iphone icin yapılan bir dyno programı imiş kendileri...audi q7 test videosunda görmüstüm adam aracı kullanıyor ve en sonunda 0-100 değerini falan iphonedan veriyordu. http://dynolicious.com/ böylede bir sitesi var verildiyse kusura bakmayın (arama yaptım ama bulmadı bisey)
Gerçekten süper bir program gibi duruyor 0-100 degerini belki verebilir ama nasıl ölçüyor tekerin dönüş hızını yere verdigi beygir gücünü:D bilen varsa paylaşsın bu programın nokia için versiyonu var mı acep?
benim aklıma gelen birtek gps uzerinden veri hesabına gidiyor.
0-100 arasındaki degistirmiş oldugun konumunu ve saniyeyi hesaplayarak sana verileri bildiriyor olabilir...
baska secenek yok gibi dusunuyorum.
�Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.� M. Kemal ATATURK
program iphone'un accelerometer'ı aracılığyla çalışıyor... adamlar öyle bir hesap mekanizması yapmış ki accelerometerın aldığı uyartılara göre araca uygulanan G kuvvetini bile ölçebiliyor .. sağlam program olmuş... bu arada bu accelerometer da ne çok işe yarar bişeymiş maşallah, daha ne programlar görcez kimbilir
Yukarıdaki linkde sadece bu işi yapan G-Tech marka cihaz ile Dynolicious programını karşılaştırıyorlar.
Otomobillerin Gücünü, G Kuvvetini, 0-100 gbi bilgilerini size verebiliyor. Kullanımı basit. Programı kurup açtıktan sonra Iphone' un duruş şekillerine göre kalibrasyonunu gerçekleştiriyorsunuz, daha sonra My Ride sekmesinden araç oluşturuyorsunuz sizden istediği aracınızın ağırlığı ve lastiklerde oluşan kayıp oranı bunlarıda girdikten sonra otobana çıkıp aracınızın gücünü ölçebilirsiniz
Aracınız ile ilgili bilgileri girebilmeniz için www.carfolio.com adresinden yararlanabilirsiniz.