alıyorsun. Normalde ne kadar sürer bilmiyorum ama ben geçenlerde 3-5dk içinde almıştım kendi sabıkak kaydımı
  • üsküdar adliyesinden alırsan 1 ytl ye dilekçeyi alıyorsun dolduruyorsun dilekçenin arkasına sabıka kaydını yazıyorlar 5 ytl veriyorsun alıp gidiyorsun. sıra yoksa 10 dk. ben gittiğimde pcler bozulmuştu o yüzden 30 dk beklemiştim..
  • Adli sicil kaydının bir diğer ismi olan sabıka kaydı neredeyse tüm iş başvurularının özellikle istenen belgelerinden bir tanesi. Durum böyle olunca sabıka kaydı nerden alınır sorusu fazlasıyla araştırılan konular arasında. Devletteki birçok sistemin internet ortamına aktarılmış olması, halkın sabıka kaydını da internetten kolayca öğrenebileceğine yol açabilmektedir. Maalesef ki sabıka kaydı internetten alınamamaktadır. Çünkü edevlet bu sistemi internet ortamına geçirmeyi planladığında çok sayıda tepki almıştır. Bu tepkilerin nedeni ise kişinin sabıkalarını bir başkası kolayca öğrenebilmesi durumuydu.
    Bu nedenden sabıka kaydı sadece devlet binalarına gidilerek alınabilmektedir.



    sabıka kaydı nerden alınır
    Sabıka kaydı almak isteyen kişiler kendilerine en yakın adliyeye giderek adli sicil kaydını alabilirler. Sabıka kaydını alırken bu belgenin ne amaçla alındığına dair personele bilgi vermek zorundasınız. Bulunduğu bölgede adliye olmayan kişiler ise Kaymakamlığa giderek de sabıka kaydı alabilir. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız ise sabıka kaydı için konsolosluğa başvurması yeterlidir.



    Sabıka kaydını Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları istediği zaman belirttiğimiz yerlerden alabilir. Sabıka kaydını bir başkası adına almak istiyorsanız noterde o kişi hakkında vekâletinizin bulunması gerektiğini unutmayınız.



    Sabıka kaydı
    Sabıka kaydını almak için sadece T.C. Kimlik kartınız yeterlidir. Bu kart ile beraber hangi amaçla sabıka kaydını alacağınızı belirtmeniz yeterlidir.





    Sabıka kaydı ücreti.
    Bir başka merak edilen soru ise sabıka kaydı için ücret alınıp alınmadığı konusuydu. Sabıka kaydı için devlet 5TL ücret almaktaydı. Bu sayede de yılda 5 Milyon TL kar etmekteydi. Fakat yeni güncellemeyle birlikte “sabıka kaydı” için ücret alınmamaktadır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.