Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
TELEDÜNYA # Genel Konu #

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: volkantutkun
2 kayıtlı üye, 6 misafir
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Teledünya >> TELEDÜNYA # Genel Konu # Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
recep41

28 Ekim 2008, 24:34:59  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bu hizmetten kablo tv altyapısı olanlar yararlanabiliyor değilmi?

TAHSİL CEHALETİ ALIR EŞŞEKLİK BAKİ KALIR...
valski
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Ekim 2008, 13:01:19  

1 Mayıs'tan sonra 16.5 ytl olacaksa pahalı kaçar.
Giderim bir Digiturk 9.90 alırım hem ilk ay maçları , seyrederim , hem aboneliğimi sonlandırdığımda beleş bir uydum olur , Türkmax ' ta Haluk Bilginer'i seyderim.
Kablo TV yetkililerine buradan ''OHA'' demek isterim.
muratbekar

28 Ekim 2008, 13:03:36  

kablotvnin altyapısı kullanarak yapılıyor
24 Jack Bauer

28 Ekim 2008, 13:17:06  

hoppalaaa ben de teledünya alacaktım gerçekten aylık 9,5 YTL diyor mayıstan sonra 16,50 YTL olacak diyor çok kötü yaa.

Bende digiturk sonlandırcaktım şimdi vazgeçebilirim.

cocobongo

28 Ekim 2008, 13:18:23  

kimse bu berbat kanallara 16.50 vermez

ilkerecii

28 Ekim 2008, 20:29:06  

...::: TELEDUNYA :::...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerecii -- 13 Aralık 2008; 17:57:37 >

iLKER S!S
riveral

28 Ekim 2008, 21:10:23  

burdan genel bilgiler verebilir misiniz?
teşekkürler
quote:

Orjinalden alıntı: ilkerecii

gerekli bilgileri suna bilirim bana mail atan arkadaslarla turksar çagrı merkezi teledunya ve uydu net oparatörüyüm ilkerecii@hotmail.com adresimdir.

:://riDDler

28 Ekim 2008, 22:42:39  

şu anda test yayınlarını izleyebilen var mı??? Istanbul'da sinyal vardı 7-10 gün öncesinde ama şu an yeni frekans düzenlemesi sonrası vs. digital sinyal yok, gerçi önceden de sadece sinyal vardı, görüntü yoktu, kanal listesi görülebiliyordu,

sizlerde durum nedir? 1 Kasım'da başlıyor mu?

imagestore

29 Ekim 2008, 1:47:47  

Turksat çılar önce analog yayın yapmayı öğrensinler de ondan sonra dijitale geçsinler. Kanalların çoğu parazitten geçilmiyor. TV nin üzerindeki V antenle daha net görüntü alıyorum. Kablo TV nin var oluşunun sebebi parazitlerden gölgelerden karlanmalardan kurtulmaktır. Bir de bizim şu çektiğimiz derde bak. Bu çektiğimiz derdin dijitali de nasıl olur varın siz düşünün. Ama haklarını yemeyelim çok güzel fatura yazarlar!!

fıratbozkurt

29 Ekim 2008, 24:33:19  

quote:

Orjinalden alıntı: imagestore

Turksat çılar önce analog yayın yapmayı öğrensinler de ondan sonra dijitale geçsinler. Kanalların çoğu parazitten geçilmiyor. TV nin üzerindeki V antenle daha net görüntü alıyorum. Kablo TV nin var oluşunun sebebi parazitlerden gölgelerden karlanmalardan kurtulmaktır. Bir de bizim şu çektiğimiz derde bak. Bu çektiğimiz derdin dijitali de nasıl olur varın siz düşünün. Ama haklarını yemeyelim çok güzel fatura yazarlar!!

zaten kablo tv'nin şu anki yaptığı yayın da tv üstü anteniyle aldığınız yayın gibi analog yayın. bu karlanmalar, gölgelenmeler bu yüzden oluyor. dijitale geçilmesinin en önemli nedeni görüntü ve ses kalitesinin yükselecek olması. ve kanal kapasitesinin de artmasını sağlayacak.

www.teledunya.tr.cx:Teledünya ile ilgili her şey burada...

www.kablotv.tr.cx: Kablo TV ile ilgili her şey burada...
Uçarturk

29 Ekim 2008, 13:14:12  

Teledünya ile ilgili bütün beklentilerim boş çıkmaya başladı
Ne hizmet verecekler ki,analog ve dijital yayına 16.5 lira alacaklar,analog yayında ayrı kanallar olmayacak kı,ondada trt1,atv,show tv gibi kanallar olacak,dijital yayına ayrı,analog yayına ayrı kanal vermeyeceklerine göre,çünkü reklamını yaptıkları dijital kanallarda trt1,atv gibi analog yayında bulunan kanalları vereceklerini belitmişler,ne parası istiyorlar
Analog yayın için ayrı para istemeleri aç gözlülükten başka birşey değil,en baştan hatalı girdiler dijital olayına,bu gidişle kablo tv müşterisi olanlarıda kaybederlerse hiç şaşırmasınlar
ciddi ciddi uydu alıcısı almayı düşünmeye başladım,başlattılar
Kafadan 35 lira açma parası istiyorlar,neyi açacaksın kardeşim,kutuyu bende takarım tvye,sonra analog ayrı,dijitale ayrı para almanın amacı ne,dsmart alsam ki,dsmarttan nefret ediyorum 100 den fazla kanalı sadece uydu alıcısını aldım diye seyredebilirim
Kasıma birşey kalmadı,Teledünya alanlar görüşleri açıklamaya başladıklarında,daha iyi karar veririz artık

fıratbozkurt

29 Ekim 2008, 14:01:38  

quote:

