Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
pc kapalıyken ramleri yerinden söküp tekrar takarsam..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> pc kapalıyken ramleri yerinden söküp tekrar takarsam.. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Lull_82

9 Ekim 2008; 18:43:55 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Pc kappalıyken ramleri yerinden söküp tekrar takarsam, pc nin çalışması için herhangi ek bir işlem yapmalı mıyım?

ya da, ramlerin marka ve özelliklerini yerinden çıkarmadan nasıl öğrenirim?

RevidaL

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

9 Ekim 2008; 18:50:35 

PC kapalı derken power fişini çıkarıp öyle ramleri tak. Ram takacaksan ramlerin sınıfları vardır. DDR DDR2 gibi mesela. Eğer senin anakartına DDR takılıyorsa ve elinde DDR2 ram çeşidi varsa pcyi bozabilirsin (mekanizmaları). Eğer anakartınla takacağın ram sınıfı uyuyorsa ramleri taktıktan sonra PCyi açmak için ek bir işlem yapmana gerek yok.

XTC | RevidaL |
lostplanetp

9 Ekim 2008; 21:41:23 

quote:

Orjinalden alıntı: RevidaL

PC kapalı derken power fişini çıkarıp öyle ramleri tak. Ram takacaksan ramlerin sınıfları vardır. DDR DDR2 gibi mesela. Eğer senin anakartına DDR takılıyorsa ve elinde DDR2 ram çeşidi varsa pcyi bozabilirsin (mekanizmaları). Eğer anakartınla takacağın ram sınıfı uyuyorsa ramleri taktıktan sonra PCyi açmak için ek bir işlem yapmana gerek yok.

Zaten ddr ve ddr2 slotlar farklıdır birbirinden.Fakat herlade ddr2 533 mhz ramler ddr slotlara takılabiliyor die biliyorum. Ramlerin markalarınada cpu-z den bakabilirsin.Fakat doru deildir genelde.Ramleri sök bi zorluğu yok senin anlıcan.Yapabilrisin bunu dostum

The club of Walkman phones

Amd Athlon x2 3.1 ghz-ECS A-780GM-A Black Edition
-
Sapphire Ati Radeon Hd 4850-A-Data tek modül soğutuculu 2 gb ram-Silwerpower 600w Psu
-
Samsung 500 gb 7200 rpm HDD-Lg dvd rw+combo 4 in 1
FaTeeH

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 22:32:50 

quote:

Orjinalden alıntı: lostplanetp

quote:

Zaten ddr ve ddr2 slotlar farklıdır birbirinden.Fakat herlade ddr2 533 mhz ramler ddr slotlara takılabiliyor die biliyorum. Ramlerin markalarınada cpu-z den bakabilirsin.Fakat doru deildir genelde.Ramleri sök bi zorluğu yok senin anlıcan.Yapabilrisin bunu dostum

niye doğru olmasın ram değerlerini doğru verir cpuz. voltaj konusunda sıkıntılı bir program okadar.
ama daha güvenilir bi program var, oda everest ultimate edition dır. indirip kurmanı tavsiye ederim.

| AMD Phenom X3 8450@8750 2,1@2,4ghz| Gigabyte MA770-DS3 | Crucial Ballistix Tracer Led 2x1gb 800@1066mhz | Palit 7600GS Sonic(500-1600) |
| Samsung 19" 932B Plus | FEEL HURRICANE I | THERMALTAKE 480W | Philips Mms460 5+1 | Creative Audigy ES@Audigy 4 pro | SkyStar2 2.6D |
lostplanetp

24 Ekim 2008; 17:21:16 

quote:

Orjinalden alıntı: FaTeeH

quote:

Orjinalden alıntı: lostplanetp

quote:

niye doğru olmasın ram değerlerini doğru verir cpuz. voltaj konusunda sıkıntılı bir program okadar.
ama daha güvenilir bi program var, oda everest ultimate edition dır. indirip kurmanı tavsiye ederim.

Doru deilden kastım Ram markas dostum yoksa bende cpu-z kullanıyorum

The club of Walkman phones

Amd Athlon x2 3.1 ghz-ECS A-780GM-A Black Edition
-
Sapphire Ati Radeon Hd 4850-A-Data tek modül soğutuculu 2 gb ram-Silwerpower 600w Psu
-
Samsung 500 gb 7200 rpm HDD-Lg dvd rw+combo 4 in 1
FaTeeH

Sisteme Gözat

24 Ekim 2008; 17:25:29 

| AMD Phenom X3 8450@8750 2,1@2,4ghz| Gigabyte MA770-DS3 | Crucial Ballistix Tracer Led 2x1gb 800@1066mhz | Palit 7600GS Sonic(500-1600) |
| Samsung 19" 932B Plus | FEEL HURRICANE I | THERMALTAKE 480W | Philips Mms460 5+1 | Creative Audigy ES@Audigy 4 pro | SkyStar2 2.6D |
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ram >> pc kapalıyken ramleri yerinden söküp tekrar takarsam.. Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Command & Conquer: Red Alert 3 (PC ve Xbox 360)
Uzun bir aradan sonra tamamen değişen bir Red Alert karşımızda.
Club 3D HD4870 OC Edition
Club 3D'nin özel fanı ve yüksek saat hızlarıyla gelen HD4870 ekran kartı

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir