Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
iPhone Gerçeği.. diye bir haber var okudunuz mu?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Apple - iPhone >> Firmware, Unlock, Jailbreak, vb. >> iPhone Gerçeği.. diye bir haber var okudunuz mu? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ender

9 Ekim 2008; 10:11:05 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

DIKKAT:
"Bu şekilde bir yazı var bir arkadaş bana iletmişti.. daha önce yayınlandığı hakkında bir bilgim yok... eğer gereksiz görünürse silinebilir."

DIKKAT2: "Düzenli Aralıklarla eklendiği konusunda da bir bilgim yok .. yani birisi bana düzenli aralıklarla bunu forma yolla diye söylemedi."

bodur NİCKLİ arkadaşım aşağıda yazmış olduğun yazıya çok üzüldüm.... umarım en kısa zamanda silersin. burda benim ne menfatim varki .. salağa yatmak felan ne demek hocam?

iPhone Gerçeği..

Aylarca merakla beklendi, satışa sunulacağı gece abone merkezileri önünde sabahlara kadar kuyruklar oluştu, üstüne üstlük 'paranı ver ve al git' düşüncesinde olmadan, yani gsm operatörleriyle senelik sözleşmeler imzalanarak satışa sunulmasına rağmen büyük satışlar gerçekleşti.

Ancak işin iç yüzü tamamen irdelenmedi, Türkiyedeki klasik pazarlama mantığıyla insanların egolarına zerk edilen bir cihaz oldu iPhone.Cihazın en temel özellikleri dahi piyasada duyurulmadan sadece 'rant' amacıyla satıldı,ihtiyaçları karşılamak olmadı amaç.

Işte iPhone'un bilinmeyenleri ;

- 3G desteği yok. Şebeke içi internet için GPRS/EDGE kullanılmak zorunda.

- 3. parti yazılım desteği yok, kapalı sisteme sahip. Jobs'un yalanına kananlar, tarayıcı ve internetsiz çalışmayan Web 2.0 uygulamalarını 3. parti yazılım sanıyor.

- Oyun yok

- Java ve Flash desteği yok

- Koca koca reklamlar yapılsa da, YouTube desteği sadece 10.000 video ile sınırlı

- Çıkarılabilir pili yok. 300-400 şarjdan sonra (1 yıl), fahiş paralar ödenerek değiştirilmek zorunda

- MMS desteği yok

- Tuşsuz yapısı ve dokunmatik ekranı nedeniyle tek elle kullanılamıyor. Fiziksel klavyesi yok

- İki megapiksellik kamerası var, fakat video kaydı yapamıyor. Zoom yok, flaş yok

- GPS yok

- Anlık mesajlaşma (AIM, Yahoo, MSN) desteği yok

- Bluetooth üzerinden diğer aletlere içerik gönderilemiyor, Bluetooth sadece ve sadece kulaklık için kullanılabiliyor

- Hafıza kartı yuvası yok

- FM radyosu yok

- iTunes şarkılarını melodi olarak kullanmaya izin vermiyor

- Bilgisayar sahibi olmadan, iPhone kullanmak mümkün değil. iTunes ile etkinleştirmek zorunlu

- Excel, Word ve PDF desteği görüntülemeden ibaret. Belge düzenlemeyi ve oluşturmayı desteklemiyor

- Safari tarayıcısı var. Fakat Flash olmadığından, pek çok sitede görüntüleme sorunu yaşanıyor

- Sesli arama, sesli komut ve ses kaydı yok

- A2DP, yani stereo Bluetooth kulaklık desteği yok

- Kablosuz eşitleme ya da internetten doğrudan içerik satın alma desteği yok

- Tarayıcısı var ama internetteki resim, müzik vb. dosyaları hafızaya kaydedemiyorsunuz

- AT&T dışı SIM kartların çalışmaması bir yana, her AT&T SIM kartı çıkarıp takışta bile aleti yeniden etkinleştirmek gerekiyor. Yani iPhone, cep telefonu tarihinin en karmaşık simkilitli telefonu.

Alanlara şimdiden geçmiş olsun..

http://erdsem.turkblog.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 10 Ekim 2008; 10:07:17 >

Ender
(Intel E6750 CPU+Gigabyte P35-S3+8600 GT SONIC PLUS+80GB SATA2+ OCZ 2 GB DDR2 PC2-6400 Platinum Revision 2 Dual Channel+RAID 0)
sütlümalibu

9 Ekim 2008; 10:13:16 

yazık bize ya tüh niye aldık ki... özellikle şu hepimizi en çok üzen özelliği

quote:

- AT&T dışı SIM kartların çalışmaması bir yana, her AT&T SIM kartı çıkarıp takışta bile aleti yeniden etkinleştirmek gerekiyor. Yani iPhone, cep telefonu tarihinin en karmaşık simkilitli telefonu.

napalım yaptık bi eşşeklik...

Shady

9 Ekim 2008; 10:17:46 

2007 Haziran ayından beri düzenli olarak belli periyotlarla foruma bu yazı konulur

"Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte,adı konamaz..." İ. ÇUPİ

Barzo1905

9 Ekim 2008; 10:28:08 

quote:

Orjinalden alıntı: Shady

2007 Haziran ayından beri düzenli olarak belli periyotlarla foruma bu yazı konulur

çok isteyipte alamayanlar tarafından herhalde...

milletin birbirine saygısıda kalmamış...

sen beğenmiyosan alma kardeşim kafana silah dayıyan yok...

Fettah34

9 Ekim 2008; 10:36:35 

Bu yazıyı asan 1000. kişi oldun. Tebrikler!!!