Orjinalden alıntı: Uçarturk

Teledünya ile ilgili bütün beklentilerim boş çıkmaya başladı
Ne hizmet verecekler ki,analog ve dijital yayına 16.5 lira alacaklar,analog yayında ayrı kanallar olmayacak kı,ondada trt1,atv,show tv gibi kanallar olacak,dijital yayına ayrı,analog yayına ayrı kanal vermeyeceklerine göre,çünkü reklamını yaptıkları dijital kanallarda trt1,atv gibi analog yayında bulunan kanalları vereceklerini belitmişler,ne parası istiyorlar
Analog yayın için ayrı para istemeleri aç gözlülükten başka birşey değil,en baştan hatalı girdiler dijital olayına,bu gidişle kablo tv müşterisi olanlarıda kaybederlerse hiç şaşırmasınlar
ciddi ciddi uydu alıcısı almayı düşünmeye başladım,başlattılar
Kafadan 35 lira açma parası istiyorlar,neyi açacaksın kardeşim,kutuyu bende takarım tvye,sonra analog ayrı,dijitale ayrı para almanın amacı ne,dsmart alsam ki,dsmarttan nefret ediyorum 100 den fazla kanalı sadece uydu alıcısını aldım diye seyredebilirim
Kasıma birşey kalmadı,Teledünya alanlar görüşleri açıklamaya başladıklarında,daha iyi karar veririz artık

16,5 YTL mayıs'tan sonra olacak. mayısa kadar hangi kanalların geleceğini, kanal sayısının kaça çıkacağını bilmeden böyle söylememek gerekir bence. bekleyip, görmek ve sonra karar vermek lazım. eğer o zamana kadar bir değişiklik olmazsa haklısınız ama şimdiden umutsuzluğa kapılmak yanlış.

karkaplanı

29 Ekim 2008, 14:57:08  

yeni dijital platform teledünya 1 kasım 2008 tarihinden itibaren hizmete girecektir ancak ilk etapta kalite ve kanal sayısı açısından digiturk ve d-smart yayınlarından maalesef geride kalacaktır aldığım bilgilere göre yılbaşından sonra interaktif gelişmeler başlayacakmış ve 2009 sonuna kadar kanal sayısı yaklaşık 250-300 civarına çıkacakmış avrupa ve dünyadan kaliteli sinema-belgesel-müzik-çocuk-spor-yemek-sağlık-yaşam-haber kanalları paketler halinde şebekeden yayına verilecekmiş benim tahminim önümüzdeki yılın sonuna doğru teledünya digiturk ve d-smart yayınları ile rekabet yapabilir...

atox

29 Ekim 2008, 15:41:15  

Karman çorman işlerin ülkesiyiz biz net bir açıklama yok, kampanya yok, bilgi veren yoook nasıl inanıp guvenelim? Amerika'da bu sistem tam 15 yıldır kullanılıyor. Basit yapsalar bu işleri en azından kimsenin kafası karışmaz valla. 1 tane box sat çıkar, fiyatını makul tut ayda da misal 10 lira de kablo tv izleyen herkes geçsin işte, sonrada zenginlestir içeriğini zammını öyle yap. Mayıs ayına kadar 9,5 sonra 16,5 iyi hoş tamam da o artışa karşılık ne vericeksin aboneye bari onu açıkla turksat... Bu arada kablolu tvde şu anda tüm kanallar birbirine girmis durumda her kanal saat bası baska frekansa tasınıo ne zaman biter acaba kanal yerlestirmeleri, çoğu kanalın yerinde de yeller esiyor :)

Speedy9355

29 Ekim 2008, 16:10:32  

Arkadaşlar öncelikle KABLO TV DEKİ karlanmadan bahsedeyim lütfen suç atmayınız.Çünkü ben FullHD LCD TV ile kablo tv kullanıyorum görüntünün çok kötü olması gerekir ama iyi.Bunun sebebi ise şudur; Ben servisi aradım görüntüyle bir ilgilenir misiniz dedim geldiler apartmanda dijital sinyal yükseltici yokmuş.Ücretsiz olarak bunu apartmana kurdular görüntü daha da netleşti.
KURULUM ÜCRETİ şu mana dadır; Turksattan gelip apartmanınıza kadar çekilmiş olan optik kabloyu apartmana geçirip oradan da sizin evinizin hattına çekecektir.Yoksa kutu bağlamak için para alırlarsa pardon ama çüş ki zaten benim tvimde kutu almama da gerek yok.(Ankara Gölbaşı ile görüşmelerden sonra aldığım sonuç.)Nesine ücret alıcak.
Mart'tan sonra 16.5 olması neden bilmiyorum ama sebep şu olabilir.Ben sordum mayıstan sonra paket paket satılacakmış.Mesela şifreli kanallar için bir smart kart almamız gerekecekmiş.bu kart conas cas7 uyumlu olmalıymış.(lütfen conax cas7 yi sormayın ben fazla bir şey bulamadım).Mantıken sadece dijital için 9,5 TL daha sonra eklenecek paketler(kartla çalışacak olanlar Aynı digiturk gibi.Aile paketi Spor pakeri Eco paket vs gibi aynısı D-smartta da var.) 9,5TL+?Tl şeklinde gidecektir.

