Güç kaynağını anakartınıza bağlamadan çalıştırabilir ve ekran kartınız için bundan güç alabilirsiniz...
Powersupply ın anakarta taktığınız 24-20 pinlik ucundaki yeşil kablo ile herhangi bir siyah kabloyu birbirine temas ettiriniz. Temas olduğu anda PSU nun fanı dönmeye başlayacaktır. Yeşil uçla siyah ucu temas ettirmenizde en iyi işinizi görecek olan cihaz bir ataç olacaktır...
Atacı açın ve tel haline getirin. Yeşil kablonun ucunu herhani bir siyahla birleştirin... Aradaki kabloyu bakır da yapabilirsiniz...
Ben bu şekilde CD-ROM kullanıyordum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 12 Ekim 2008; 16:55:11 >
Peki bu herhangi bir siyah kablo dediğiniz bilgisayarda bağlı bulunan güç kaynağının kablosunun her hangi bir siyah kablosumu
PSU yu anakarta bağladığımız bir 24 pinlik soket vardır. Bazıları 20 pindir sizinkisi kaç pin bilemiyorum ancak bir önemi yok...
Bu soketteki yeşil kablonun ucu ile aynı yeşil kablonun bulunduğu soketteki herhangi bir siyah kablo ucuyla temasını sağlamalısınız. Ben bunu atacı tel şeklinde kullanarak yaptım ancak uzun süre açık kalacağını ve gücü fazla çekeceğini düşünürsek bakır bir telle işlemi yapmanız daha sağlıklı olacaktır...
Herhangi bir siyah tele bağladığınızda aklınıza diğer kablolara ne olacak düşüncesi gelebilir ancak şunu bilmelisiniz ki anakartta taktığınız soketteki bütün siyah kablolar normal PSU larda birbirine bağlıdır. Kaliteli PSU larda ayrı ayrı fazlar oluşturmak amacıyla 2 ayrı noktaya bağlı olanlarda mevcut. Hatta bazıları 3 ayrı noktaya bağlıdır...
Ancak bu PSU da bu sizi ilgilendirmiyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 12 Ekim 2008; 16:55:59 >