Şimdi Ara

Önümüzdeki yılın 3. çeyreğine kadar yeni Atom işlemcisi beklenmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz günlerde çift çekirdekli Atom 330 işlemcisini kullanıma sunan Intel cephesinden gelen haberlere göre firma gelecek yılın ikinci yarısına kadar Atom serisine herhangi bir yeni model ekleyemeyebilir. Hem tek çekirdekli Atom 270 hem de çift çekirdekli Atom 330 işlemcileriyle netbook olarak bilinen maliyet odaklı ultra-taşınabilir bilgisayar pazarını domine eden firmanın önümüzdeki günlerde netbook.com altında yeni bir portal açması bekleniyor. Tabii firmanın 2009'un üçüncü çeyreğine kadar herhangi bir yeni Atom işlemcisi duyurmayacak olması akıllara farklı soruları da getirmiyor değil.


    Intel'in mevcut yol haritasına göre firma gelecek yılın sonuna doğru 32nm üretim teknolojisine geçmeyi hedeflerken yeni üretim sürecine dahil olması beklenen ilk seri ise muhtemelen Atom işlemci ailesi olacak gibi görünüyor. Tabii Intel'in sessiz kalacağı süre zarfında pazardaki rekabet te hareketlilik kazanabilir. AMD'nin netbook pazarına yönelik olarak düşük güç tüketimli yeni bir işlemci üzerinde çalıştığı biliniyor. Öte taraftan VIA da geçtiğimiz aylarda duyurduğu Nano işlemci ailesinin 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanacak çift çekirdekli modellerini önümüzdeki sene içerisinde lanse edebilir.








  • acaba bu atomların 4 çekirdeklisi çıkar mı?...
  • 2 atomun ölçeklendirmesi, teke göre o kadar başarılı değil, malesef... O yüzden 4 olmasının bir anlamı yok. Core 2 daki ölçeklenebilirlik Atom'da yok.
  • tabii ne gerek var ki!!! millet bunlarla ucuz laptopu alsın
  • ben amd nin çıkacak olan işlemcilerini merak ediyorum. bu atomlarla hd videolar izlenmiyormuş galiba. amd yine hd3200 tarzı bir o/b grafik kartı da koydumu baya güzel birşey çıkar heralde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.