şimdi

D-Smart 'ın HD si için UYDU alıcısı yaklaşık 750TL +Çanak(FullHD LNB li olmalı.)
HD yayınlar için Aylık 50 TL veya senelik 300TL ücret daha var

Digiturkplus alıcı yaklaşık 800TL +kurulum
Aylık ücret D-smarttan pahalı

Kablo TV---->TeleDünya
Hat çekimi 35TL
Kutu SD=85 HD=210
Aylık 9.5+Paket fiyatı(Bence)

Tüm bunlara bakarsak eğer dediğim gibiyse Turksat en mantıklısı.
Çünkü Digiturk'un servsi kötü adamlar Full HD tv var HD kablo var gidip Scart takmışlar.(Helal Yani) Kutu çok ısınıyor.O bağlı kutu zaten arıza vermiş.
Artı yönü HDD li hafızaya alıyor.HD kanal sayısı fazla
D-Smartın artısı Kanal D HD.şampiyonlar ligi maçları HD. HD kanal sayısı fazla
Turksat sadece EUROSPORT ile National Geografic HD ama bu artacakmış

Bende evde 4 Tv var biri bilgisayarda.Dijital olunca hepsine kutu almak gerecek.
Belki D-smart veya digiturk alıp LCD ye bağlar.Turksat ile analoga devam ederim.
Aklım karışık.

Arkadaşlar yazılarımı kopyalayıp üstünde değişiklik yapıp kendi yazısı gibi sunan korsanlarım bulunmaktadır.Ben sadece DH'de yazıyorum.Sorularınızı PM olarak iletebilirsiniz.
fıratbozkurt

29 Ekim 2008, 16:20:07  

zaten web sitesinde de mayıstan itibaren 16,5 olacak diye kesin bir şey yok. mayısa kadar dijital+analog 9,5 YTL, sonrası belli değil. Speedy9355 adlı arkadaşın da dediği gibi aylık 9.5+paketin fiyatı olabilir

nightbird

Sisteme Gözat

30 Ekim 2008, 14:12:20  

Altyapıyı oluşturduktan sonra (2010 a kadar bayağı yol alırlar)
İstermisiniz 2010 dan sonra lig maçlarını da alsınlar...

"yapan kadar, bilip susan da suçlu..."
etpalaz

30 Ekim 2008, 16:15:52  

Teledunya sitesindeki Kampanyalar sayfasını boşaltmışlar.

http://www.teledunya.com.tr/icerik/kampanyalar/index.php

Bundan ne anlam çıkartmalıyız?

Acaba yeni kampanya hazırlığı olabilir mi ki?

nightbird

Sisteme Gözat

30 Ekim 2008, 17:18:53  

Bunun tek bir anlamı var "SİSTEM BOZUKLUĞU"
Çok bozuk ve sistemsiz çalışıyorlar.
Ne adam gibi reklam yapıyorlar, ağızlarından zorla laf alıyoruz....
Ne web sitelerinden detayların ne olduğu anlaşılıyor.
Ne fiyat açıklayıcı (mayıs ve sonrası için),
Ne HD detayları, ne kanal sayısı, kaç digital kaç analog???
Sadece merak edenler internetten tırmalayarak öğrenmeye çalışıyor,
Genele bakınca koca bir SİSTEMSİZLİK ten başka birşey göremiyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: etpalaz

Teledunya sitesindeki Kampanyalar sayfasını boşaltmışlar.

http://www.teledunya.com.tr/icerik/kampanyalar/index.php

Bundan ne anlam çıkartmalıyız?

Acaba yeni kampanya hazırlığı olabilir mi ki?

Speedy9355

30 Ekim 2008, 17:19:01  

Arkadaşlar bu arada iyi Acele edip bir D-smart almamışım. D-smarttan yayın veren d-smart d-smart yapan 11 kanal HD smart Ve d-Futbol da dahil lisansız lduğu gerekçesiyle RTÜK tarafınadan kapaılacakmış.

Arkadaşlar yazılarımı kopyalayıp üstünde değişiklik yapıp kendi yazısı gibi sunan korsanlarım bulunmaktadır.Ben sadece DH'de yazıyorum.Sorularınızı PM olarak iletebilirsiniz.
Speedy9355

30 Ekim 2008, 17:29:46  

Arkadaşlar Teledünya sitesini yeniliyor satış noktalarını çıkarmış şimdi de.Bu arada Paket ile ilgili ek açıklama; TVsinde DVB-C olan eğer PCMCIA(CAM) kartı yuvası da varsa; Paket satışları başladığında Conax Cas 7 uyum modul alıp smart kardı tvye takıp izleyebilecek tekrar söylüorum HEM CAM kart yuvası HEM DE DVB-C olanlar için geçerli bu.

Resimden anlayabiliriz heralde

üstteki bizim alacağımız (Conax cas 7 uyumlu olacakmış) modül

Altta paketle birlikte verilecek smartcard

uzmane

30 Ekim 2008, 18:57:26  

speedy bilgi için teşekkürler,
aklıma gelmişken dvb-c uyumlu televizyonları görüyorum ama kart girişi olan televizyonlar hangileri? bilenler varsa yazarsa hherkes açısından iyi olur. böylece ayrı bir masraftan kurtulmuş oluruz. benim gbi lcd tv almayı düşünenler için bilgi olur böylece. birde sayısal (dijital) yayın alanlar hangi tvler ile aldıklarını belirtirlerse faydalı olur. teşekkürler şimdiden.

