Arkadaşlar, Kendime göre ve fiyata göre 2 adet model belirledim sizce bu iki modelden hangisini alsam iyi olur ve bunun yanında 5+1 hoparlor almak istiyorum (LOGITECH X-530, PHILIPS MMS460, SONY SRSD511.CED) hangisini tavsiye edersiniz?
SONY STR-DA1200ES bir kere dinleme fırsatım oldu ancak ilk intibam fiyatına göre gerçekten göz önünde bulundurulması gereken bir A/V reciever. Ayrıca forumdan takip ederseniz 1200ES için çok olumlu yorumlar bulabilirsiniz, söz konusu yorumlarda cihazı daha fazla dinleme ve test etme şansı bulmuş kullanıcıların yorumlarını değerlendirmenizi tavsiye ederim.
Hoparlörlerin seçeceğiniz reciever için çok uygun olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ben x 530 u evde laptopumda kullanıyorum, bir ev sinema sisteminde kullanılacak bir hoparlör değil, keza philipste aynı şekilde. Şahsi kanaatimce güzel bir reciever seçmişsiniz, bu hoparlörler ile pek verim alacağınızı sanmıyorum.
Bunlar kendinden amfili multimedya sistemler. AVR ile kullanılmaz.
Çok haklısınız, bir an için B&W, KEF, Onkyo gibi markaların 5.1 sistemleri gibi düşündüm. x-530 direk Dvd bağlantısı ile kullanılıyor.
Siz özellikle boyut olarak ufak bir sistemmi tercih ediyorsunuz? Yoksa fiyatları yüzünden mi tercih etmiştiniz? Bu şekilde kullanabileceğiniz Onkyo, Karman Kardon v.b. markaların paket sistemleri var onlara da bakabilirsiniz. Fiyat olarak yaklaşık 1000 TL lik bir reciever ile 100 - 150 TL fiyat aralığında hoparlörler (kullanılımı uygun olsa idi) tercih etmeniz iyi olmaz sanıyorum. Genellikler reciever ve hoparlörler için yakın bütçeler ayrılması öneriliyor.
Bütçe olarak 100 - 150 TL civarında ben bilmiyorum inanın, ancak söylediğim gibi aşağıdaki gibi örneklere bakabilirsiniz. Siz bir fiyat aralığı verirseniz yardım daha fazla olacaktır.
Verdiğiniz linklerde anfi ile birlikte satılıyor benim amacım sony anfi almak ve ona uygun hoparlar almak.(200-300 ytl)
sizin söylediğiniz de hem SONY STR-DG820 almak hmde linkteki "Onkyo HTS-590 A/V Receiver 5.1 Ev Sinema Paketi" almak mı lazım o zaman 2 adet anfi olmuyormu?
Ben recieverlı komple sistem almanızdan bahsetmiştim, ayrıca sony i almanıza gerek yok. yaklaşık sizin sanıyorum 1000 TL reciever ve 200 TL gibi hoparlör harcamanız olacak. bu durumda hoparlör tavsiyem maalesef yok. en son quadral quintas 500 lerin fiyatının bir hayli düştüğünü görmüştüm ancak hala bu fiyat aralığında değil sanıyorum 500 TL civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. istediğiniz reciever ile 200 TL lik bir 5.1 hoparlör seti ne kadar uygun olur doğrusu ben sony ile uygun kullanabileceğiniz 200 TL lik bir 5.1 hoparlör seti bilmiyorum.
Maalesef hiç kullandığım veya dinlediğim bir sistem değil. internetten özelliklerine bakmak istedim ancak sony ht-sf1000 olarak ürün buluyor, bahsettiğiniz sistem bu mu? bence sizin gidip dinlemeniz ve memnun kalmanız en önemlisi. sadece teknik özelliklerine bakarak sistem kurmak doğru değil bence.