conax kullanarak hd kanallarıda açık olarak izleyebiliyosunuz sorunsuz sanırım....
Benim TVm Philips 37PFL 8404, HD kanalları (sinemaTV HD hariç,ona üye değilim) izleyebiliyorum. TV modelimi belirtme sebebim şu; televizyonunuz Full HD de olsa eğer tuneri SD ise-bu mümkün- modülle sadece SD kanalları izlersiniz. Yani NGHD, Eurosport HD yi seyredemezsiniz.İş DVB-C tunerle bitmiyor anlayacağınız... Bu konudaki ayrıntılar daha önceki mesajımda adını verdiğim konudadır....
Cümleden sanırım bir yanlışlık var DVB-C tuneriniz SD ise sadece SD kanalları izlersiniz,İş tunerle biter olacaktı galiba.Bir öncek mesajın öyle de. Kutu-modül olayın güzel olmuş. Artık kayıt yapabiliyorsun değil mi gulbudak?HDsini halledebildin mi acaba?
ABu arada tam çözemediğimiz bir şekilde Neotion modül HDleri sanırım downscale yapıp gösterebiliyor(?).Kanıtlanmadı deneyip yapan varsa yazsın. Neotiondaki Transcode'u Tvden dijital ayarlardan modül ayarından açıp kapatabilirsiniz. Buna göre TV tuneri SD olduğu kesin bir arkadaş Neotion kullanıyorsa yazabilir mi acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 20 Kasım 2009; 16:44:08 >
Cümleden sanırım bir yanlışlık var DVB-C tuneriniz SD ise sadece SD kanalları izlersiniz,İş tunerle biter olacaktı galiba.Bir öncek mesajın öyle de. Kutu-modül olayın güzel olmuş. Artık kayıt yapabiliyorsun değil mi gulbudak?HDsini halledebildin mi acaba?
Evet biraz zor anlaşılır olmuş,demek istediğim buydu da sonuçta senin konunu referans verdiğimden gönlüm rahattı. Kayıt olayına gelince; konuya da yazdığım gibi aslında kutu vasıtasıyla kayıt yapıyorum. Modül ile kaydı senin konuya da yazdığım gibi scartla becermiştim. Benimkisi tamamen deneyseldi, çünkü zaten kutuyla kayıt yapabiliyordum. Modülle SD kaydı başardım, orada bıraktım... Modülle HD kaydı denemedim ama 2 seçenek var gibi 1) Azbox HD PVR receiver: DVB-C tunerı var, yani modülü bu kutuya takıp HD kayıt yapmak 2)Dreambox HD 8000 aynı şekilde. . Burada karşıma maliyet duvarı çıkıyor: Azbox 1000 TL civarında, Dreambox 2500 TL... Bu yüzden HD kayıt biraz bekleyecek....
"Conax" modülün STB ye göre iyi yanı, televizyonun yanında bir alet , sehpanın üstünde bir kumanda daha , ekstra harcadığı elektrik çekdi çekmedilerin yanında birde fazladan HDMI portu işgal etmemesi bence...
Ben de kaç gündür Arrirang ve TRT Müzik kanallarında sinyal yok. Neden acaba? Diğer bütün kanallar sorunsuz çalışıyor, fakat bu iki kanalda sinyal yok.
Bende arirang kanlında görüntü yok sadece TRT müzik izliyorum güzel kanal olmuş gibi,
kanal listesini açıp kanal geçişi yapınca ilk anda mozaiklenme oluyor neden oluyor bu ya sinyal seviyesi 68 gözüküyor daha mı yüksek yaptırmak lazım....
Mesajınızı okuduğum sırada evde değilim kontrol edebilmek için, ama sinyal seviyesi 68 ise düşük demektir. Uydular için bazen ehven-i şer bir seviye ama kablo için düşük, randevu alırken TD servisine bunu muhakkak belirtin ki yanlarında yükselticiyle gelsinler ki seviyeyi ölçüp düşük bulurlarsa bir de günlerce yükseltici getirmelerini beklemeyin. 100-150 TL gibi maliyeti olması lazım ama sinyal seviyeniz gerçekten düşükse başka çareniz olmayabilir...
bağlantı yapıldığı günde bu böyleydi o günde daha adamları yollamadan kontrol ederken söylemiştim bişey yok gayet normal düzelir birazdan bilmem ne deyip gitmişlerdi düzeleceği fln yok 2 ay oldu arayıp çağırmak en iyisi...
bağlantı yapıldığı günde bu böyleydi o günde daha adamları yollamadan kontrol ederken söylemiştim bişey yok gayet normal düzelir birazdan bilmem ne deyip gitmişlerdi düzeleceği fln yok 2 ay oldu arayıp çağırmak en iyisi...
