Merhaba arkadaşlar, Dolby True HD formatında ayarlayarak izlediğim Spiderman 3 filminde ..MULTICH gibi bir yazı var onkyo 606 mın dijital ekranında. PS3 - Onkyo arasında hdmi kablo ile bağlantı var tahmin edeceğiniz gibi. Yani ses iyi tamam; ancak dolby digitalden bariz bir farkını göremedim. Yalan bir teknoloji midir gerçekten; yoksa bir ayar eksikliği mi var? Üstadlar sorum size.. tşkler..
MULTICH stereo izliyor olabilirsiniz AVR ayarlarını kontrol edin. Ki.. ole bile olsa DTS den farkı olmaz olurmu hiç Eğer ayarlar tmm ise ve MULTICH 7.1 yada 5.1 ise True Hd yi PS3 çözüp gönderiyor dur ki.. zaten bitstream yapamıyor PS3 true HD de
Yalnız DD. ile DDTrue HD arasındaki farkı anlamak için, aynı anda PS3'den hem optik hem de hdmi ile çıkış alın, optikten bitstream olarak Dolby Digital, hdmi'dan lpcm olarak DDTrueHD'yi dinlebilirsiniz, böylece farkı daha iyi algılayabilirsiniz selamlar..
Yakalamışken tecrübesi olan arkadaşlara sorayım.Malum hepimiz ses formatlarına önem veriyoruz, yeni nesil ses formatlarının normal DTS veya DTS-ES'e göre bariz farkı var mı ? Mesela filmi 5+1'den DTS seçeneğine aldığınızda bariz fark oluyor, bu fark yeni nesil ses formatları ile DTS arasında da geçerli mi ?
Saygılarımla.
MULTICH stereo izliyor olabilirsiniz AVR ayarlarını kontrol edin. Ki.. ole bile olsa DTS den farkı olmaz olurmu hiç Eğer ayarlar tmm ise ve MULTICH 7.1 yada 5.1 ise True Hd yi PS3 çözüp gönderiyor dur ki.. zaten bitstream yapamıyor PS3 true HD de
Aslında multich 5.1 yazısı çıkıyor. Bu anlamda aslında avr ayarım tamam demek oluyor sanırım. Diğer söylediğine gelince hocam, bluray filmlerde dts-hd sesleri duymak için bluray player sahibi olmam mı gerekiyor?
Hayır Bonaventure; dts HD sesleri duyuyorsunuz. PS3 çözüp PCM olarak gönderiyor AVR nize. BluRay player alırsanız ve Bitstream Gönderme özelliği varsa playerda bu kez AVR ekranınızda DTS-HD yazısını görürsünüz. Bu durumda player ses dokunmadan AVR nize gönderdiğinden codeckleri AVR çözer ve öyle verir.
quote:
Orjinalden alıntı: Bonaventure
quote:
Orjinalden alıntı: Oronra
Aslında multich 5.1 yazısı çıkıyor. Bu anlamda aslında avr ayarım tamam demek oluyor sanırım. Diğer söylediğine gelince hocam, bluray filmlerde dts-hd sesleri duymak için bluray player sahibi olmam mı gerekiyor?
Yeni nesil ses formatlarında sıkıştırma oranı çok daha kayıpsız. Buda dogal olarak hardware inizin kalitesiyle doğru orantılı olarak daha fazla detay daha kaliteli ve belirgin ses ve efektlerini duymanızı saglıyor.
Şöle özetlemek icap ederse: DTS, Dolby = 320kbps MP3 True HD, MA = Flac, Ape
Oronra bu flac ve ape leri sadece senden duydum. Bu format nerde bulunuyor. Bu formatlarla ilgili müzik CD/DVD si varmı piyasada?
quote:
Yeni nesil ses formatlarında sıkıştırma oranı çok daha kayıpsız. Buda dogal olarak hardware inizin kalitesiyle doğru orantılı olarak daha fazla detay daha kaliteli ve belirgin ses ve efektlerini duymanızı saglıyor.
Oronra bu flac ve ape leri sadece senden duydum. Bu format nerde bulunuyor. Bu formatlarla ilgili müzik CD/DVD si varmı piyasada?
quote:
Dostum bu formatlar aynı true HD misali normal wav formatının çok çok az sıkıştırılmış halidir. Mümkün mertebe çok az sıkıştırıldığı için kayıpta bir o kadar muazzam oluyor haliyle. İnternette CD ve SACD lerden bu formatlarda RIP lenmiş parçalar bulabilirsin. Ben artık mp3 bile dinlemiyorum ole diyim. Dosya boyutları mp3 e göre çok daha fazla buyuk oluyor ama kalite olarak buna degiyor emin ol.
