Merhaba, uydu cihazı zayıf sinyal alıp, evinde telsiz telefonu olan bunu mutlaka okusun. benim receiverin yayını çok kötüydü. aylardır uğraştım, başka receiver taktım, yeni lnb bile aldım düzelmedi. son çare olarak uyducu çağırdım. adam ilk olarak telsiz telefonum olup olmadığını sordu. var dedim ve fişini çektik, yayın birden düzeldi, takınca tekrar bozuldu. bozuk görüntü problemi olan mutlaka denesin.
ben bina yöneticisiyim.ilk yöneticiyim dolayısyla binaya ortak uydu sistemi kurduk.aynı şey bende ve bir kaç dairede meydana geldi sistemi kuran arkadaşlar daha söyler söylemez olayı biliyorlardı ve özellikle bazı kanallarda hatta sinyalin zayıf olduğu kanallarda çizgilenme yada karelenme yada hiç çıkmama oluyordu telsiz tefl çekince düzeldi.arkadaşlar binanın duvardan giden kablo sistemi ile ilgili olduğunu yapılacak çok fazla bişeyin olmadığını söylediler.şuan bir süredir bu sorun yok ama kışın kapalı yada ağır yağışlı havalrda sinyal zayıflarsa olabilir diye düşnüyorum.
* LNB ye gelen sinyal 10 GHz civarı.Ancak LNB den uydu alıcıya gelen sinyal 950-2150 MHz arası.Buda telsiz telefonların kullandığı frekansa ~2400 MHz yakın.Bu yüzden parazit yapabilir.
peki bu durumda kablodaki sinyal mi etkileniyor, uydu cihazı mı? yoksa her ikisi de mi ?
quote:
Orjinalden alıntı: optimarax
* LNB ye gelen sinyal 10 GHz civarı.Ancak LNB den uydu alıcıya gelen sinyal 950-2150 MHz arası.Buda telsiz telefonların kullandığı frekansa ~2400 MHz yakın.Bu yüzden parazit yapabilir.
Orjinalden alıntı: optimarax LNB ye gelen sinyal 10 GHz civarı.Ancak LNB den uydu alıcıya gelen sinyal 950-2150 MHz arası.Buda telsiz telefonların kullandığı frekansa ~2400 MHz yakın.Bu yüzden parazit yapabilir.
Çok yakın olmadıktan sonra etkilememesi gerekir, Tabiki, kullanılan malzeme kalitesi ve izalasyonuda önemli. (LNB ile alıcı arasındaki kablo kalitesi gibi...) Elektronikte kesinlikle olmaz diye bir şey yok saygılar.
Arkadaşlar benimde uydu alıcımı telsiz telefonum etkiliyordu bazı kanalları seyredemiyordum Telsiz telefon recever'a çokta yakın değil di ama yinede etkiliyordu bende telsiz telefonu başka bir odaya taktım sorun çözüldü.