Şimdi Ara

Avea 'Kim Nerede' servisi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
28.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sioux

    benm merak ettiğim bu servise bir numara ekleyince eklediğimiz numaraya bir mesaj gidiyor mu?? şu numara sizi takip ediyor diye?? yoksa istedimiz her numarayı ekleyebilio muyuz? eğer öyleyse biraz saçma demektir bence.


    eklediğiniz numaraya onay smsi gidiyor 48 saat içinde onaylamazsa aboneyi takip edemiyorsunuz zaten.
  • bugun kimnerede den mesaj geldi ücretsiz kullanım 28 şubat'a kadar uzatılmıştır diye
  • 2940 a gonderilen mesajlar ucretsizmi peki...
  • [size=4]Evet arkadaşlar. SİL yazıp 2940'a gönderince servisten çıkamıyorsunuz. Müşteri temsilcisi ilede görüştüm. Beni SIL yazmayı becerememekle suçladı. Halbuki SİL i elli kere yazdım. hemde i ile veya ı ile, büyük hafle küçük harfle hepsini denedim. Sanırım 28 Şubatta geçirecekler onun için oyalayıp duruyorlar. Avea müşteri temsilcisini aradığım sanırım 7. kez oluyor. bi 20 mesajda 2940'a yazıp yolladım. İşte bedava servis diye buna denir. Bunların parası nolacak. Müşteri temsilciside bizim yapabileceğimiz bir şey yok diyor. Servise girerken hiç sorun olmadı ama. tıkır tıkır çalışıyordu. Bence kasıtlı yapılan şeyler bunlar. Tamam hizmet iyi güzelde bide çıkmayı deneyin bakalım. Asla çıkamayacaksınız. Geçersiz anahtar kelime mesajı gelip duruyor. Bu bence bir nevi dolandırıcılık. Kişi eklemesseniz ücret gekmez denmiş. Ancak bu şekilde bir bilgi hiç bir yerde yazmıyor. Muhatap bulamıyorsunuz. Müşteri temsilcisi sizi bir SİL yazamayacak kadar beceriksizlikle suçluyor. Oysa siz bundan kurtulmak için en az bir 10 değişik SİL - SIL - sil -sıl yazıyorsunuz. Bilmiyorum. denedim pişman oldum. Tam mahkemelik bir uygulama. deneyen arkadaşlar içinde geçmiş olsun diyorum. kullancaksanız mesele yok. ama çıkacaksanız asla peşinizi bırakmayacaklar bilmiş olun. çıkmak için uğraşınız çok pahalıya patlayacak. İŞTE AVEA HİZMETİ. okusunlarda utansınlar. Ama 3 avea hattım var. üçünüde iptal ettiricem sırf bu yüzden. Lanet olsun.




  • kardes bende telefondan sil komutunu yaptım..o calısmıyor o komut..ama nette ekledigin kişilerin isimlerine tık isareti koyup secilenleri sil de ondan sonra onunla alakalı baglantın kesiliyor ve o kişiye sizinle baglantınızı kopardı sildi içerigiyle bi uyari mesajı gidiyor...artık ucretlenndirme olmuyor.......boyle yap bence subatın 28 i ne kadar kullan sonra siteye girip sil...ben oyle yapacagım sahsen...
  • banada az önce bu msj geldi sonradan bnm knt gidermi nasıl bise bu acaba
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cem1907

    banada az önce bu msj geldi sonradan bnm knt gidermi nasıl bise bu acaba

    28 şubat'A KADAR ücretsiz kontör gitmez
  • SERVİSTEN ÇIKMAYA GEREK YOK ÜCRETLENDİRMEYİ OKUDUYSANIZ 28 ŞUBATTAN SONRA EKLENEN HER KİŞİ ÜZERİNDEN ÜCRETLENDİRME YAPILIYOR YANİ DOLAYLI DÜŞÜNÜRSENİZ EKLEME YAPMAZSANIZ ÜCRETLENDİRME YAŞAMAYACAKSINIZ NEDEN BU DKR BÜYÜTÜYORSUNUZ Bİ OLAYI
  • SERVİSTEN ÇIKMA İSTEYEN ARKADAŞLARA DUYURU...