Sonucu da yazarsan, aynı sorunu yaşayan ya da yaşayacaklara yol gösterir. Geçmiş olsun...
Sonucu da yazarsan, aynı sorunu yaşayan ya da yaşayacaklara yol gösterir. Geçmiş olsun...
Benim sinyal seviyem %58 sinyal kalitesi de %85 ve hiç bir problem yok...
sinyal 68 kalite 90 görünüyorda tv den de mi olabilir acaba diğer odada ki tv ye taktığımda geçişlerde bişey olmadı...çağıralayım bakalım gelsinler bi...
ama kanal sıralaması favori listesinde de olsa A-Z ve Z-A ya alfabetik sıralama yapılabılıyor değilmi.örn ulusal kanalları favori listesi yapıp showtv yi 1 cine5 i 2nci sıraya alamıyoruz .yoksa benmi yanlış yapıyorum. bu güncelleme penceresinde yeni birşeyler cıkıyor.kanal arama kısmında da nit diye birşey çıkıyor bunlar hakkında bilgisi olan varmı.
Sıralama yapma işi şöyle: Yazılım güncellemeden sonra önceki favori listeleri otomatik olarak siliniyor. Yeni listenizde dikkat etmeniz gereken nokta listeye kanalları istediğiniz sıralama ile eklemeniz. Örnek: 1- trt1 2- trt2 3- trt3 olmasını istiyorsanız ilk olarak trt1 daha sonra trt2 daha sonra trt3'ü eklemeniz gerekmekte.Daha sonra sıralama değiştirmek için sıfırdan liste yapmak gerekebiliyor. Belki bilmediğimiz başka özellikler de vadır yeni yazılımla gelen. Ancak ben bunu bulabildim.
güncelleştirmeden sonra bir an kanal sıralaması yapmaya girebildim, favori listesindeki kanalların sıralaması değiştirilebiliyordu yani.. seçtiğim kanalı hangi sıraya taşımak istediğimi soruyordu. hevesle yeni liste yapmaya giriştiğimde, bir daha bulamadım kanal sıralaması olayını, bilgisi olan var mı??
Orijinalden alıntı: turuncum güncelleştirmeden sonra bir an kanal sıralaması yapmaya girebildim, favori listesindeki kanalların sıralaması değiştirilebiliyordu yani.. seçtiğim kanalı hangi sıraya taşımak istediğimi soruyordu. hevesle yeni liste yapmaya giriştiğimde, bir daha bulamadım kanal sıralaması olayını, bilgisi olan var mı??
Arkadaşım o dediğin olay kumandanın OK tuşuna bastıktan sonta Txt tuşuna basınca çıkıyor ama sıralama yapamıyorsun favori listesi olsa bile. Yapıp kaydettiğin zaman tekrar eski haline gidiyor. istersen dene sen bilirsin yani ama boşuna uğraşma işe yaramıyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turgut Bey -- 23 Kasım 2009; 17:18:44 >
arkadaşlar bu favorıyı gene yapamadım ben trt 1 i ekle diorum numarası 22 oluyo 1 nasıl yapcam ya 1 e trt 1 2 ye trt 2 koycam ama yanındakı numaralar 22 30 falan oluyo karısık yanı yardım edersenız sevınırım
Arkadaşlar merhaba , . Bizce önemli bir alışveriş öncesi Teledünya hakkında sorularım var cevaplayabilirseniz sevinirim :)
1)Teledünya sd kutu ile sadece sd kanallarmı izlenebiliyor ? Yoksa sd kutu tarafından hd kanallar sd çözünürlüğe downscale edilip görüntülenebiliyor mu ?
2)1366x768 fiziki çözünürlüğe ve 1080i sinyal algılama uyumuna sahip bir tv ile teledünya hd yayınlarda nasıl bir performans elde edilir ? Sd alıcı ve hd alıcı ile alınan performanslar birbirinden ne derece farklı olur ?
3)Teledünya Hd alıcının görevi aslen fiziki olarak çözünürlüğü 1920x1080p olan tvlerde 1/1 pixel maping mi yapmaktır ? 1366x768 çözünürlüğe sahip hd uyumlu tvlerde (1920x1080i sinyal alabilme) teledünya hd alıcının bir getirisi yokmudur hd yayında ?
4)HD uyumlu (mpeg 4 , h.264) DVB-C tunerli tvlerde conax modul ile teledünya yayını izlendiğinde tv'ye sadece kablo tv kablosu anten girişinden girecektir . Bu görüntü kalitesini HDMI portundan bağlı Tele dünya hd alıcı ile kıyaslarsak sonuç ne olur ?(Tv tunerinin ve hd alıcının tuner kalitesini eşdeğerde sayarsak) Birinci seçenekte ortada hiçbir kablo yok sadece kaynağın kendisi (kablo tv koaksiyel kablosu anten girişine bağlı). 2. seçenekte ise bir hd alıcı hdmi kablosu ile hdmi inputtan bağlı tvye.
