ben pic ögrenmek istiyorum. nasıl ogrenebilirim. işe nerden başlayabilirim. c programlama biliyorum bi faydası olur mu? bana yardımcı olacak arkadaşlar cok iyiliğiniz dokunacak. mutlaka ögrenmeliyim. patron ısrar ediyor. kart üretim işine gireceğiz dedi. pic konusunda kendini yetiştir dedi.
Nette bir çok dilde yazılmış pic kitabı var. Onları rahatça bulabilirsin biraz karıştırınca. Dil öğrenirken bir yandanda ufak ufak program yazmaya basla. Mesela aşağıdaki blogda arkadaş ccs anlatıyor. http://www.teknobakis.com
Selam yazın istanbulda 2-3 meslek lisesi ücretsiz PIC , PLC kursu felan vermişti ama kış sezonu için böyle bir ilan göremedim.
Eğer pic hakkında hiç bişey bilmiyorsan www.elektronikhobi.com sitesinde bilgi alabilirsin. Orda 4 gün süren bir kurs var. istanbulda ümraniyede. Ben gittim o kursa pic nasıl programlanır nedir ne işe yarar vs.. bir sürü şey öğrendim. Başlangıç seviyesinde çok iyi bir kurs. Ama daha sonrası için ikinci profilere özel bir kursa daha gitmek lazım. Öyle bir planlamada var.
Kadıköyde de bir kurum PIC kursu veriyor ama çok detaylı bilmiyom. PIC hakkında genel bilgileri aldıktan sonra , birde deney boardın olduktan sonra gerisini sende getirebilirsin. İnternette bir sürü site ve bilgi mevcut zaten. insan yavaş yavaş kendini geliştiriyor.
elektronik kart üretimi ve pic programlama ayrı bi şey,pic programlama tasarıma girer,üretim ise elektronik elemanların pcb baskı devre üzerine montajı demek.Ama siz ikisinde yapcaksınız galiba önce devreyi tasarlarsınız,devrede pic olacak büyük ihtimal,sonra onu programlıyacaksınız daha sonra üretim yani montaj yaparsınız.en son aşamda ise test yapılır,devrenin çalışıp çalışmadığı kontrol edilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrolojix -- 15 Ekim 2008; 11:43:56 >