Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
PS3 ve kablosuz ağ üzerinden pc'deki video dosyalarını tv'den izlemek.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> PS3 ve kablosuz ağ üzerinden pc'deki video dosyalarını tv'den izlemek. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
HiGHWAYMOUSE

9 Ekim 2008; 16:18:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Öncelikle elimizdeki pc veya notebook'un kablosuz ağ özelliğinin olduğunu ve kablosuz bir modeminiz olduğunu varsayıyorum. Kablosuz bir modem ile ethernet bağlantısını kullanarak bu iş olur mu? veya doğrudan pc-ps3 kablosuz bağlantısı sağlanabilir mi? bilmiyorum. Bu yüzden o konulara girmiyorum.

Adım1: Pc'de yapılması gerekenler:
Bu anlatacağım işlem sadece windows media player 11 sürümü ve yukarısında çalışır. Wm11 pc'nizde yüklü değil ise lütfen yükleyiniz. Daha sonra wmp'ı açıyoruz. Aşağıdakine benzer bir ekran çıkıyor.

Üst menüden kitaplık/Medya paylaşımı seçeneğinde tıklama yapıyoruz. Çıkan ekran aşağıdaki gibi olmalı. Buradan "medyalarımı paylaştır" seçeneğinin önündeki kutucuğa tik koyuyoruz ve tamam düğmesine basarak işlemi sonlandırıyoruz.

.

Daha sonra kitaplık/kitaplığa ekle komutu ile çıkan ekranda paylaşmak istediğimiz video, resim gibi medya dosyalarının bulunduğu klasör veya klasörleri leri ekliyoruz. Pc'de yapacaklarımız bu kadar...

Adım2: PS3'te yapılması gerekenler:
Pc'de ulaşmak istediğimiz dosya eğer video dosyası ise ps3 menüsündeki video bölümüne geliyoruz. Buradaki "Search for Media Servers" ı seçerek pc'de paylaşıma açtığımız medya dosylarına ps3'ün ulaşmasını sağlıyoruz. Bu bir miktar zaman alabilir. Sabırla beklemenizde fayda var.

Bağlantı gerçekleştikten sonra kullandığımız pc, ismi ve kullanıcı adı ile birlikte görünür duruma geliyor. Pc ismi üzerine gelip içeriye girdiğimizde bizi çeşitli klasörler karşılıyor. Bizim aradığımız video dosyası olduğu için "video" klasörünün içine girip paylaşıma açtığımız dosyaları burada görüyoruz.

Eğer bakmak istediğimiz resim dosyası olsaydı, ps3 menüsünde "PHOTO", müzik dosyası olsaydı "Music" bölümüne girmemiz gerekiyordu.

Önemli not: PS3 ve Pc'nizin kablosuz modem ile inernet bağlantısının sorunsuz olduğundan emin olun.
Önemli not2: Ps3'ün kendi bünyesinde açamadığı hiç bir video dosyasını bu anlattığım şekilde dahi açamasınız. Örneğin: .mkv uzantılı filmler gibi...

Yardımcı olması dileği ile...HiGHWAYMOUSE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 10 Ekim 2008; 0:01:35 >

Nacizane Sony 52V4000 Lcd Tv İncelemem
Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı
Ölü pixel testi nasıl yapılır?
Lcd ve Plazma İçin Basit Görüntü Ayarları

Jackal78

1 Kasım 2008; 11:26:16 

Eğer PS3 kablo ile ama PC kablosuz bağlanıyorsa bu işlem yapılabilirmi ?

jack_sparrow_82

1 Kasım 2008; 14:22:12 

bende mkv ler için bir umut bakıyordum.Ama highwaymouse üstadın en sonda yazdığı not tüm umutlarımı bitirdi.Şu makineye ne zaman mkv desteği gelicek

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> PS3 ve kablosuz ağ üzerinden pc'deki video dosyalarını tv'den izlemek. Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Cebit 2008: TTN Mobile Standı
3 sim kartlı cep telefonu! Projeksiyon fonksiyonlu cep telefonu! Kullan at cep telefonu! bu standda görülmesi gereken bir çok şey var!
Cebit 08: Forex Standı
Yoğu iş yükü, trafik, ekonomik krizler! Biraz rahatlamaya ne dersiniz? Forex'in masaj koltukları hakkında bilgi alıyoruz.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar