Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
P5Q Anakart'a RAID0 ile beraber AHCI kurmak

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> P5Q Anakart'a RAID0 ile beraber AHCI kurmak Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Menow

9 Ekim 2008; 20:03:27 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selam arkadaşlar. Şu bilgisayarlarda hiç ilgi alanıma girmeyen tek donanım heralde HDD dir Diğer donanımlarda oldukça fazla uğraşmama ve teknik bilgi öğrenmek istememe rağmen bu güne kadar HDD lerde nerdeyse hiç bişey öğrenmedim, acı ama gerçek.

Bir çok yere baktım, forumumuzda zaten AHCI çok iyi açıklanmış. O kadar çok safya var ki RAID0 kurulumu varmı bakmadım ama diğer internet sayfalarında buna ulaştım. Ancak merak ettiğim AHCI modunu RAID0 yaptığımda neden kullanamıyorum. Yani bu iki konu birbirinden bağımsız ve uygulanabilir konu. BIOS da ya AHCI seçebiliyorum yada RAID...

Birde sizden ricam RAID için XP ye entegre edeceğim sürücü linki verebilirseniz veya CD içersindeki yerini söyleyebilirseniz sevinirim.

Hatta RAID in nasıl yapıldığını kısaca açıklayabilen arkadaş var ise winXP kurulumu sırasında ben eksik öğrenmiş olabilirim. Bios ayarını biliyorum sadece kurulum esnasında adımları tam bilmiyorum şimdi denemeye başlıycam ancak sizde burada yardımcı olur iseniz daha çabuk çözeceğime inanıyorum.

HErkese teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 9 Ekim 2008; 19:59:49 >

E5200(4.160 Ghz 1400FSB O.C) / MSI P43 NEO3-F (1400 FSB işlemci daha gitmiyor ne yapalım) / 4GB Dual OCZ Platinum / Zotac GTX260 / 2x500GB Seagate HDD / 22" Samsung 2232BW / Logitech LX700 Klavye Set
serhatti

9 Ekim 2008; 20:19:57 

RAID zaten ahci özelliklerinin tümünü kapsıyor diye düşünebilirsin...
Menow

9 Ekim 2008; 20:47:46 

quote:

Orjinalden alıntı: serhatti

Peki RAID yaptığında AHCI mantığında okuma da yapıyormu diskler?

E5200(4.160 Ghz 1400FSB O.C) / MSI P43 NEO3-F (1400 FSB işlemci daha gitmiyor ne yapalım) / 4GB Dual OCZ Platinum / Zotac GTX260 / 2x500GB Seagate HDD / 22" Samsung 2232BW / Logitech LX700 Klavye Set
helsloot

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 20:50:34 

quote:

Orjinalden alıntı: Menow

quote:

evet daha da iyisi oluyor

İnsanlar görüntüleriyle karşılanır, şahsiyetleriyle uğurlanır.
Menow

9 Ekim 2008; 23:47:08 

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

Orjinalden alıntı: Menow

quote:

evet daha da iyisi oluyor

Arkadaşlar biliyorum RAID0 ın nasıl çalıştığını, bir işi iki disk bölüşüyor böylece çok daha hızlı okuma ve yazma performansı oluyor. Bİr verinin yarısını bir disk diğer yarısınıda diğer disk yazıyor.

AMA AHCI öyle bir şey değil. 1. si 2 disk işi bölüşmüyor. AHCI sadece okuma sırasını en mantıklı şekle sokup okumayı hızlandırıyor... Evet RAID daha etkin bir çözüm hız anlamında ancak dediğimi kimse anlayamamış sanırım veya ben anlatamadım.

Şöyle düşünün, RAID0 kurulu bir makine, iş bölümü yapılmış ve verinin yarısını 1 disk yazıyor diğer yarısını diğer disk. Birde AHCI gibi BU diskler veri okuma sırasını en mantıklı hale getirip her her bir disk bireysel olarak da kendilerine performasn katabilir. Böylelikle çok daha hızlı veri okuma gerçekleştirebilirler...

Şimdi RAID0 da aynı zamanda AHCI mantığı geçerlimi bilen varmı arkadaşlar???

Birde RAID0 yaptım gayet güzel ama sanırım driver probleminden mavi ekran aldım bu XP ye entegre ettiğim driver sanırım sadece AHCI için. Yada böle bişey olmaz mı yani AHCI ve RAID driver ı aynı mı olur söylersiniz sevinirim...

helsloot

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 23:51:16 

Ahci ile Raid dosyaları ayrı ama yaptığı iş aynı yani sen hem raid 0 kurup hemde ahci gibi oluyormu diyorsun evet oluyor

İnsanlar görüntüleriyle karşılanır, şahsiyetleriyle uğurlanır.
Menow

9 Ekim 2008; 23:55:35 

quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

Ahci ile Raid dosyaları ayrı ama yaptığı iş aynı yani sen hem raid 0 kurup hemde ahci gibi oluyormu diyorsun evet oluyor

Anladım dostum, yani raid0 da aynı zamanda en mantıklı okuma sırasına göre disk veri okuyor. NCQ özelliğini kullanabilmiş oluyoruz yani...

İlginiz için teşekkürler...

blacksmoke

Sisteme Gözat

31 Ekim 2008; 13:16:24 

ben kullanamıyoruz diye biliyorum.
raid varken ncq unutucan abi.
umarım yanılıyorumdur.
ama ayrıca belirtmek isterim ki, aynı pc de ide modunda da kullandım ahci de de ama gözle görülür hiçbirşey hissetmedim hatta hayalkırıklığı yaşadım. ama raid de resmen uçtu diskler başlarım ncq ya.

yazının ana teması: raid i tek geçiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksmoke -- 31 Ekim 2008; 13:18:52 >

Lanet Olsun İçimdeki Teknoloji Sevgisine.
CeFurkan

Sisteme Gözat

31 Ekim 2008; 13:18:54 

ya hocam ahci raid cidden yalan

bende intel raid vardi

cok guzel performans aliyordum

simdi anakart degistik mecbur ahci raid e gectik
performans oldukca dustu

ayrica surucunu anakart in sitesinde bulabilirsin

buldugun surucuyu kuracagin windows a nlite ile entegre etmeinde tavsiye ederim

Ölümü Tatmayacağını Düşünüyorsan Yanılıyorsun
eski nick Ceoffuture
Tum Paylasimlarim ve Cabasi
3D Mark 2006:15359 Sistem:Q6600@3.65 GHZ,8800 GT 512 MB,Geil 4Gbyt PC6400@ 812 Mhz 4.4.4.12 latency, 3*500 Gb raid 0,Harici 500 gb,160 Gb normal,750 Watt SilverStone Psu
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> P5Q Anakart'a RAID0 ile beraber AHCI kurmak Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Donanimhaber.com Hız Aşırtma Yarışması (Kasım 2008)
Donanimhaber.com'un Intel sponsorluğunda düzenlediği hız aşırtma yarışması
Monster T2-REX M860U
nVidia 9800GTS ekran kartlı taşınabilir oyun canavarı!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar