Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
2 ses kartı ve karar !

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> 2 ses kartı ve karar ! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
arg-ist

9 Ekim 2008; 14:55:55 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

slm
CREATIVE den X-FI-EXTREME-GAMAER FATALITY-PRO VE
SB X-FI PLATINUM FATALITY
kartları arasında müzik amaçlı kullanmak üzere seçim yaparsanız hangisini tercih edersiniz.bir çok kişi (gamer )ismine rağmen bunu tavsiye ediyor.nedeni sadece fiyat farkımı? lütfen fazla sübjektif olmayan önerileriniz.tşk.

coupant

9 Ekim 2008; 15:22:09 

hocam creative'in bütün ses kartları (elite-pro hakkında bir fikrim yok) genelde oyunlar ve filmlerdeki efektlere yönelik hazırlanmıştır. müziklerde ise elbette onboard'dan daha iyidir, fakat asıl amacın müzikse m-audio almanı tavsiye ederim.
gamer ile fatal1ty arasında ben bir fark göremedim. ikisini de kullandım.

http://www.panmusic.com.tr/asp/listgroup.asp?group=SESKMAU

her yeni aşk, her yeni hüzün, her yeni bahar, her yeni heyecanda canlanır içimizdeki attilâ ilhan; o bizim şair tarafımızdır...
TARANTULA-MK

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 16:13:24 

Müzik ağırlıklı ise @coupant gerekeni söylemiş.

quote:

Orjinalden alıntı: coupant

hocam creative'in bütün ses kartları (elite-pro hakkında bir fikrim yok) genelde oyunlar ve filmlerdeki efektlere yönelik hazırlanmıştır. müziklerde ise elbette onboard'dan daha iyidir, fakat asıl amacın müzikse m-audio almanı tavsiye ederim.
gamer ile fatal1ty arasında ben bir fark göremedim. ikisini de kullandım.

http://www.panmusic.com.tr/asp/listgroup.asp?group=SESKMAU

@coupant

Bu arada sen ne yaptın hocam? Ses kartını değiştiricem falan diyodun?

coupant

9 Ekim 2008; 16:42:18 

belimi doğrultunca demiştim. şu kredi kartı borçları bi rayına girsin, sonra bakıcam inşallah

her yeni aşk, her yeni hüzün, her yeni bahar, her yeni heyecanda canlanır içimizdeki attilâ ilhan; o bizim şair tarafımızdır...
speedy35

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 18:40:25 

Müzik için dersek creative kartlar oyun ve filmlerde iyi olabilir ama stereoda iyi performans veremiyorlar maalesef bu bir gerçek .Tr.de bulabilirsen müzik açısından iyi bir ses kartı audiotrak marka ses kartı olabilir... http://www.audiotrak.net/ sonra terratec, m-audio, marian, creamware gelmektedir biraz profesyonel kaçabilir kartlar neden mi eğer ki bu kartları alıp diğer kartların farkını hissetmenizi sağlayabilen sistemlere sahip değilseniz bu kartlarada pek yönelmemenizi tavsiye ederim.Boşa para harcanmış olabilir...

Ayrıca @coupant arkadaşımın dediği gb M-Audio olabilir bir incelemem olmuştu :

quote:

Orjinalden alıntı: speedy35

Evet beyler z5500e bir arkadaş daha ekliyoruz artık x-fi dışında M-Audio 5.1 yada 7.1 Revulotion soundcard dün denedim ve test ettim caox çıkışlar mevcut +analoglar ile birlikte tabiyki.Bağlantıyı caox larak yaptım ve sesi almaya başlayınca profesyonel müzik endüstrisinin önde gelen isimlerinden M-Audio tarafından tasarlanıp üretilmiş olan revolution bana gerçekten güzel bir ürün olarak geldi basslar mükemmel surround sesler kusursuz zaten surroundlara önem vermişler bunuda DTS çıkış ve Dolby Digital 5.1/EX (6.1 DVD) decode desteği ile 24-bit / 192 kHz destekli yüksek kalitesi ses çıkışı ile beraber SRS Circle Surround II teknolojisi ile streo ses elde edebiliyorsunuz.Ayrıca TruSurround XT sayesinde stereo ses alımları güzel ötesi denilebilir unutmadan Ultra-realistik 3D positional audio ile oyunlarıda geşiştirmişler efektler çok detaylı bir şekilde geliyor eax desteğini bu şekilde güçlendirmişler.Ama kartın en güzel özelliği dinamik olarak vokalleri, enstrümanları hatta kalabalık seslerini dahi ayırarak bunları ayrı hoparlörlere yönlendirmektedir.Tamamen gerçekçilik ve sorround planda. Eğer Z5500 de müzik dinlemeyi film seyretmekten daha çok seviyorsanız önerilebilecek bir kart değil alınması gereken bir kart derim.z5500 ile bu özellikler birleşince gerçekten kalite ortaya çıkıyor.Bu kartı Creativenin bir alternatifi olarak düşünmeyeleim piyasada sadece creative yok gerçi Türkiye için pek geçerli değil bu söylediğim ama yutrdışı kaynaklara bakarsanız göreceksiniz tamamen bu kartı Creative ses kartlarına bağlı kalmadan değerlendirin derim.Burada Creative m-audiodan şu olursa creative şu olursa m-audio vb.söylemlere lütfen girmeyelim tamamen tercih meselesi ama bu kart m-audionun sadece 5.1 sistemler için sadece müzik için geliştirdiği bir karttır unutmayalım kayıt vb... için kullanılmamaktadır... Sadece Ses endistrüsünde uzmanlaşmış bir firmanın çıkardığı bir kart nasıldır onu test etmek istedim gerçekten başarılı

Never Agressive;Never Depressive;Always PROGRESSIVE
Life is a turntable
emre6128

10 Ekim 2008; 2:49:32 

kartın 7.1 desteği varı var ise yan uyduların kablosunu ses kartı arkasında hangi çıkışa takıyoruz acaba?

"Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır Toprak Eğer Uğruna Ölen Varsa Vatandır"
speedy35

Sisteme Gözat

10 Ekim 2008; 9:33:18 

quote:

Orjinalden alıntı: emre6128

kartın 7.1 desteği varı var ise yan uyduların kablosunu ses kartı arkasında hangi çıkışa takıyoruz acaba?

7.1 destekli olanı bu karttır yukarıdaki 5.1 desteklemektedir.

Never Agressive;Never Depressive;Always PROGRESSIVE
Life is a turntable
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> 2 ses kartı ve karar ! Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Gears Of War 2 (Xbox 360)
Testere ile Locust doğramaya gidiyoruz.
Cebit 2008: nComputing Standı
Cebit 2008: nComputing Standı nComputing birden çok bilgisayar kasası yerine tek bir bilgisayar kasası kullanmamızı sağlayan çözümleri ile bizleri bir çok masrafdan kurtarıyor.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar