Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
voltaj için hangi değerleri artırmalıyım ? resimli

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> İşlemci >> voltaj için hangi değerleri artırmalıyım ? resimli Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
silistra

12 Ekim 2008; 16:25:42 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhaba arkadşlar. voltaj artırmadan çıktığım stabil değerler resimdeki gibi. bundan daha yukarı çıkmaya çalışınca stabil olmuyor.
voltajı artımak istıyorum aşağdaki bios resiminde görünen değerlerden hangilerini artırmalıyım (bios resmi örenek resimdir) ?

Ekteki dosya (1)

vatan yahut silistra
FeCkhO

13 Ekim 2008; 14:22:40 

quote:

Orjinalden alıntı: silistra

merhaba arkadşlar. voltaj artırmadan çıktığım stabil değerler resimdeki gibi. bundan daha yukarı çıkmaya çalışınca stabil olmuyor.
voltajı artımak istıyorum aşağdaki bios resiminde görünen değerlerden hangilerini artırmalıyım (bios resmi örenek resimdir) ?

dram voltage ram voltajı zaten 1.925 vermısın default 2.66 ya iyi düşürme yapmışın.biosun baya ayrıntılı sımdı senin artıracağı değer SB Core/CPU PLL Voltage 1.55 den 1.75 dene maxiumum fazla abanmadan.frekansları arttırman yeterli aslında.

_prozac_

14 Ekim 2008; 17:45:21 

quote:

Orjinalden alıntı: FeCkhO

quote:

Orjinalden alıntı: silistra

dram voltage ram voltajı zaten 1.925 vermısın default 2.66 ya iyi düşürme yapmışın.biosun baya ayrıntılı sımdı senin artıracağı değer SB Core/CPU PLL Voltage 1.55 den 1.75 dene maxiumum fazla abanmadan.frekansları arttırman yeterli aslında.

lütfen tam bilgi sahibi olmadan fikir vermeyelim.o ram voltajı yani 2,6v olan ddr ramlerin voltajıdır ddr2 ram e 2,66 gibi bir voltaj verilirse sonuç hüsran olur.ddr2 ramlerde ram voltajı default 1,8v dur.sb ile ilgili olan voltajlar ise south bridge yani güney köprüsü voltajlarıdır.o.c. işleminde güney köprüsüne değil kuzey köprüsüne bir miktar voltaj verilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 14 Ekim 2008; 17:43:34 >

E7200@3800mhz.(THERMALRIGHT XP120) - XFX 650i ULTRA - OCZ REAPER 2X2 DDR2 1066@1100MHZ 5-5-5-5-CR2 - SAPPHİRE HD4850(ACCELERO S1) - 2X250GB SEAGATE 16MB RAİD0 - TAGAN 480W&COOLER MASTER CENTURİON 5 BB - CREATİVE X-Fİ XTREME GAMER - WIEWSONIC WA2216W 22" LCD
FeCkhO

23 Ekim 2008; 19:04:18 

ddr ddr2 ramlerde voltaj farklılıgı oldugunu ilk kez sizden duyuyorum.güney ve kuzey koprulerden anlamam ama cpu oldugu bolum kuzey bolumu kapsar.benim verdiğim core/cpu pll voltage 1.55 den max. 1.75 e çıkarabilir bu çekirdeklere verilen voltajdır.cpu nun birimsel özelliklerine bakarsanız vtt pll gibi terimlerin hangi özellikte neye entegre oldugunu ogrenırsınız ben tam bır bılgı sahıbı oldugumu solemedım.sadece kendımı orta sevıye overclocker görüyorum.soruyu soran ve konuyu başlatan arkadaşın beni dinlemesi ve dinlememesi kendi seçimidir.sizin bana karşı uyarıda bulunmanız gerekmez

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Overclock >> İşlemci >> voltaj için hangi değerleri artırmalıyım ? resimli Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Gears Of War 2 (Xbox 360)
Testere ile Locust doğramaya gidiyoruz.
HIS HD4830 Crossfire
ATI'ın orta alt seviyede yeni silahı HD4830 ve Crossfire performansı mercek altında

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar