arkadaşlar kablo tv kasımdan itibaren dijital yayına geçiyor ve sıkı durun aynı anda HD yayınada geçiyor şimdilik sadece 2 kanal var national geographic ve euro sport ama kısa zamanda güncellenecek diyorlar bunun yanında kablo tv de olmayan 30 ayakın kanal daha geliyor E2 gs tv bjk tv gibi kanallarda eklenecek toplam kanal sayısı 65 dediler yada 63 tam aklımda kalmadı bir güzel haberde bu yayını izlemek için kullanıcağımız HD reciver la ilgili bu yayını almamaız için ekstra 2,5 ytl daha isitoyarlar ben yanlış anlamadıysam birde reciver ın fiyatı 200 ytl gibi ucuz sayılabilecek bir miktar bunuda 24 taksit yapıcaklar büyük bir olasaılık ile faturaya yansıtıcaklar + şöyle bir avantajıda var evinde benim gibi 2 tv si olanlar diğer tv ye spliterdan direk alabilecekler yani sd devam ediyor sadece dijital yayın isteyenler için ise reciver fiyatı 80 ytl tabi buda 24 taksit olacak adamlar illaik reciverı bizden almanıza gerek yok sizde alıp bize haber verir seniz bizimkiler gelip takarlar dedi tabi bunun için yada diğer sizden alacağımız reciver için kurulum ücreti alıcakmısnı diye sorduğumda kem kim etti baya bi sıkıştırdım adamı birazda kızdım kaç yıldır oyalıyorsunuz bizi felan dedim adam kendine göre savunaya çalıştı son olarak dedmki bunu şuan furda söylüyorsunuz bize Özellikle HD yayın ile ilgili hiç birşey söylemediniz bunu burda duyuoruz dediğimde onada haklısınız dedi cebit te böyle bir sohbet geçti yarın ilk işim kablo tv yi aramak olucak bakalım ordan bilgiler doğrultusunda reciver ve HD yayını alıcam galiba zaten fazla tv seyretmiyorum seyrettiğim kanallarda nat geog yada euro sport yada discovery channel bilemedin cnbc onun dışındakilerin ne yayın verdiği benim için önemli değil
şimdilik bukadar gelişmeleri buraya yazarım herkeze iyi geceler
bir siteden aldığım bilgiyi sinle paylaşıyorum burda alıntıdır.
Türksat sonunda Kablo TV'de yüksek tanımlı (High Definition, HD) yayın dönemine başlıyor. Şu an için İstanbul, İzmir ve Ankara'da test aşamasında olan HD yayın 2009 yılı Şubat ayında tüm abonelere sunulacak.
HD yayınları izleyebilmek için bir Set-top box biçiminde görüntü düzenleyici kullanmak gerekiyor. Aygıtın Kablo TV tarafından uygun fiyat ile kullanıcılara sunulacağı belirtilmiş. HD yayın aylık 9.5 YTL ücretle sunulacak. HD yayına geçişle birlikte kanal sayısı 133'e çıkacak; Bunların 2'si HD, 56'sı sayısal (dijital) ve 55'i analog yayından oluşacak. Kablo TV hali hazırda 21 ilde hizmet veriyor.