Şimdi Ara

Revolutionary Road (2009)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
9.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yönetmen : Sam Mendes
    Senaryo : Justin Haythe , Richard Yates (Kitap)
    Görüntü Yönetmeni : Roger Deakins
    Müzik : Thomas Newman
    Yapım : 2008, ABD / İngiltere

Oyuncular

Leonardo DiCaprio (Frank Wheeler) , Kate Winslet (April Wheeler) , Kathryn Hahn (Milly Campbell) , Kathy Bates (Bayan Helen Givings)

Richard Yates’in 1961 yılında yazdığı ve toplumda savaş sonrası meydana gelen hayal kırıklıklarını konu alan kitabından uyarlanan filmin yönetmenliğini Sam Mendes yapıyor.Connecticut banliyösünde yaşayan April ve Frank Wheeler çiftinin 1950'lerde geçen hikayesini anlatıyor. Bu genç çift bir yandan kendi kişisel problemleriyle baş ederken, bir yandan da iki çocuk yetiştirmeye çalışıyor.

Karşılıklı şikayetler ve kıskançlıklarla içinden çıkılmaz bir hal alan ilişkileri, kariyerleriyle ilgili verecekleri kararlarla iyice değişecektir.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Revolutionary Road: Amerikan RüyasınınKaranlıkBirYansıması

Revolutionary Road, 2009 yapımı bir Amerikan filmi olup, Richard Yates'in 1961 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Film, 1950'lerin sonlarında banliyö Connecticut'ında yaşayan genç bir çiftin, Frank ve April Wheeler'ın hikayesini konu alır.

Frank, şirkette sıkıcı bir işe sahipken, April eski bir aktris ve gerçekleşmemiş hayallerin acısını çekmektedir. Çift, banliyö hayatının sıkıcılığından ve uyumsuzluğundan bunalmış durumdadır. Devrim niteliğindeki bir yolu temsil eden "Revolutionary Road"a taşınma kararları, onların umutlarını yeniden canlandırır.

Ancak taşınmaları, sorunlarının çözümünden ziyade, bunların daha da kötüleşmesine yol açar. Frank, işini kaybettikten sonra depresyona girerken, April, hamile kalmasıyla evliliklerinin darmadağın olduğunu fark eder.

Revolutionary Road, Amerikan rüyasının karanlık bir yansımasını sunmaktadır. Film, yüzeyselliğin, toplumsal baskının ve bireysel kimlik kaybının yıkıcı sonuçlarını gözler önüne sermektedir. April ve Frank'in hikayesi, mutluluğun ve tatminin her zaman beklendiği yerde bulunmayabileceğine dair bir uyarı niteliği taşımaktadır.

Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Revolutionary Road filmi, Amerikan rüyasının karanlık bir yansımasını sunmaktadır.
    • April ve Frank, "Revolutionary Road"a taşınma kararlarıyla umutlarını yeniden canlandırmaya çalışırlar.
    • Film, toplumsal baskının ve bireysel kimlik kaybının yıkıcı sonuçlarını gözler önüne sermektedir.
    • Revolutionary Road, mutluluğun ve tatminin her zaman beklendiği yerde bulunmayabileceğine dair bir uyarı niteliği taşımaktadır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Filmin prömiyerinden kareler.

• muhteşem ikili..
  • Film, 66. Altın Küre Ödüllerinde En İyi Film – Drama dalında aday gösterilmiş.
    Ayrıca Kate Winslet, En İyi Kadın Oyuncu – Drama dalında, Leonarda Di Caprio ise En İyi Erkek Oyunucu – Drama dalında aday.

Ve ayrıca ve ayrıca, filmin yönetmeni Sam Mendes de en iyi yönetmen adaylığı kapmış
    Öyle böyle değil, baya iddialı bir yapım olsa gerek. İzlemek lazım.
  • Onbir yıl aradan sonra yine beraberler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am@deus -- 17 Aralık 2008; 1:12:31 >
  • daha önce de dediğim gibi kate winslet çoooook değişmiş leonardo'yu sollamış.İsim verilmese tanıyamazdım.
  • Gene beraberler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The Office (2005-2013)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Leonarda Di Caprio kariyer'de winslet'i solladı ama
  • kate winsleti scarlett johanssona çok benzettim.sizce?
  • Dünyanın en iyi bay-bayan ikililerinden
  • filmi izledim güzeldi...film hakkında değilde kate winslet hakkında yorum yapmak istiyorum...titanic te resmen aşık olduğum şaka maka değil acayip tutulduğum bi kadındı...bu filmde yaşlandığını ve çirkinleştiğini farkettim...sarı düz saç hiç yakışmamış...neydi o kızıl lüle lüle saçları...yüzünde buruşukluklar acayip dikkat çekiyor...git gide erkeğe benziyor sanki...yine de film tavsiyemdir caprio harika oynamış bence...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nike

Gene beraberler

İnşallah gene güzel bir film yapmışlardır
  • arkadaşlar dvd haliyle orjinal şekliyle film elime geçti
    izleyince size bildireceğim.
    az sonra izlerim..
  • Arkadaşlar film bitti
    Çok ağır bir film
    ama ilginç ağır olmasına rağmen akıcı bir filmdi.
    Filme gidilir gidilmez
    izlenir izlenmez diyemeyeceğim açıkçası
    Roller inanılmazdı.
    Sonu bir garipti yinede...
    1000 tane şey geçiyor aklınızdan filmin içinde onca ağırlığına rağmen..
    Pembe bir son olmuyor o kadar diyebilirim..

Film konusuna gelirsek;
    Hayatında sıkınlan bir kadın işinde başarılı bir adam iki güzel çocuk..
    kıskançlıklar aldatmalar hesaplaşmalar hayaller planlar var..

İyi seyirler..
  • bu arada filmi bekleyenlere duyrulur gösteri tarihi 6 Şubat 2009
  • bence süper film olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: aydin66

bence süper film olacak

olmuş zaten izledim filmi
  •  Revolutionary Road (2009)

Türkiye'de Gösterim Tarihi: 27 Şubat 2009
  • Titanic Gibi Bir başyapıttan sonra ilk kez buluşacaklar hee..hadi hayırlısı bakalım...
  • Geçen gün izledim güzel filmdi ancak çok da beğenmedim açıkçası.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.