arkadaşlar kullandığım usb den bağlanan ve 500mw gücünde olan bir ağ adaptörü.markası alfa.kendi üzerinde 2dbi antenle geliyor ancak bu bana yetmedi 7 lik airties aldım ama öyle fazla sayılabilecek bir fark görmedim.şimdi 7lik anteni penceremin önüne koyuyorum birkaç ağ buluyor ancak çok stabil değil yani zamanın gece ve gündüz olması veya anteni hafif oynatmam sinyal seviyesini düşürüyor.bunun yerine outdoor anten alsam nasıl bir fark görürüm acaba? okuduğum yerlerde outdoor antenlerin birebir görüşte kullanıldığı yazıyordu bu doğru mu acaba? yardımcı olursanız çok sevinirim
aynı sorun bendede var arkadaşım benim kartında yanında 2dbi lik anten geldi. airties 7dbi lik anten aldım. onunda kablosu kısa kaldı. Kablo yada outdoor alıcam en kısa zamanda bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse çok iyi olur.
öncelikle o anten 7dBi değil airties olan 4-5 dBi falan. Adam gibi 7dBi performans istiyorsan D-Link almalısın. 10-20 lira fazla ödersin ama airties dan yaklaşık 2 kat daha fazla mesafe alırsın.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
hocam şimdi d-linke baktım en ucuzu 50 ytl ama ona 50ytl verene kadar 40 liraya falan outdoor var daha mantıklı değil mi sizce outdoor almak yani kullanacağım yer dışardaki ağları yakalamak olduğundan
hocam şimdi d-linke baktım en ucuzu 50 ytl ama ona 50ytl verene kadar 40 liraya falan outdoor var daha mantıklı değil mi sizce outdoor almak yani kullanacağım yer dışardaki ağları yakalamak olduğundan
indoor = iç ortam için outdoor= dış ortam için
outdoor bir anten hem ev içi hemde dışta çalışır. Indoor ise sadece ev içinde çalışması gerekmekte çünkü yağmur vsvs geçirir.
Kablo modemi router özelliği olmadan 2 bilgisayara birbirinden bağımsız paylaştırmak için http://forum.donanimhaber.com/m_12277219/mpage_1/key_//tm.htm Pozitek Kablomodem> VIA 1.2 GHZli Mikrotik> P4 2.6 Radius Server> 8 Portlu 1 Ge Switch> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, Repeater mode)> WHR-HP-G54(dd-wrt v.24 RC5, AP mode)
peki hocam önereceğin outdoor anten ve model var mı bi de bişey daha sorayım ben alfa kullanıyorum 500mw ancak apleri bi görüyor bi görmüyor yani mesela bağlanıyorum ap ye 1-2 saat sonra bağlantı kopuyor bağlanmıyor bi daha biraz aleti oynatıyorum yerinden falan sonra bağlanıyor bunun driver versiyonlarını denedim ama pek işe yaramadı bildiğin bir çözüm var mı acep teşekkürler