CompassTR

31 Ekim 2008, 2:09:40  

Sonunda bir hayal seneler sonra gerceklesti, 15 dk once kontrol ettim ve DVB-C yayin baslamis (31.10.2008 Saat 01:40).
Istanbul - Altunizade'deyim. STB almadim, Sony Bravia 40W4000 ile izleyebiliyorum.
Suan icin 53 kanal mevcut yeni bircok kanal var. HD yayinlardan sadece National Geographic HD diye duyrulan kanalda fuarda da gosterimde olan HD5 test yayini mevcut, Eurosport HD kanalinda henuz goruntu yok ama ses var, diger HD kanalda da durum ayni olsa sorun benden diye dusunecektim ama sanirim bu da testle ilgili bir durum olsa gerek belki sifreleme sistemini deniyorlardir.

Hepimize hayirli olsun.

06pony

31 Ekim 2008, 8:43:46  

Ardaşlar merhaba,
bir sorum olacak bende bulunan Plazma TV'de ( Entegre Dijital (DVB-T) ve Analog TV Tüneri
CI Slotu ) özelliği mevcut bu bahsedilen Setbox cihazını almadan HD yayını izleyebilirmiyim acaba?

etpalaz

31 Ekim 2008, 9:39:33  

quote:

Orjinalden alıntı: CompassTR

Sonunda bir hayal seneler sonra gerceklesti, 15 dk once kontrol ettim ve DVB-C yayin baslamis (31.10.2008 Saat 01:40).
Istanbul - Altunizade'deyim. STB almadim, Sony Bravia 40W4000 ile izleyebiliyorum.
Suan icin 53 kanal mevcut yeni bircok kanal var. HD yayinlardan sadece National Geographic HD diye duyrulan kanalda fuarda da gosterimde olan HD5 test yayini mevcut, Eurosport HD kanalinda henuz goruntu yok ama ses var, diger HD kanalda da durum ayni olsa sorun benden diye dusunecektim ama sanirim bu da testle ilgili bir durum olsa gerek belki sifreleme sistemini deniyorlardir.

Hepimize hayirli olsun.

Hayırlı olsun arkadaşım.

Görüntü kalitesi nasıl? Analog yayınlarla aradaki fark, dijitale geçmemize değer mi?

Görüntü ve ses kalitesi ile ilgili yorumlarını bizimle paylaşırsan seviniriz.

etpalaz

31 Ekim 2008, 9:47:02  

quote:

Orjinalden alıntı: 06pony

Ardaşlar merhaba,
bir sorum olacak bende bulunan Plazma TV'de ( Entegre Dijital (DVB-T) ve Analog TV Tüneri
CI Slotu ) özelliği mevcut bu bahsedilen Setbox cihazını almadan HD yayını izleyebilirmiyim acaba?

Hayır izleyemezsiniz.

DVB-T karasal dijital yayınları alabilmek içindir. Büyükşehirlerdeki birkaç test yayını dışında ülkemizde henüz böyle bir yayın platformu yok.

Kablo TV üzerinden dijital yayını alabilmeniz için televizyonunuzda DVB-C tuneri olmalıdır.

schumacher01

31 Ekim 2008, 10:23:20  

TGRT Haber ile Pazarlama yoksa niye alayım ki? ... Peh....

[ Hakikat Kitabevi ]

[ Dinimiz İslam ]

nightbird

Sisteme Gözat

31 Ekim 2008, 10:58:27  

Dreambox alma aşamasındayım ancak bir türlü hangi modeli alacağıma karar veremedim.
Dreambox'ın 500 plus ve 600 modellerinde
Available tuner DM500: DVB-S, DVB-C, DVB-T
yazıyor, yani DVB-C kablolu yayına da uyguluk
Smart card girişi de var. Bu modellerden birini alırsam Teledünya için de kullanabilirmiyim acaba...

etpalaz

31 Ekim 2008, 11:58:04  

quote:

Orjinalden alıntı: nightbird

Dreambox alma aşamasındayım ancak bir türlü hangi modeli alacağıma karar veremedim.
Smart card girişi de var. Bu modellerden birini alırsam Teledünya için de kullanabilirmiyim acaba...

Cihazın DVB-S, DVB-C ve DVB-T standartlarına uygun olması üzerinde her üç tunerin de bulunduğu anlamına gelmez. Opsiyonel olarak farklı tunerlerin takılabileceği anlamına gelir.

Muhtemelen sizin baktığınız cihaz üzerinde DVB-S tuner mevcuttur.

Satıcıya ne amaçla kullanmak istediğinizi net olarak belirtmenizi ve ona göre bir cihaz almanızı tavsiye ederim.

nightbird

Sisteme Gözat

31 Ekim 2008, 14:37:50  

Teşekkürler,
Benim de merak ettiğim buydu.
O zaman teledünyayı, turksat'ın verdiği receiver ile uydu yayınlarını da dreambox ile seyredeceğim..
DM500 yeterli ozaman...
600 ve üstü modellere 2 katı para vermeyeyim...

quote:

Orjinalden alıntı: etpalaz

quote:

Orjinalden alıntı: nightbird

Cihazın DVB-S, DVB-C ve DVB-T standartlarına uygun olması üzerinde her üç tunerin de bulunduğu anlamına gelmez. Opsiyonel olarak farklı tunerlerin takılabileceği anlamına gelir.