    Değerli Arkadaşlar servisten ayrılma ile ilgili yeni başlık açmış ve eleştirilerde bulunmuştum. Haklı olarak forom yöneticileri yeni başlık olmasın demişler. Bende buradan devam ediyorum. Konu ile ilğili her türlü bilgiyi edindim. Şimdi sizinle paylaşıyorum. Sorun servisten nasıl çıkacaksınız ? Avea kimnerede yardımını okursanız bunu 2940'a çekeceğiniz SIL mesajı ile yapıldığını öğreneceksiniz. Ama yapmayacak. Ben bu konuda avea ile uzun görüşmeler yaptım. Vede şikayetvar.com adresine şikayette bulundum.
    Şimdi;

    1- Şimdi belirteceğim hususlar Avea tarafından açık bir şekilde yardımda yazılmamaktadır. Ve duyurulmamıştır.
    2- Avea müşteri temsilcileri şimdi belirteceğim hususu bilmemektedirler. Ve sizi doğru şekilde SIL yazmamakla itham etmektedirler.
    3- Resmen hizmete başlamamış bir servis olmasına rağmen yardım menüsü hizmete başlamış bir servis gibi sunulmaktadır.

    Bunları Avea yada bildirdim, tepkimi takdirinize bırakıyorum.

    Cevaba geçiyorum: (avea kim nerede servisinden nasıl çıkılır ?)

    Avea derki " Bu servis hizmete henüz başlamadı. Denemek için girebilirsiniz. Eğer servisin yardım menüsü menüsünü okursanız servisten SIL yazarak çıkacaksınız. Dogrudur diyorlar. Ancak bu iş 28 Şubat 2009 dan sonra olacak. EEE ben o tarihi beklemeden çıkmak istiyorum nolcak. O zaman kişi listenizde ekli kimler varsa onların tamamını silin diyorlar. Bu taktirde 28 Şubat 2009 tarihi itibariyle kişi listenizde kimse olmadığından servisten ayrılmış olacaksınız. Ben diyorumki peki ben bunu nereden bilcem hiç bir bilgi yok. Sizin kendi müşteri temsilciniz bile bana SIL yaz ve 2940'a gönder diyor. Cevap şu. Evet biz bunu yeterince duyuramadık. Gerekli bilgilendirmeyi yapacağız. Şimdi ben yine soruyorum. Bunu ben bilmiyorum. Benim gibi bir sürü bilmeyen var. Onlarda yardımı okuyup SIL yazıp 2940 a gönderdiler. Geçersiz anahtar kelime mesajı geri döndü. Ve m. temsilcisini aradılar ve SIL yazamıyorsunuz sizi beceriksiz kullanıcılar cevabını aldılar. İyide ya yaptığımız görüşmeler. gönderdiğimiz mesajlar. Haksızlık değil mi? Bu duyuru ve bilgilendirme servisin web sitesinde yardım menüsünde yazılmaz mı? Yada tam çalışan bir servis gibi SIL yazınca ADAM gibi çıksın. Orada öyle yazmışşın. Ben oradaki işlemi yapıyorum. Uydurmuyorum. Yani durum bu. Ben epey baktım. Bu durumda cebelleşen epey kişi var. ve epey masraf yapıyorlar. Kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Girerken niye hiç sıkıntı olmuyor.
    Netice;

    1- Avea kim nerde YARDIM menüsü şu anda yalancı durumdadır. Zira istediğinizi yapmayacak.
    2- Bu durumu bilmeyenler (ki bilme şansınız yok. Çünki yeterli bilgilendirme yok.) AVEA yı baya zengin edecek.
    3- Çıkmak için kişi listenizi silip 28 Şubat 2009 u bekleyeceksiniz. Bunuda ancak AVEA da bilen birine denk gelirseniz öğrenebileceksiniz.
    4- Durum açığa çıkıncaya kadar epeyce bir SIL yazamama özürlüsü olarak İTHAM elileceksiniz. (m. temsilcisi tarafından.
    5- Bu gıcık durumlar nedeniyle bu servisleri denemekten benim gibi soğuyabilecksiniz.

