Aslında pek fifa taraftarı olmamakla birlikte bugün fifa 09'a bir göz gezdirmek istedim ancak nerdeyse tüm laptop klavyelerinde bulunan aynı anda 3 tuşa basıldığında 3üncü tuşun görülmemesi sorunu sebebiyle PES serilerinde hareket tuşlarını klavye veriyolunda fazla yer kaplayan ok tuşları yerine harf tuşları atayarak çözüyorum.
Fifa serilerinde hareket tuşları (yön) ok tuşlarına sabitlenmiş durumda ancak aklıma hemen NBA 2004 te keşfettiğim yöntem ile tuşları değiştirebiliyorum.
oyunu kurduğunuz klasörde "\data\input\devdat.dat" dosyasını notpadle açın,
4 satırlık bu kodların 2. 3. ve 4. satırının başlarındaki 203,205,200,208 klavyedeki ok tuşlarının ascii kodlarıdır. Bu kodlar yerine istediğiniz tuşun ascii kodunu yerleştirerek yön tuşlarını değiştirebilirsiniz...
Dosyayı aynı şekilde notpadte .dat olarak kaydedin kendi dosyanızın yedeğini almayı unutmayın...
200 yukarı ok tuşu 205 sağ ok tuşu 203 sol tuşu 208 aşağı tuşu
bunların yerine
Q,16
W,17
E,18
R,19
T,20
Y,21
U,22
I,23
O,24
P,25
A,30
S,31
D,32
F,33
G,34
H,35
J,36
K,37
L,38
Z,44
X,45
C,46
V,47
B,48
N,49
M,50
Left Shift,42
Right Shift,54
Space bar,57
Left Ctrl,29
Tab,15
koyup dosyanın olduğu klasöre aynı isimle kaydedin (.dat) uzantılı olarak !!!
harf tuşları daha az veriyolu kullandıkları için oyunlarda 3 tuş problemi dolayısıyla sağ aşağı giderken şut atamama gibi problemler yaşamazsınız....
ben sadece laptop klavyesinin ascii kodlarını biliyorum.Numpadli sistemde de ascii kodları oklar kadar yer kaplayabilir.
yukardaki linkte benim oyunu denemek için kullandığım dosya bulunuyor isterseniz deneyebilirsiniz. Diğer kontrolleri (şut,pas vs) oyun içerisinden değiştirin.
yukarı tuşu P aşağı tuşu Ş sağ tuşu İ sol tuşu L
dosyayı ilk mesajda bahsettiğim dizine koyarsanız çalışacaktır.