Ör: 14 parçalık bir albumü 320kbps mp3 rip lediklerine dosya boyutu 150-200mb oluyorsa flac ve ape lerde 400-500mb oluyor.
Yeni birşeyler öğrenmiş oldum nette araştırmalrım sonucu anladıklarım. Bu bahsettiğin formatlar aynı DTS albümler gibi 5.1 Kanallı audio içeriyorlarmış. Birde sıkıştırlıma oranlarına rağmen wav dosyalarından daha kaliteli oluyorlarmış.Çünki SACD lardan sıkıştırlıarak elde ediliyorlamış.
Ama denemek bağbında bile olsa bir dosya bulamadım.(Torrent hariç)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATA@ -- 10 Ekim 2008; 0:23:48 >
Bu formatlar illa 5.1 olucak diye bir kaide yok 2 ch da olabilirler. Ayrıca sadece SACD lerden degil normal CD lerden yada herhangi bir wav kayıttanda rip lenebiliyor. Ayrıca uncompresed Wav lardan daha kaliteli olma şansları malesef yok. Çünkü çok azda olsa sıkıştırılıyorlar.
Edit: ATA bak bu kayıdı kendi orjinal Cd imden bizzat rip ledim. Formatı APE dir. http:/****.com/files/144365553/01_Erkan_O__287_ur-__304_lkin_Deniz-Turgut_Alp_Beko__287_lu_-_D__305_lore_Nenelerim.ape.html
Bu adrestede APE ve FLAC dosyaları nasıl CD ye yazdırabileceğin hakkında bilgi var. İndirdigin dosyayı CD ye yazıp CD playerına koy bir dinle bakalım begenicekmisin. http://www.hqdigital.net/showthread.php?t=261
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 10 Ekim 2008; 2:31:27 >
Oronra google da ape uzantılı diye yazdım. Çıkanbaşlıklardan incelediğim birkaç forumda bilgiler vardı aynen dediğim gibi ayzmışlardı. mp3 ler 128, wav 320, APE ler 1500Kbps oluyormuş açıklamalr böyleydi ve bu nedenle wav dan kaliteli diyordu.
Oronra google da ape uzantılı diye yazdım. Çıkanbaşlıklardan incelediğim birkaç forumda bilgiler vardı aynen dediğim gibi ayzmışlardı. mp3 ler 128, wav 320, APE ler 1500Kbps oluyormuş açıklamalr böyleydi ve bu nedenle wav dan kaliteli diyordu.
Kesinlikle yanlış bilgiler. MP3 ler 128-192-256-320, VBR CBR gibi bi çok sıkıştırma özellikleri taşıyabiliyor. Ayrıca sıkıştırılmamış wavlar yaklaşık 1000 küsür kbps (saniyede taşıdığı kb degeri) oluyor. Flac ve Ape lerde bu degerin altında kalıyor. Güven bana ki boyle.
Bu arada verdiğim linkteki **** lı yere rapid$hare yazıcağını biliyorsundur sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oronra -- 10 Ekim 2008; 2:35:45 >
oronra var o verdiğin link. Daha önce vermiştin ve bende indirip çalamamıştım. Yine aynı nasıl yapılması gerktiğine dair link vermiştin. Teşekkür ederim.
Kalan parçaları versen daha iyi olurdu
Şuan Evde arabada heryerde onu dinliyorum. Insanı mest ediyor dinlerken.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATA@ -- 10 Ekim 2008; 1:10:48 >
oronra var o verdiğin link. Daha önce vermiştin ve bende indirip çalamamıştım. Yine aynı nasıl yapılması gerktiğine dair link vermiştin. Teşekkür ederim.
Kalan parçaları versen daha iyi olurdu
Şuan Evde arabada heryerde onu dinliyorum. Insanı mest ediyor dinlerken.
Ee dinleyebildigine göre artık çalabiliyosun demekki Cd den rip olduğu halde oldukça iyi kalitede dimi?
Albümün tamamını koymak isterdim ama o zaman yayımlamaya girer diye forum kurallarına yasak olabilir diye düşündüğümden koymadım. Ama istersen CD yi klonlar adresine kargolarım. Yada sende müzik marketlerden almak istersen albümün adı TELVİN Erkan Oğuz ve İlkin Deniz isimleri aklında kalsa yeter sanırım.