5)Samsung 50B450 bu televizyon ile conax modul ile teledünya hd yayınları takılmadan izlenebilirmi ? (tuner dvb-c uyumlu mpeg4, h.264). Teledünya hd kutuya göre samsung'un kendi tunerinin performansı nasıl olur sizce? Bu tv ile conax modül ile teledünya hd yayını izleyen arkadaş varmı forumda ? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim :)
İyi seyirler herkese :)
Tamamen beklentiler ve elde ettiklerin ile ilgili bir durum. Ben ulusal kanalları, belgesel ve müzik kanallarını izleyen biriyim. Bu bakımdan Teledünya bana yeterli geliyor. Özellikle HD yayın yapan Nat.Geo kanalı benim için en önemli faktördü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 24 Kasım 2009; 9:32:27 >
Dün akşam Number One TV yi izlerken HD yayına geçtiklerini yazıyordu. Ama yayın hiç de HD yayın gibi değildi.. Acaba Teledünya mı SD ye çeviriyor diye düşünürken nette biraz araştırma yaptım.
1-hayır.Sadece sd kanallar izlenebiliyor.Downscale olayı yok yani. 2-Ben hd olana aboneyım.Hd kanallar çok daha net.. 3-benım kı full hd.fikrım yok 4-Bi yerde okumuştum set up box daha perfonmanslı diye.. 5-Bu sitede çoğu arkadaş conax modulden tam perfonmans alamıyor.sorunlar oluyormuş.bi incele istersen..bende hd setup box var .Hiç sorun yok
AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE 3800+ CPU,M2NPV-MX ASUS ANAKART,PALİT 8600 GT SONİC+,2X512 2X512 2 GB KİNSTON RAM 533 MHZ DUAL,CREATİVE SB AUDY LS DİGİTAL SES KARTI,450 WATT PSU,CREATİVE 5+1 SPEAKER,17'' CRT MONİTÖR,SCIENTIFIC ATLANTA EPC2203 UYDUNET MODEM,LG CD-R ,LG DVD ROM,LG DVD WRİTER,WİNDOWS VİSTA HOME PREMİUM....EV SİNEMA SİSYEMİ: 32 LH 300 LG LCD TV..EVEREST H5402 OPTİK GİRİŞLİ SES SİSTEMİ 5+1 DD, DPRO II....
Dün akşam Number One TV yi izlerken HD yayına geçtiklerini yazıyordu. Ama yayın hiç de HD yayın gibi değildi.. Acaba Teledünya mı SD ye çeviriyor diye düşünürken nette biraz araştırma yaptım.
Bir de acaba Teledünya' nın HD yayınları arttırma konusunda bir çalışması / plan ve programı var mıdır acaba?
ikinci verdiğin link'ten de anlaşılabileceği gibi kanal, görüntü hd formatında değil. sadece kanalın logosu hd o kadar. nr1 zaten bu fazla bir beklentiye girmeye gerek yok.
arkadaşlar bu favorıyı gene yapamadım ben trt 1 i ekle diorum numarası 22 oluyo 1 nasıl yapcam ya 1 e trt 1 2 ye trt 2 koycam ama yanındakı numaralar 22 30 falan oluyo karısık yanı yardım edersenız sevınırım
NR1 HD olayı gerçekten çok komik olmuş.NR1 logosu dönüyo HD yazıyor ama görüntü kötü PowerTürk kanalının görüntüsü bile aha güzel.HD yi bilmeyenleri kekliyorlar heralde?
arkadaşlar "technisat" conax modülle hiç bir sorun yaşamıyorum/yaşamadım hatta çok başarılı bir kart, sayesinde kanal sıralamasına kadar herşeyi yapabiliyorum tv imde, uyumlu tv si olup da modülden sorun yaşadım diyeni de duymadım genelde kablo spliter apartman kutusu vs den sorun oluyor.. ama başka markalar/modeller hatta yazılımla türetilen kartlar mevcut piyasada onlardan çok sorun okuduk internette malesef..
modülün bence önemli faydaları, ayrıca bir kutu olmaması dolayısıyla başka bir kumanda daha kullanmıyorsunuz, fazladan HDMI portu kullanmamış oluyorsunuz, tv nin tunerini (ki bence en önemlisi bu) ve epg sini kullanıyorusunuz, ayrıcada kutunun elektrik sarfitatından da kurtuluyorsunzuz.. daha ne olsun :)