Arkadaslar yeni bir sistem topluyorum.islemcim Q6600 olucak.ekran kartı oalrak hd 4870 almayı dusunuyorum.fakat HIS HD4850 ICEQ TurboX Crossfire cok basarılı sonuclar veriyor.hatta bazı testlerde hd4870x2le kafa kafaya gidiyor.evet arada fiyat farkı var ama iceq icin butcemi zorlayabilirim ama o buna degermi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz.yaranli -- 9 Ekim 2008; 19:14:06 >
85 dolar fark ödeyip; *çok daha iyi soğutulan ekran kartları *çok daha sessiz ekran kartları *ve yaklaşık %40 daha iyi performans bunun neresi gereksiz anlamış değilim
1 ay önce 4850 crossfire yaptım. çeşitle nedenlerden 2 sini satıp club 3d 4870 oc edition aldım. crysis te gerçekten ohhh be dedim. 4850 cf 4870 ile 4870x2 arası bir yerlerde ama kayda değer bir farkın olmadığını düşünüyorum.
[p.s.] club 3d oc edition 512mb masaustunde 47 derece. fan yüzde 7 de çalışıyor. daha yüzde 40 ın ustune cıktıgını gormedım fanın
85 dolar fark ödeyip; *çok daha iyi soğutulan ekran kartları *çok daha sessiz ekran kartları *ve yaklaşık %40 daha iyi performans bunun neresi gereksiz anlamış değilim
ama siz bilinçli değilsiniz.şu yazdıklarınız bilinçli değil.kendiniz SLI yapmışsınız,çoklu grafik kartlarının işe çok yaradığı inancındasınız.Şöyle 1 sene geçsin,yeni çıkan oyunlarda SLI ın çok işe yaramıcağını anlarsınız. CF de aynı.Zaten SLI ve CF den alınabilinecek performans max %60-70 tir ki Oyundan oyuna değişebildiği gibi her oyundada CF desteği olmayabilir. Kaldıki Microsuttering var.2 kart arasında grafik işlemcilerin haberleşme süresi yüzünden anlık takılmalar veya frapsın verdiği FPS ile hissettiğiniz FPS nin aynı olmaması. http://forum.donanimhaber.com/m_23550673/mpage_1/key_KESiNLiKLE%2CSLI/tm.htm
CF ve SLI'dan verim alamayıp pişman olan çok forumcu gördüm.Uzun süre kullanıp metheden görmedim.