Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cebit 2008: Çizgi Elektronik CPU Turkey Standı

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ana Sayfa Haberleri >> Cebit 2008: Çizgi Elektronik CPU Turkey Standı Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Speed-Step

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 20:45:22 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Türkiye'de tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanan bir işlemci geliştirilebilir mi? Çizgi Elektronik ve Tübider'in bu soruya cevap aradıkları CPU Turkey isimli yarışmanın finalistleri Cebit 2008'de ödüllerine kavuşacaklar.

Yarışma kapsamında tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanan 14 işlemci geliştirilmiş durumda. Bu işlemcilerin bir çoğunu Cebit fuarında Çizgi Elektronik standını ziyaret ederek görebilir ve CPU'ları geliştiren ekiplerden bilgi alabilirsiniz.

Fuara gitmeye fırsatı olmayanlar içinse Çizgi Elektronik yetkilileri ve Finalist projelerden biri olan KASIRGA kod adlı işlemciyi geliştiren ekip ile röportaj yaptık. Geliştirme süreci ve gelecek ile ilgili planları hakkında bilgi aldık.

saidakkas

9 Ekim 2008; 20:55:33 

20 Ekim'de finali var yarışmanın değil mi?

Bu yarışmanın sağlayacağı yararları görmek için sabırsızlanıyorum.

Haber arşivime ulaşmak için tıkla
EXIST

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

9 Ekim 2008; 21:15:44 

vay be türkler işlemci yapmış...

Canon A720ıs,İpod Touch 8gb ,K750i
Eski nick:warriour

M®t
Uzaklaştırılmış
90 gün cezanın 63 günü kaldı.

9 Ekim 2008; 21:31:49 

Türk işlemci akar..
UFUK_ŞEN

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 21:51:38 

quote:

Orjinalden alıntı: M®t

Türk işlemci akar..

nerden biliyon medyummusun

Intel CD2 Q6600 2.4@3.6ghz vid 1.228 1.49V //zalman 9700NT-- Gigabyte-EP35C-DS3R (Rev. 2.1) -- hdd 500+500+350//150 gb(taşınabilir)2x2 gb ddr2 800mhz oc platinium

Asus 3870x2 --A+/el-diablo kasa -- samsung 940bw -- G15 keyboard -- G9 mouse -- platronics dsp500

www.klanpirates.com
AndryTR

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 22:17:05 

Ben bir kaç tane video seyrettim. Kısa vadede çok umutlanmıyorum ama uzun vadede güzel şeyler olabilir...

Gerçi mali olarak desteklenmeleri lazım ama ülkemiz koşullarında ne kadar mümkün orası belirsiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 9 Ekim 2008; 22:14:23 >

She loves me not, she loves me still, but she'll never love again...

a1a1a1fs

9 Ekim 2008; 22:25:55 

videoların kalitesi gercekten fena deyil
Speed-Step

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 22:39:38 

@vitaly

Sanırım Mühendis arkadaşlar sizin yakaladığınız noktayı yakalayamadılar. Intel'e bir sorsanız da Core teknolojisini bize kaça satar AR-GE dökümanlarını kaça verir bir öğrenseniz :)

Şaka bir yana işlemci tasarlamak ve üretmekle dediğiniz arasında malesef en ufak bir mantık ilişkisi yok...

sρєєď-ѕτэр
Resident

9 Ekim 2008; 23:01:42 

Keşke Türkiye'de FPGA üzerine yoğunlaşan çok kişi olsa. Bugün google'da FPGA aramasını Türkiye^de aradığımda sadece birkaç üniversite linki alabiliyorum. FPGA ile yapılabilecek o kadar çok şey var ki. Bugün RME firmasının 256 kanallı 0.12ms latency 'ye sahip ses kartları tamamen Xilinx FPGA kullanıyor. ATI bazı kartlarında köprü çiplerini yine FPGA ile gerçeklemiş.

-Aygaz Buzdolabı,grundig 37 ekran televizyon,vok tava,arçelik fırın,kapkacak tabak falan,tuzluk,lcd'yi yükseltmek için tahta kutu,damacana pompası,Jackson ps1 performer,şemsiye,ıvır zıvır .....
-REFERANSLARIM : Bakkal ,İnternet cafeci,Köpeğim,Börtü,Böcük ve ismi aklıma gelmeyen her türlü virüs,bakteri,mantar, mikrop çeşitleri ....
aligurol

Sisteme Gözat

10 Ekim 2008; 0:11:10 

vitaly cidden mantık sınırları dışında bir açıklama yapmış. fpga cidden üzerinde durulması gereken bir konu ama ne yazıkki üniversitelerimiz fpga ve vhdl e gereken önemi göstermiyorlar. hocalarımızın dahi bu konuda bilgileri kısıtlı. insanlar kendi imkanlarıyla birşeyler yapmaya çalışıyorlar. yarışmada finale kalan 7 gruptan 2 si arklarım ve o insanlar geçen sene 2. sınıfta olmalarına rağmen tamamen kendi çabalarıyla hocaların yok denicek kadar yardımıyla bu noktaya gelmişlerdir. onları taktirle karşılıyorum. ben de umursamazlığım sayesinde başvuru tarihini kaçırdığım için biraz kendi kendimi yiyorum

KuzuXx

Sisteme Gözat

10 Ekim 2008; 0:45:35 

Teşekkürler Paylaşım İçin

Aranızdan yarınızı, arzuladığımın yarısı kadar tanıyorum.Diğer yarınızı da hakettiğinin yarısı kadar seviyorum!

DİSTURBED

by_ProXy
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

10 Ekim 2008; 1:05:35 

wayy bee güzel bi girişim umarım sonucuda güzel olur...
espada1

10 Ekim 2008; 1:21:18 

Biri Doç.Dr. diğeri Çizgi Elektroniğin öne sürdüğü bir danışman bence çok fazla eee ııı diyorlar kendilerine güvenleri olmalı bunları görmek üzücü...Ama gelişmeler güzel gibi gelecek vaad ediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espada1 -- 10 Ekim 2008; 1:17:45 >

ŞEHİTLER ÖLMEZ ONLAR DÜNYANIN GERÇEK KAHRAMANLARIDIR VE KAHRAMANLAR HER ZAMAN YAŞAR...
espada1
ssbrc

10 Ekim 2008; 1:25:22 

Kocaeli Üni 2. oldu.Gerisini bilmiyorum.

http://kulis.kou.edu.tr/cpu_kulis_odul.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrc -- 10 Ekim 2008; 1:21:26 >

Nokia 6280
marophat

10 Ekim 2008; 2:08:21 

%100 yerli mikroçip üretmiştik şimdi neden işlemci üretmeyelim

Mikroçip ve işlemci çalışma mantığı açısından aynı çalışıyorlar yanılmıyorsam bu işten çok iyi anlamadığım için yalan yanlış açıklamalar yapmak istemiyorum

Bu konuda birisi bilgilendirirse çok sevinirim.

Yeterli teknolojiye sahipken neden bunu üretmeyelim.Teknolojideki yerli üretim bizim açımızdan çok önemli.Hammade gibi bizde doğal olarak bulunmayan şeylerin ithalatını anlıyorum ama üretebileceğimizi dışarıdan getirtmek kadar abes birşey olamaz.

Ne Mutlu Türk'üm Diyene!