Merhaba, Alacağım paneli büyük oranda digitürk SD yayını, Lig Tv de maç ve DVD için kullanacağım.. İleride belki ps3 de alabilirim. Ancak pioneer plazmalar çok pahalı geliyor bana. Peki sizce PANASONIC VIERA TH-42PZ81E nasıl bir seçim olur ? Televizyonu koyacağım salon geniş pencerelere sahip. Yansıma yapar mı ? Bir de bu burn in gibi sorunla karşılaşır mıyım sizce?
Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lonesoldier -- 9 Ekim 2008; 16:50:07 >
Merhaba, Alacağım paneli büyük oranda digitürk SD yayını ve dvd için kullanacağım.. İleride belki ps3 de alabilirim. Ancak pioneer plazmalar çok pahalı geliyor bana. Peki sizce PANASONIC VIERA TH-42PZ81E nasıl bir seçim olur ? Televizyonu koyacağım salon geniş pencerelere sahip. Yansıma yapar mı ? Bir de bu burn in gibi sorunla karşılaşır mıyım sizce?
Teşekkürler.
Çok iyi bir seçim olur! 42PZ800 almadan önce çok ciddi olarak almayı düşündüğüm modeldi. PZ800 daha önce gelince biraz daha fazla ödeyip 800 aldım.
PZ serisi (8,80,81,85,800) aynı panel yapısını kullanıyor. Aralarında ufak tefek farklar var.
1-Öncelikle bu seride burn-in yok! Bir defasında atv 3 saat açık kaldı (unutkanlıktan), gelip kapattığımda ekranda hiç birşey yoktu. Yine en az 1 saat seyrettiğim kanallar oldu. Hiç bir şekilde logo izi kalmıyor.
2-Yansıma var ama diğer panellere göre çok daha az. PZ serisinde önceki serilerdeki gibi plastik türevi kaplama yerine yeni bir tür cam kullanılmış. Bu şekilde hem yansıma azaltılmış hem de plastik türevi kaplamalanın yol açtığı mat görüntü sorununu ortadan kaldırmış. PZ serisinde görüntüler ve renkler çok canlı. Yansımaya kafanı takma. Çoğunlukla akşamları TV seyrediyoruz, yani yansıma olmadığı zamanlar. Gündüz seyrettiğinde yansıma seni rahatsız ederse kapatırsın perdeleri olur biter.
3- SD ve DVD için bundan daha iyi bir plazmayı bu fiyata bulamazsın. Üstelik de Full HD.
PZ81'in çeşitli yayın kaynaklarında nasıl performans verdiğini görmek istersen PZ800 için açtığım konu başlığındaki koyduğum örneklere bakabilirsin. 81 ile 800 bir iki ufak fark dışında aynı televizyonlar.
SD yayınınlarında müthiş bir performansı var. Kaliteli yayın yapan bazı ulusal kanallarda "acaba HD mi bu?" diye tereddüte düştüğüm zamanlar bile oluyor.
Konuyu inceledim sonra da İB sayfasına girdim. 42PZ80E veya 42PZ81E ( bannerda 81E, ürünün sayfasında 80E yazıyor) modeli 3070 YTL ye satılırken, senin aldığın PZ800E modeli ise 4014 YTL'ye satlıyor. İkisi de full hd, ikisi de 42". Bu fark niye peki ?
Konuyu inceledim sonra da İB sayfasına girdim. 42PZ80E veya 42PZ81E ( bannerda 81E, ürünün sayfasında 80E yazıyor) modeli 3070 YTL ye satılırken, senin aldığın PZ800E modeli ise 4014 YTL'ye satlıyor. İkisi de full hd, ikisi de 42". Bu fark niye peki ?
bazı farklar var mesela; srs trusurruond xt gelişmiş hoparlör sistemi, Deep colour (10 bit) panel, akıllı görüntü yaratımı, digital cinema colour, 24p Real Cinema, optik çıkış, dolby digital plus, 4xhdmi, ve en önemli farklarından biri one sheet glass design concept. Yani çerceve ile bir bütün olan ekran kaplaması, diğer modellerde dikkat edersen çerceve ile cam ayrıdır yani çıkıntı vardır ama bunda yok tamamen bi bütün bu da daha estetik bi görüntü veriyor.
