merhaba arkadşlar. voltaj artırmadan çıktığım stabil değerler resimdeki gibi. bundan daha yukarı çıkmaya çalışınca stabil olmuyor. voltajı artımak istıyorum aşağdaki bios resiminde görünen değerlerden hangilerini artırmalıyım (bios resmi örenek resimdir) ?
dram voltage ram voltajı zaten 1.925 vermısın default 2.66 ya iyi düşürme yapmışın.biosun baya ayrıntılı sımdı senin artıracağı değer SB Core/CPU PLL Voltage 1.55 den 1.75 dene maxiumum fazla abanmadan.frekansları arttırman yeterli aslında.
merhaba arkadşlar. voltaj artırmadan çıktığım stabil değerler resimdeki gibi. bundan daha yukarı çıkmaya çalışınca stabil olmuyor. voltajı artımak istıyorum aşağdaki bios resiminde görünen değerlerden hangilerini artırmalıyım (bios resmi örenek resimdir) ?
dram voltage ram voltajı zaten 1.925 vermısın default 2.66 ya iyi düşürme yapmışın.biosun baya ayrıntılı sımdı senin artıracağı değer SB Core/CPU PLL Voltage 1.55 den 1.75 dene maxiumum fazla abanmadan.frekansları arttırman yeterli aslında.
lütfen tam bilgi sahibi olmadan fikir vermeyelim.o ram voltajı yani 2,6v olan ddr ramlerin voltajıdır ddr2 ram e 2,66 gibi bir voltaj verilirse sonuç hüsran olur.ddr2 ramlerde ram voltajı default 1,8v dur.sb ile ilgili olan voltajlar ise south bridge yani güney köprüsü voltajlarıdır.o.c. işleminde güney köprüsüne değil kuzey köprüsüne bir miktar voltaj verilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 14 Ekim 2008; 17:43:34 >
ddr ddr2 ramlerde voltaj farklılıgı oldugunu ilk kez sizden duyuyorum.güney ve kuzey koprulerden anlamam ama cpu oldugu bolum kuzey bolumu kapsar.benim verdiğim core/cpu pll voltage 1.55 den max. 1.75 e çıkarabilir bu çekirdeklere verilen voltajdır.cpu nun birimsel özelliklerine bakarsanız vtt pll gibi terimlerin hangi özellikte neye entegre oldugunu ogrenırsınız ben tam bır bılgı sahıbı oldugumu solemedım.sadece kendımı orta sevıye overclocker görüyorum.soruyu soran ve konuyu başlatan arkadaşın beni dinlemesi ve dinlememesi kendi seçimidir.sizin bana karşı uyarıda bulunmanız gerekmez