Muhtemelen sizin baktığınız cihaz üzerinde DVB-S tuner mevcuttur.

Satıcıya ne amaçla kullanmak istediğinizi net olarak belirtmenizi ve ona göre bir cihaz almanızı tavsiye ederim.

Speedy9355

31 Ekim 2008, 16:38:39  

Dijitale geçen arkadaşa soracağım eziyetli sorular ?

1.Kanallar neler?
2.Beş tane mi HD kanal var?
3.Dijital yayını öbür tvlere de verebiliyor muyuz?(çok saçma bir soru ama Yi ne de bir kullanıcıya soralım)
4.Teknik ekip nasıl ne dediler?
5.Görüntü kalitesi nasıl?
6.EPG(Electronic Program Guide) kullanılabiliyor mu?

Şimdiden taşekkür ederim.

PCMICIA kartını soran arkadaşa cevabım:
TV alırken DVB-C(Kablo tv) DVB-T(Karasal) olması ve bu tunerin HD olması sizin yararınıza bir de PCMICIA kart slotu olursa tam teşekküllü bir tv almış olursunuz.

Speedy9355

31 Ekim 2008, 16:57:41  

Arkadaşlar şimdi gittim tvden arattım ben de buldum yayınları.Fakat çok kasıyor anladğımı kadarıyla kasma sebepi normal analog kablo olduğun için apartmanda yayın kalitesi düşüyor olabilir.Anlamadım?

zilgar

31 Ekim 2008, 22:20:24  

şimdi tv nin özellikleri itibariyle bende bulamadım dvb-c varmı yokmu nasıl anlarım girişi farklı mıdır ? normal kabo tv giriş yerinemi takacağız anlamak için ?

Bugeorya

31 Ekim 2008, 23:23:48  

Şubat 2009 da abone olacaktım.(Yalova) Tabii o tarihte kesin başlar mı bilemiyorum ama 7 + 9,50.-YTL işime gelmiyor doğrusu.Çok iyi kanallar olmalı ki bu para verilsin.Ben ayda 7.-YTL yi bile vermeyip uydu alıcısı alan pek çok insan tanıyorum çevremde.Aman cebimden beş kuruş çıkmasın diye düşünüyorlar.Biz en üst dairede oturuyoruz.Çatıda en altta ki komşunun iki çanağı var,ikiside pas içinde.Bir de tepemize yağmur geçiyor.Kimin umrunda.(Bu arada çatı,yarın aktarılacak. )

O yüzden Mayıs 2009 a kadar beklemeyi düşünüyorum.Gün ola harman ola.Yıllarca beklemişiz,biraz daha bekleyelim bakalım...

Bugeorya --> Hayatımın Dönüm Noktaları...
zilgar

1 Kasım 2008, 12:37:25  

mayıstan sonra 16 ytl olmaz bence ek bir sinema pakedi vs. olursa isteyen alır 9ytl+ fiyatı gibi şu an itibaren teledünyada dijital yayın izleyenler varsa kalitesini vs. yazabilirlerse seviniriz

Speedy9355

1 Kasım 2008, 10:21:02  

İYİ GÜNLER Zilgar arkadaşım DVB(Digital Video Brodcasting)tir.Dijital yayınlar için kullanılır.Bir tür çözücü dekoder gibidir.TV nizin kablo Tv kablosunu bağladığınız yere bağlanır.Bende SONY tv var orda Analog ve Dijital diye iki tuş var şu an analogtan izliyorum kablo tvyi.Dijitale geçtiğimde o tuşa basarak bir kurulum yapacağım.
DVB özelliği LCD TVlerin %90nın da vardır.(Plazma Tv için bir fikrim yok).Bu DVB dediğimiz teknoloji 3 şekilde DVB-C(kablo tv için) DVB-T(karasal yayın.Ülkemizde Çamlıcadan sadece TRT 1,2 ve3 ün test yayınnı yapılmaktadır.Beylikdüzünde yapılan TV kulesinden 2010-12 yılarında karasal verilmesi bekleniyor.)DVB-S(uydularda gördüğümüz ibaredir.Şimdiki uyduların çoğunda DVB-C DVB-T de var.)
Tvinde DVB olup olmadığını öğrenmek için kullanma klavuzuna bakınız veya TV markanızla görüşünüz.

1 Kasım 2008, 10:34:52  

quote:

Orjinalden alıntı: CompassTR

Hepimize hayirli olsun.

Istanbul-Yeşilyurt

52 kanal ayarlandı, sinyal seviyem orta düzeyde (test zamanında daha yüksek sinyal vardı) SD yayınlar kesik kesik kare kare oluyor sanırım hala iyileştirmeler denemeler devam ediyor. kanalların yerleri çok karışık, ekranda yazan isim ile görünen kanal farklı, bir de NGC HD yerine HD5 kanalı yayında....

Eurosport HD türkçe ama yayın henüz çok kötü kesiliyor. Sanırım yakında düzelir.

