Şimdi Ara

Nvidia da Döküm Şirketi'nin potansiyel müşterisi olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • AMD'nin fabrikalarını devrettiği Döküm Şirketi (Foundry Corp) Nvidia için de üretim yapar mı? AMD'nin yeni iş stratejisini açıklamasını ve üretim tesislerini devretmesini takiben çıkan haberlere bakılırsa GPU üretimine de niyetli olan ve sektördeki var olduğunu belirttiği bağımsız üretici boşluğunu doldurmaya niyetli olan Döküm Şirketi'nin potansiyel müşteri listesine Nvidia da dahil olabilir.


    Bilindiği üzere saysızı fabrikaya sahip olan Intel'den sonra yarıiletken endüstrisinin en büyük üreticilerinden TSMC'nin, hem ATi hem de Nvidia adına grafik işlemciler üretmekle birlikte AMD'nin gelecekteki işlemcilerini üretebileceği de geçtiğimiz günlerde tartışılmıştı. ATIC firmasının yatırımlarıyla yeni nesil üretim teknolojilerine geçişte hızlı hareket etmesi beklenen firma ile birlikte pazardaki "üretim" odaklı rekabet te kızışabilir.


    Arka arkaya açıkladığı rakamlar ile büyüme hızını ortaya koyan ve sektöründe liderliğe oynamayı hedefleyen TSMC ile kıyaslandığında Döküm Şirketinin piyasadaki büyük oyuncuları müşteri portföyüne ekleyebilmek için daha agresif fiyat politikası takip etmesi beklenirken firmanın New Yorkt'ta kurulması ve planlanan yeni üretim tesisi de firma adına uzun dönem planları için avantaj sağlayabilir.


    AMD'nin Dresden'deki fabrikalarında en azından şu an için hacimli üretim 65nm üretim teknolojisiyle gerçekleştiriliyor. Önümüzdeki haftalarda 45nm üretim teknolojisiyle kapasiteli üretime başlayacak olan Dresden fabrikalarının 40nm-45nm üretim teknolojisiylehazırlanacak GPU'lar için de optimize edilmesi gerecek zira TSMC firmansının bu yöndeki çalışmaları da devam ediyor.


    Döküm Şirketi Nvidia'yı da müşteri listesine ekleyemeyi hedefleyebilir fakat bunun için ciddi de yatırım yapmaları gerekecek zira önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde 40nm üretim teknolojisiyle üretime hazır hale gelmeyi planlayan TMSC ayrıca hem AMD-ATi hem de Nvidia'nın bir sonraki jenerasyon GPU'larının üretimini de yapmaya hazırlanıyor.








  • yattı balık yan gider
  • Bence TMSC nVidia ile devam etsin. Döküm şirketi de AMD ve ATi'nin yakın arkadşaı, dostu, sırdaşı olsun. AMD için en hayırlısı bu olur gibime geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.