    Son Söz;
    Servise sözüm yok. Çok güzel bir hizmet. Ancak ben şunu bilirim. Oraya bişi yazdıysan o çalışacak. Oraya SIL yaz 2940'a göder. Servisten çık yazdıysan bu çalışacak. Bin bilmece çözmeye çalışmak zorunda değilim. Ayrıca SIL yazamayacak kadar CAHİL'de değilim. En az 5 YTL lik masrafım oldu. Bu bilgiyi edinmek için.

    İlgili Arkadaşlara duyurulur.




  • şey bide servis hakkında fikrimi yazayım bari. Yerinizi baz istasyonuna göregösteriyor. Yani telefon hangi baz istasyonuna başlı ise orada işaretlisiniz. bu bazılarını hayal kırıklığına uğratmuş. Çok uzak baz istasyonuna bağlı olanlar bulundukları yere göre epey uzak işaretleniyor. Ama başka türlü çalışamaz. Maıken bu pek mümkün değil. Ama yinede iyidir.

    Zira diyelimki çocuk okulda ve takip ediyorsunuz. Çok büyük miktarda bir yer değişikliğinden mutlaka haberiniz olur. Mesela Ankara sincanda okulda diyelim. Kızılaya gitse haberiniz olmaması mümkün değil. Kesinlikle bilirsiniz. Kocanız (ben yani) diyelim. İş yerinden ayrılıp epey bi yer değiştirdi. Anında haberiniz olur. (hanımlar için tabi) Ve akşam hesap sormaya kalka bilirsiniz.

    Ama tabiki hesap verecek falan değiliz. (Ekekinize hesap soramazsınız biz hesap sorarız.) Nereye gittin bakayım sen ? Yani iste böle çalışıyor. İyidir. Ama bence pahalı başlayacak servis. Çocuğu olanlar için kesinlikle kullanılmalı değer. Ama eleştirilerim oldu. özellikle çıkmak için. Biz şey yazılmışşa yazıldığı gibi olmalı. Yardım menüsündeki SIL islemi şu anda yalan. Neyse.

    Bide ekleme ve çıkarma işlemleri basit. Sık baz istasyonu olan yerlerde sizi yakın işaretleme sansı yüksek. Sistem çalışıyor ve iş görür arkadaşlar. Çocuk varsa girin vede kullanın. Daha ne olsun.




  • TAM YER TAKİBİ YAPMAK İSTEYEN AKADAŞLARA DUYURU

    Arkadaşlar bie elektronik teknisyeni olarak sizinle bazı bilgileride paylaşmak istedim. Şimdi herkezin beklentisi cep telefonunu haritada nokta atışıyla takip etmek. Tabi bu cep telefonu ile mümkünmü bide bunu merak edenler var. Aveanın verdiği bu hizmetin BAZ İSTASYONU bağlantısının takibinden başka bir şey olmadığını da zaten bu forumu okuyan veya okumayan her kez bilir. Yani aslen takip edilen telefonun bağlı olduğu baz istasyonu. Peki telefon baz istasyonundan ne kadar uzakta olabilir? Evet çok uzakta da olabiliyor. Tabiki bu harita üzerindeki hata payını artırıyor. istenmeyen şeyde bu zaten.