1 Adet Iphone, 1 Adet Macbook Pro, 1 Adet İmac ve bilimum Apple ürünlerini hediye olarak kazandın.

Ayrıca Donanimhaber yönetimi tarafından adına düzenlenmiş bir de plaket verilecektir.

Şnaslı adamsın vesselam.

Father Torque

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 10:47:27 

Ne amaçla yazıldığından çok yazının içeriği ilgilendiriyor beni ve bugün param olsa iPhone alacak biri olarak yazıdaki birçok noktanın maalesef gerçeği yansıttığını söyleyebilirim. Ancak üzerinde önemli durulması gereken noktalar var:

-Ne kadar yakında Flash desteği ekleneceği duyurulmuş olsa da böyle bir alette Flash desteğinin olmaması büyük bir eksiklik, hala iPhone'un dünyada Flash'sız olarak satıldığına hala inanamıyorum. Ayrıca flash'la çalışan Youtube'un flash'sız bir telefonda nasıl sorunsuz gösterildiğini de anlayabilmiş değilim.

-Pilinin çıkarılamaması da soru işareti, adamlar oradan bile para kırarız diye hesap etmişler. iPhone alan bir adamın yine yüklü bir parayı da pile, 3. parti yazılımlara falan ödemeyi göze alması gerekir, dişimi sıkayım iPhone alıp kurtulayım demek yanlış olur.

-A2DP yani stereo Bluetooth kulaklık desteği bence böyle bir alette olması gereken bir özellikti.

Onun dışındaki olumsuz özellikler böyle bir telefona gölge düşürecek nitelikte değil, fazla büyütmüşler. Ancak flash olayına kafayı takmış durumdayım.

EOS 40D + EF 50 f/1.8 II + EFS 18-55 f/3.5-5.6 IS + EF 70-200 f/4 L IS USM + Lowepro Nova 4 AW
MuttFTS.

9 Ekim 2008; 10:48:57 

Bir de bu yazı eskiden 2Gler içindi, şimdi 3Glere de yazılmaya başladı.

En komiği de "Oyun yok" olmuş

Letz get high.
belmont

9 Ekim 2008; 10:57:09 

taş devri zamanında eğer donanimhaber olsaydı bu arkadaşlar heralde şunu diceklerdi benim arabamın lastiği sağlam çivic batmıyor ama siznki dandik çivi cam batıyor patlama ihtimali var ve yolda kalabilirsiniz en güzeli ayaklarınızla gidip sağlam taştan tekerlekle gitmek , siz fark göre biliyormusunuz

VAIO VGN-FS790
iphone 16gb 3g
Barzo1905

9 Ekim 2008; 11:02:00 

quote:

Orjinalden alıntı: Father Torque

Onun dışındaki olumsuz özellikler böyle bir telefona gölge düşürecek nitelikte değil, fazla büyütmüşler. Ancak flash olayına kafayı takmış durumdayım.

birde yukarıda dediğin gibi bluetooth'u eklersek bu şekildeki yapıcı eleştirilere her zaman katılırım...

guardiola

9 Ekim 2008; 11:13:40 

quote:

Orjinalden alıntı: ender

iPhone Gerçeği..

Işte iPhone'un bilinmeyenleri ;

http://erdsem.turkblog.com/

iPhone bu yazıyı yazan vatandaş için gerçekten de tam bir bilinmeyen..
z-yback

9 Ekim 2008; 11:15:18 

quote:

Orjinalden alıntı: belmont

taş devri zamanında eğer donanimhaber olsaydı bu arkadaşlar heralde şunu diceklerdi benim arabamın lastiği sağlam çivic batmıyor ama siznki dandik çivi cam batıyor patlama ihtimali var ve yolda kalabilirsiniz en güzeli ayaklarınızla gidip sağlam taştan tekerlekle gitmek , siz fark göre biliyormusunuz

anlayana sivrisinek saz..anlamayana davul zurna...eline agzina saglik,guzel cevap olmus tabii anlayana

canpakoy

9 Ekim 2008; 11:56:56 

bu yazıyı yazan arkadaş herhalde şuan ki gelişmelerden habersiz.

athloncu

9 Ekim 2008; 11:58:39 

Konu iphone gerçeği ama, bir çoğu yalandan ibaret şeyler...
TARKANE

9 Ekim 2008; 13:50:20 

BUNLAR DOĞRUYSA YUHH DIYORUM, HELE PIL OLAYI COK SACMA TAMAMEN APPLE NIN KULLANICI KENDINE KOLE ETME MANTIGI UMARIM DOGRU DEGILDIR.

gokhankoc_brood

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 13:59:08 

Bir asırlık yazı bu. iPhone ilk çıktığında yayınlanmıştı.

ASUS M51SN;
Sony PS3 60GB;
iPhone 3G 8GO, Turkcell
BilişimTeknolojileri

9 Ekim 2008; 14:08:39 

Benim arkadaşım 6 ay önce almıştı.Şimdi belki telefonu çöp olmuştur bile. İnsanların burada ağızlarının suyu akarak beklerken o eskitmişti bile telefonu. Bende aylar önce kullanma fırsatı bulmuştum. Arkadaşın yüzüne resmen bu telefon fıs demiştim :) Oda tarzı için kullanıyodu özelliklerine fln baktığı yoktu zaten onada hediye gelmişti. Yani boşverin arkadaşlar bu teli. 2 sini bekleyin. iphone 2 baya sağlam olacak. Bu resmen iphone un deneme yani piyasayı test telefonu .