Speedy9355

1 Kasım 2008, 17:01:35  

Ben teledünyaya geçmedim sadece test yayınlarını alıyorum.Kanallar karışık kanallarla ilgili bilgi yok yani EPG geçerli değil.Kesinti ben de de oluyordu.Kabloyu düzgünce sıkıştırınca kesinti kalktı.Bazı kanallar yok test yayını olduğu için galiba.
Yeşilköy de oturan arkdaşım TV nin modeli nedir?

Şimdi hiç bir kimse yok mudur ki tam olarak dijitale geçmiş evinde.Test yayını değil.Turksattan gelen ekip ile

1 Kasım 2008, 18:28:32  

quote:

Orjinalden alıntı: Speedy9355
Yeşilköy de oturan arkdaşım TV nin modeli nedir?

Bravia 40X3500

gün içerisinde sinyal bi ara kuvvetlendi, SD yayınlar izlenebilir gibi oldu şu an yine düşük, HD yayınlar izlenmiyor. SD'ler bile zor... Sanırım pazartesi'den önce oturmayacak bu iş.

Sinyalin kuvvetlendiği bir anda screenshot göndermeyi planlıyorum sizlere.

(Analog yayınları çok kaliteli alabiliyorum özellikle uydu değişikliği sonrası ciddi oranda sinyal artışı var analog yayınlarda. )

zilgar

1 Kasım 2008, 19:26:06  

hmm evet arkadaşlar dijital yayına geçen varsa paylaşsın seviniriz bu arada speedy saol arkadaşım

zilgar

1 Kasım 2008, 21:48:39  

şu an itibariyle bir telefon aldım 5 gün içinde hd box la gelip bağlayacaklarmış bakalım hayırlısı

Speedy9355

1 Kasım 2008, 22:02:53  

İyi akşamlar Zilgar arkadaş bağlanınca test vs şeylerden sonra bizi bir bilgilendirirsen.Mesela öbür Tvlerden de izlenebiliniyor mu?Kanallardan analoglar kalıyor mu?
Full HD lcd tv mi kullanıyorsun?Ona göre Hd kanalların kalitesini nasıl olacak.
Set up Box un resimleri ve görüntü resimleri de olursa çok memnun oluruz.
Şimdiden teşşekkür ederim.

zilgar

1 Kasım 2008, 22:42:15  

tamam bağlandığı gün ss ler koyup sorularınızı cevaplayacağım hd ready lcd tv im var hdmi girişler mevcut bakalım hd boxtan ses olayını fln nasıl halledeceğim en kısa zamanda paylaşımlarımı sunarım

2 Kasım 2008, 1:05:58  

Gece yarısından sonra ne olduysa birden tüm kanallar güçlendi (Gerçi yine donmalar var), işte ilk DVB-C resimleri:

HD kanallar şu an için yok, yeni aramada çıkmıyorlar. İsim karışıklıkları ve kanal sıralaması düzeldi.
Çözünürlük oldukça iyi bence... Toplam 47 SD yayın alabiliyorum ATV, Show, ve TRT-1,2 tuhaf bir şekilde yok. (Belki onlar da sonra eklenecek)

http://img340.imageshack.us/img340/4381/dsc03430qr3.jpg
http://img353.imageshack.us/my.php?image=dsc03438nh9.jpg
http://img152.imageshack.us/my.php?image=dsc03441fn3.jpg

zilgar

2 Kasım 2008, 1:53:08  

donmalar sanırım düzelir 1-2 güne teknik destek için aradınız mı ? perşembeye kadar gelipte show tv olmazsa kafayı yerim malum kurtlar vadisi :D

utku191

2 Kasım 2008, 24:22:42  

bu yayınları nasıl alıyosunuz bende normal kablolu tv ve philips hd lcd ekran var bende alabilirmiyim acıba?

aLeVLi TiLkİ Firefox Hakkında Herşey
fıratbozkurt

2 Kasım 2008, 15:42:02  

quote:

Orjinalden alıntı: utku191

bu yayınları nasıl alıyosunuz bende normal kablolu tv ve philips hd lcd ekran var bende alabilirmiyim acıba?

eğer tv'niz DVB-C uyumluysa alabilirsiniz. tv'nizin modelini internetten aratın. özellikleri arasında DVB-C varsa izlersiniz

astro008

2 Kasım 2008, 18:16:53  

şu an itibariyle kablo tv kullanıcılarına dijital yani teledünya 2 ay ücretsiz,ocaktan sonra kablo tv + teledünya sadece 9,5 ytl
bebe tv , yumurcak tv, çin devlet kanalı , national geographic hd , eurosport hd , .... gibi dünyada en çok izlenen kanallar mevcut olacakmış

astro008

2 Kasım 2008, 18:21:50  

bence görüntüler müthiş, zaten dünyada en güzel yayınlar kablo alt yapısından alınıyor,tabii gerekli sinyal seviyesi sağlandığı takdirde. Bu Türksatın yaptığı en iyi işlerden birisi olacak.,hayırlı olması dileğimle

gokyy

3 Kasım 2008, 1:52:07  

Acaba benim tv de bu yayını izleyebilme şansım varmı?
Tv modeli SAMSUNG LE-32S62B yardımcı olursanız çok sevinirim...

Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene
hserdark

Sisteme Gözat

3 Kasım 2008, 10:35:36  

Şu an normal kablolu tv aboneleri dijital olan kanalları izleyebiliyor mu? 2 ay ücretsiz izleyeceğiz denmiş fakat nereden ve nasıl olacağını anlayamadım. Bir kanal dijital mi analog mu nasıl anlarım, ya da tv'de öyle bir seçim mi vardır? Televizyonum Samsung 40A656.