    Noktasal bir takip ancak RADAR sistemiyle veya GPS ile mümkün. Arzu ettiğiniz bu hizmeti ücretli veren firmalar var. Tabi bu bir cep telefonu hizmeti değil. Bu bir GPS hizmetidir. Takip edilmek istenen kişi, araç her ne ise GPS cihazı takılır. Ve bu cihaz bilgileri uydu aracılığı ile takip edilip harita üzerinde konumlandırılır.

    Devlet ambulanslarının bilmiyorum ama özel ambulans hizmetlerinde bu kullanılıyor. Kargo şirketleride kullanıyor. Hangi aracı nerede harita üzerinden sürekli takip ediyor.

    Bu hizmeti veren firmalarda var. Ama tabiki aracınıza, çocuğunuza veya kendinize bir GPS cihazı monte etmeniz gerekecek. Bu şekilde takip edilenler var. Çok lüks bazı araba markalarındada bu var. Şimdi bu araçlar kendi konumlarını kendi üzerindeki sistemlerle takip edebiliyorlar. Alacağınız her hangi bir GPS Navigasyon cihazı ilede bunu yapabilirsiniz. Ama cihazdan bağımsız cihazı internetten takip ise bir servis hizmeti gerektiriyor. Aslen teknik alt yapı olarak çokta zor değil bence. Ama tabi bunu birilerinin yapması lazım.

    Nokia nın N80 serisiydi galiba GPS sistemi ile geliyor. Yani cep telefonunda GPS Navigasyon var. Üye olmanız gerekiyor. Bundan sonra telefon üzerinden hangi sokakta caddedesiniz noktasal olarak görebilirsiniz. Telefonun internet ortamından harita üzerinden takibi konusunda (yani navigasyonlu GPS sistemi olan bir telefonun) bir gelişme var mı, araştırıyorum. Zira bu telefonlar oldukça kompleks. Belki internet üzerinden telefona erişip telefonun GPS sistemindeki bilgilerin alınabileceğini düşünüyorum. Ama daha kesin olan GPS hizmeti veren firmalar. Şunu takip etmek istiyorum diyeceksiniz. Ve gerisi size kalmış. Artık internet ortamında harita üzrinden onu takip edebilirsiniz. Ama avea kim nerede servisi gibi değil tabiki. Noktasal bir takip. Hata payı çok az.


    GPS hizmeti bizim iş yerinde haritacılar kullanıyor. Navigasyon cihazları var. Söylediklerine göre konumlarını metreyle ifade edilecek hata paylarıyla gösterebiliyormuş. Gerçekten müthiş. Piyasa Navigasyon cihazı kaynıyor. (GPS) ama bilemiyorum. Alıp görmek nasip olmadı. Bu Navigasyon cihazlarının internet bağlanı-tılı olanı var mı bilemiyorum. Ama böyleleri çıkarsa eminim bu takip işi sıradan bir olay olacak. Ama sürekli bir GPRS bağlantısı olması biraz tuzlu olabilir.

    eger WİMAX gelise yani şu bizim kablolu internet tarih oluyor Ve herkez kablosuz olarak ADSL bağlantısını yapıyor. (İstanbul da denemeleri başladı kullananlar var WİMAX Süperonline) Bu takdirde bu bağlantıyı kullanacak GPS navigasyon cihazları tam nokta ve sıfıra yakın hata ile harita üzrinden takip edilebileceği kesin diyorum. Şimdilik sıfır hata takibi isteyenler özel hizmet verenlere baş vuracaklar.

    İyimi kötümü bilemiyorum ama diyebilirim ki ileride biri isterse sizi milim milim bilgisayardan takip edebilecek. Bunun için sizin bilginiz omasıda gerekmiyor. Üzerinize bilginiz dışında yerleştirilecek küçücük bir cihaz yetecek. veya cep telefonunuzun GPS ve GPRS hizmetini açacak bir virüs yazılımı ile nereye gitseniz sıfır hata ile takip edilebileceksiniz. Yada WİMAX gelince navigasyon cihazlarıda ADSL kullanmaya başlayınca bu cihazlarıda kötü niyetli kullanan birileri çıkacak.