Bu resimden anlayabilirsin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuSoniC -- 9 Ekim 2008; 17:34:08 >
Memnun ne kelime aşık oldum resmen Özellikle dış dizaynı mükemmel tam istediğim gibi çereve olmaması çok estetik bi görüntü katmış ve ayrıca dediğin gibi ekranı silerken çerçeve kenarında toz birikmesi gibi bi dert de yok. Ne yalan söyliim televizyon kapalıyken dahi dakikalarca durup izliyorum. Görüntü kalitesi zaten mükemmel hele ki kablo tv'de verdiği SD görüntü şaşırılacak derecede çok iyi, ben açıkcası cihaz full hd diye çok iyi bi görüntü beklemiyordum ama önceki hd ready tv'mden çok daha iyi. DVD filmlerdeki kalite aynı oranda kablo yayında arttığı kadar arttı, bi önceki tv'mden bariz farklı. PS3'teki görüntüler zaten olağanüstü fakat önceki tv'mden yine farklı olmasına rağmen kablo ve dvd'deki kadar bariz bi fark yok ancak tam performansında izlemiyorum şu an tüm ayarları yarıya inirdim, 2 ay sonra tam performans alacağım inşallah.
Sen memnun musun bari, bi şikayetin var mı? ya da eleştirdiğin bi tarafı? Keşfettiğin gizli bi özellik falan?
Tak tak tak (tahtaya vurma efekti), şeytan kulağına kurşun Son derece memnunuz, olağanüstü bir TV. Zevkle, keyifle seyrediyoruz.
HD yayınlarda aşağı yukarı bütün TV'ler benzer görüntü verir. Bu TV'nin farklılığı SD ve DVD'de ortaya çıkıyor. Aldıktan 1 hafta sonra odada bilgisyara başında çalışırken birden hanım heyecanla geldi " gel şu yayına bak hele" dedi. Gittim bi baktım TV8'de bir film oynuyor. Görüntü 16-9 oduğundan ekrana tam oturmuş. Ama o kadar güzel bir görüntü ki nerdeyse ekrandan fırlayacakmış gibi duruyor görünenler. "Lan ne oluyoruz, TV8 HD yayına mı başladı?" diye şaşkınlık geçirdim. Görüntüdeki netlik, detaylar, gerçekçi görüntü inanılmazdı. O derece kaliteli bir yayın ve aynı derecede bir gösterim.
Ben çoğunlukla Next uydu alıcısı ile (2000X CI) seyrediyorum, bazen de HD smart ile. Bizim önde gelen ulusal kanalların çoğu çok kaliteli yayın yapıyorlar. Ve bu TV, kaliteli yayın yapan uydu kanllarını çok güzel gösteriyor.
Benim çocuk ve hanım Fox'taki "Bez Bebek" dizisinin hastaları , sağolsun Fox'ta sabahtan akşama kadar bu diziyi gösteriyor. . Ama görüntüler öyle güzel ki bazen ben de oturup onlarla berber biraz bakıyorum .
Hep yazdığım bir şey var: Paran varsa gidip Pioneer alacaksın, yoksa Pioneer kadar güzel gösteren Panasonic. Pioneer da aynı fikirde ki bundan sonra panelleri Panasonic'ten alacak, kendisi panel üretmeyecek.
Görüntü Sistemi: Panasonic VIERA TH-42PZ800E Full HD & Sony BRAVIA KDL-20S2000
Ses Sistemi: Yamaha RX-V363 AVR, Pure Acoustics Slimdream Hop. + SL-W10 Sub.