Teşekkürler.

Asus P5B Deluxe WiFi/AP || Core2 Quad Q6600 @3.6GHz || 4x1GB Team XTreem 800MHz @4-4-3-4 || Zotac GTX275 || Samsung 2232BW || WD Raptor 150 ADFD || Feel Hurricane AI03 || Thermaltake 750W Toughpower || Arctic Cooling Freezer 7 Pro || Creative Audigy 2 ZS + Creative 5200 5+1
incele

3 Kasım 2008, 10:57:27  

1 Kasım da saat 10.05 te başvurdum ama montaj için ne arayan var ne soran .Başvurup sonuç alabilen varmı?

Speedy9355

3 Kasım 2008, 16:54:42  

Test yayını çok net alabiliyorum.Kanallar sürekli değişiyor geçen gün yayın ve ad karışıktı şimdi düzeldi.Saat hala yaklaşık 10dk geri. Aynen ATV Show vs yok ama bence asıl yayında olacaktır.EPG aktif değil(test yayını olduğu için)
Tahminim eğer as yayın için ekip gelip apartmana Fiberoptik döşerse görünüt kalitesi daha da artar.Şu an için yayın ://riDDler arkadaşın verdiği görüntüler gibi.
Arkadaşlar unutmayın şu an için aldığımız yayın test yayınıdır.Lütfen Turksatı arayıp adamları meşgul etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speedy9355 -- 3 Kasım 2008; 17:58:11 >

hserdark

Sisteme Gözat

3 Kasım 2008, 17:09:26  

quote:

Arkadaşlar öncelikle lütfen TV modeliniz yazmadan önce biz bu forumda neler yazmışız bir bakınız ve bize sormadan önce bir zahmet kullanma klavuzuna bakınız.Firmalar kullanma klavuzu denen bir şey yazdırmış.
Bu arada test yayını çok net alabiliyorum.Kanallar sürekli değişiyor geçen gün yayın ve ad karışıktı şimdi düzeldi.Saat hala yaklaşık 10dk geri. Aynen ATV Show vs yok ama bence asıl yayında olacaktır.EPG aktif değil(test yayını olduğu için)
Tahminim eğer as yayın için ekip gelip apartmana Fiberoptik döşerse görünüt kalitesi daha da artar.Şu an için yayın ://riDDler arkadaşın verdiği görüntüler gibi.
Arkadaşlar unutmayın şu an için aldığımız yayın test yayınıdır.Lütfen Turksatı arayıp adamları meşgul etmeyin.

Sanırım beni kastediyorsunuz Ancak, maksat yardımlaşmaysa bu kadar kelime ile soruma cevap da verebilirdiniz terslemek yerine.
Konuyu en başından okudum zaten, geçen haftadan beri konuyu takip ediyorum. Kullanma kılavuzunda anlatıldığı gibi dijital kısma geçip kanal araması yaptırınca kanal bulamıyor, acaba Ankara'da henüz yayın mı yok anlayamadım.

Asus P5B Deluxe WiFi/AP || Core2 Quad Q6600 @3.6GHz || 4x1GB Team XTreem 800MHz @4-4-3-4 || Zotac GTX275 || Samsung 2232BW || WD Raptor 150 ADFD || Feel Hurricane AI03 || Thermaltake 750W Toughpower || Arctic Cooling Freezer 7 Pro || Creative Audigy 2 ZS + Creative 5200 5+1
Speedy9355

3 Kasım 2008, 17:53:24  

Pardon yeteri kadar açıklama yapmamışsınız.Sadece sizi değil başkalarını da kasdediyorum.Bunları yazmadan önce yaptığım iş TV modelinizi aramak oldu fakat bulamadım.O yüzden Kullanma klavuzunu kastettim çünkü biz yukarıda DVB türklerini açıkladık ve DVB-C olanların bu özelliği kullanabileceğini söyledik.
TV niiz kullanma klavuzuna bir daha bakın eğer dijitial kablo radyo/Tv varsa ve kanalları bulamıyorsanız bulunduğunuz yerde test yayını yoktur veya Turksatın apartmana koyduğu kutu dijital değildir. Özür Dilerim amacım kalp kırmak değildi.

doomtrack

3 Kasım 2008, 18:45:40  

quote:

Orjinalden alıntı: hserdark
Sanırım beni kastediyorsunuz Ancak, maksat yardımlaşmaysa bu kadar kelime ile soruma cevap da verebilirdiniz terslemek yerine.

Çok güzel bir cevap olmuş.

@speedy

Birincisi;
"klavuz" değil kılavuz olacak.
"Firmalar kullanma klavuzu denen bir şey yazdırmış" demişsin."Yazdırmış" değil bastırmış olacak.
Kendi dilimizde doğru cümleler kurup,doğru yazmamız gerekiyor değil mi?Hserdark'ya yaptığın kızan karakterden sana da bir tane takdim edeyim.