  • ...Bu tarihten itibaren KimNerede kullanım bedeli olarak aylık 6 YTL / 40 kontör ödersiniz... İlk duyurulduğunda sitesinde 3 TL 24 kontör olacağı yazıyordu.Şimdiden ilk zam gelmiş durumda.
  • bakış açısı farkı...


    quote:

    Orjinalden alıntı: bungee20

    Zam değil, aksine indirim sayılır.

    İlk duyurulduğunda, her izlediğimiz kişi için aylık 24 kontör ödenecekti.

    Şimdi aylık 40 kontör karşılığında, 2 kişi izleyebiliyoruz. (8 kontör ucuzlamış oluyor.)

    3 ve daha fazla kişi izlemek istersek, 40 kontör üzerine, kişi başı 14 kontör ödüyoruz ki burada da indirim söz konusu.


    quote:

    Orjinalden alıntı: tuGGy

    ...Bu tarihten itibaren KimNerede kullanım bedeli olarak aylık 6 YTL / 40 kontör ödersiniz... İlk duyurulduğunda sitesinde 3 TL 24 kontör olacağı yazıyordu.Şimdiden ilk zam gelmiş durumda.






  • güzel bir hizmet ama ücretlendirmenin degişmesi kötü olmuş belki bir kişi izlemek isticeksin ama 2 kişi ücreti ödiceksin kötüüüüü
  • Avea'nın bilgilendirme, pazarlama ve satış kanallarında hızlı bir şekilde iyi bir yapılanmaya ihtiyacı var; bu sorunu da çözseler geride sorun kalmayacak; Cüneyt Türktan'ın Avea'yı bu hale getirmesinden sonra (Hepsibir ile faturalı hatlarda ucuz konuşma devrimi, kamu tarifelerini toplanması ve bireysele açılması, paketler ve uygun fiyat politikası, paket aşımlarındaki şeffaflık, kontörlü hatlardaki kalıcı ve herkesin katılımına açık kampanyalar, son olarakta sınırsız konuşma devrimi) bence düzenlenecek bu yönü kaldı.. O da halloldu mu gücünü daha verimli kullanabileceğini düşünüyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 18 Şubat 2009; 18:56:02 >
  • 28 şubatı uzatırlar mı sizce?

    kırk yılın başında servis işime yaradı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HePsİ1LeŞmE

    28 şubatı uzatırlar mı sizce?

    kırk yılın başında servis işime yaradı

    Bekliyoruz bakalım ne yapacaklar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: korner12


    quote:

    Orjinalden alıntı: HePsİ1LeŞmE

    28 şubatı uzatırlar mı sizce?

    kırk yılın başında servis işime yaradı

    Bekliyoruz bakalım ne yapacaklar

    uzatırlar inşallah
  • Aveadan KimNerede'den sonra NeNerede servisi çıktı. BANKA, ECZANE, POLIS, HASTANE, HARITA, OTOPARK, BENZIN, YEMEK, SINEMA, OTEL ya da TAKSI ( birkaç tane daha vardı da hatırlamıyorum;) yazıp 4565'e gonderiyorsun, bulundugun yeri ve sana en yakın istedigini noktaları gosteren MMS geliyor, 3 farklı zoom seviyesinde. 31 mart'a kadar ücretsiz. Konum olarak yine baz istasyon bilgileri kullanılıyor, bütün il merkezlerinde ve bazı ilçe merkezlerinde bu servisten faydalanılabiliyor
  • 2940a atılan tum mesajlar ucretsiz. Gelecek haftaki yeni versiyon ile birlikte MMS, WAP fonksiyonları da hayata geçecek, abonelik ucretine hersey dahil, sadece WEBden atılan SMSler ucretlndiriliyor
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.