Konsol: PS3 40 GB PAL Oyunlar: GTA IV & GT5 P PSN: mussa85
Bu televizyon (PZ 800) 11 Eylül 2008 günü 3.730 YTL imiş. (İ.B'de tabii) PZ 81 ve 80 ise 2.806 YTL. Ekim sonu kasım başı gibi bir panel almayı kafama koyduğumdan, birkaç aydır fiyat hareketlerini takip ediyordum. Ancak döviz fiyatlarına paralel fiyatların da fırlaması, hayalleri suya düşürmüş durumda. Keşke bir ay önce alsaymışım diyorum şimdi. PZ 80 alacaktım o zaman. En az 500-600 YTL ucuza almış, taksitlerini ödüyor olacaktım.
bazı farklar var mesela; srs trusurruond xt gelişmiş hoparlör sistemi, Deep colour (10 bit) panel, akıllı görüntü yaratımı, digital cinema colour, 24p Real Cinema, optik çıkış, dolby digital plus, 4xhdmi, ve en önemli farklarından biri one sheet glass design concept. Yani çerceve ile bir bütün olan ekran kaplaması, diğer modellerde dikkat edersen çerceve ile cam ayrıdır yani çıkıntı vardır ama bunda yok tamamen bi bütün bu da daha estetik bi görüntü veriyor.
800E modeli özelliklerinden ve sizin anlatımlarınızdan çok iyi bir ürün gibi duruyor ama yukarıda yazılı bazı özelliklerin 80E'de olmaması görünütüyü ne kadar etkiler acaba. Hadi 4hdi çıkışı olmaması fala önemli değil ama bu akıllı görüntü yaratımı ve digital cinema colour gibi özellklerin olmaması nasıl bir sonuç ortaya çıkarır ki.. Huylandım şimdi :)
800E modeli özelliklerinden ve sizin anlatımlarınızdan çok iyi bir ürün gibi duruyor ama yukarıda yazılı bazı özelliklerin 80E'de olmaması görünütüyü ne kadar etkiler acaba. Hadi 4hdi çıkışı olmaması fala önemli değil ama bu akıllı görüntü yaratımı ve digital cinema colour gibi özellklerin olmaması nasıl bir sonuç ortaya çıkarır ki.. Huylandım şimdi :)
Yani ikisini görüntü açısından kıyaslamadım ancak aradaki fiyat farkı kadar bi görüntü verir mi bilmiyorum fakat PZ800 SD görüntüyü inanılmaz derecede iyi veriyor aynısını PZ80 verir mi tam bilemiycem, fakat mesela ben akıllı görüntü özelliğini kapattığımda çok bi fark olmuyor hatta maç izlerken falan kapatmak bazen daha iyi bile olabiliyormuş (ben denemedim). Bana kalırsa PZ800'deki fiyat farkının temeli kullandığı tek parça cam özelliği resimde görüldüğü gibi çok farklı duruyor diğerinden. Karar sizin hatta PX80 bile alabilirsiniz o da gayet iyi bi televizyon.
Bu televizyon (PZ 800) 11 Eylül 2008 günü 3.730 YTL imiş. (İ.B'de tabii) PZ 81 ve 80 ise 2.806 YTL. Ekim sonu kasım başı gibi bir panel almayı kafama koyduğumdan, birkaç aydır fiyat hareketlerini takip ediyordum. Ancak döviz fiyatlarına paralel fiyatların da fırlaması, hayalleri suya düşürmüş durumda. Keşke bir ay önce alsaymışım diyorum şimdi. PZ 80 alacaktım o zaman. En az 500-600 YTL ucuza almış, taksitlerini ödüyor olacaktım.
İB'de şuan taksitli fiyatı 3920 ytl yani çok da fark yok aslında tekofaks'ta ise 5000 ytl. PZ80 ise taksitli fiyatı 2900 ytl İB'de.