İkincisi;
"Arkadaşlar unutmayın şu an için aldığımız yayın test yayınıdır.Lütfen Turksatı arayıp adamları meşgul etmeyin. "demişsin.
Türksat'ta telefonlara cevap veren insanlar,sistemi aktif hale getirmeye,teknik sorunları çözmeye çalışırken benim telefonumla işlerine ara verip değerli zamanlarını bana ayıran mühendis ya da teknikerler değil;işleri,müşteri ya da olası müşterilerin sorularına cevap vermek ve bilgilendirmek olan görevlilerdir.Bu yüzden,izin ver de sitesinde bilgilendirmekten çok uzak bir şirketin,yarı bilgili müşteri hizmetlerini biraz rahatsız edelim de kendilerine gelsinler ve daha anlaşılır ve net cevaplar verebilsinler.Hizmet vermeyi düşündükleri insanları küçümsememeyi,sitelerinde sayfa da bir bayanı yürüterek "Yeni bir dünyaya,tele dünyaya hoşgeldiniz" diyerek beynimizin kısa devre yapıp yanacağını,"vay vay vay adamlardaki teknolojiye bak" nidaları arasında verecekleri belirsiz hizmeti sorgusuz sualsiz,sanki büyük bir nimetmiş gibi kabul edeceğimizi sanmasınlar.Eğri otursunlar,doğru konuşsunlar.Ali Cengiz oyunlarından kaçınsınlar.Şu kızan karakterden bir de Türksat'a takdim edelim

ASUS A8N-SLI DELUXE | OPTERON 170[CCBBE 0610DPMW] | THERMALTAKE BIG TYPHOON | ASUS EXTREME N6600 256MB | 2X1GB OCZ EL DDR PC-3200 Dual Channel Platinum XTC (2-3-2-5)| SEAGATE 320 GB SATA NCQ 16 MB - SEAGATE 160 GB SATA NCQ 8 MB | LACIE ELECTRON BLUE IV 19" | EPSON PERFECTION 4990 PHOTO | MINOLTA DIMAGE SCAN ELITE 5400 II(SATILIK!!) | NIKON COOLSCAN 5000 ED | CREATIVE INSPIRE GD580 | SILVERSTONE ST56F (560 watt)

hserdark

Sisteme Gözat

3 Kasım 2008, 18:46:02  

quote:

Pardon yeteri kadar açıklama yapmamışsınız.Sadece sizi değil başkalarını da kasdediyorum.Bunları yazmadan önce yaptığım iş TV modelinizi aramak oldu fakat bulamadım.O yüzden Kullanma klavuzunu kastettim çünkü biz yukarıda DVB türklerini açıkladık ve DVB-C olanların bu özelliği kullanabileceğini söyledik.
TV niiz kullanma klavuzuna bir daha bakın eğer dijitial kablo radyo/Tv varsa ve kanalları bulamıyorsanız bulunduğunuz yerde test yayını yoktur veya Turksatın apartmana koyduğu kutu dijital değildir. Özür Dilerim amacım kalp kırmak değildi.

Problem değil, nezaketiniz için teşekkür ederim.

Televizyonumun DVB-C ve -T desteği var, herhalde dediğiniz gibi ya test yayını yok ya da kutuyu değiştirecekler. Çünkü başka semtte oturan arkadaşımda da televizyondan kanal bulunamıyormuş. Ankara'da olupta yayını izleyebilen var mı arkadaşlar?

lenovo1

3 Kasım 2008, 18:55:56  

Ben de 1 Kasım Cumartesi günü arayıp abone oldum teledünya'ya öğlen 2 civarında. Bugün randevu için aradılar yarın gün içinde evden çıkmamamı teknik ekibin geleceğini söylediler.. Anlamadığım şey test yayını diyoruz .. test yayını 1 kasıma kadar değil miydi ... 1 haftadır gerek buradan gerekse başka sitelerden takip ediyorum öyle anladım...

K.O.R.K.A.R.A.K Y.A.Ş.I.Y.O.R.S.A.N Y.A.L.N.I.Z.C.A H.A.Y.A.T.I S.E.Y.R.E.D.E.R.S.I.N
lenovo1

3 Kasım 2008, 19:13:34  

Merak ediyorum bahsettiklerinin kaçta kaçını yapacaklar... Hızlı teknik servis konusunda sanırım haklılar ( Yarın gelirlerse ) Digitürkte çalışan biri olarak teledünyaya abone olmak ne kadar akıl kârı bir iş bilmiyorum

K.O.R.K.A.R.A.K Y.A.Ş.I.Y.O.R.S.A.N Y.A.L.N.I.Z.C.A H.A.Y.A.T.I S.E.Y.R.E.D.E.R.S.I.N
asoyuerel

3 Kasım 2008, 21:22:12  

slmlar arkadaşlar bugün itibariyle izmir deki ilk teledünya abonesiym :D (kurulum yapanların yalancısıyım ) arkadaslar hd paketini seçtim ancak ben evde yokken gelip bağlamıslar ve scarttan baglamıslar.Ayrıca 59 kanal var daha ve hdmi kablo bağlı olmadıgı icin hd yayınları göremedim. Birde kutuda ki kartımız aktif olmamış bu yuzden de kanalları goremıyormusum . Bu konuda pek bilgim yok siz sorun ben cevaplamaya calısayım kı bende ogreneyım

xXx
Sayfa:   <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> Teledünya >> TELEDÜNYA # Genel Konu # Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
SONY'nin yeni nesil MP3 çaları NWZ-X1050
Sony'den Oled Dokunmatik ekranlı taşınabilir çoklu ortam oynatıcı
GIGABYTE SUMO 5115
Gigabyte'dan oyun severlere kasa!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç