Arkadaşlar SLR ve SLR-Like olan 4 ürün arasında kaldım.. Bu ürünler arasında seçim yapmakta zorlanıyorum.. Fiyat performans olarak bunlardan hangisini tercih etmeliyim sizce.. Giriş seviyesinde, benim için en uygun cihaz nedir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..Saygılar..
SP 560'ı direk eleyin.. Hakkında iyi şeyler söylenmiyor.
Pentax K100D ve K100D Super modeli DSLR'dir. Panasonic FZ28 DSLR-Like (compact) makinedir.
Öncelikle sizin istekleriniz, kriterleriniz ve bütçeniz nedir? Bunları belirtin ki ona göre tavsiyelerde bulunalım.
Canon EOS 40D · Canon BG-E2N Battery Grip · Canon EF 50 mm f/1.8 II · Canon Speedlite 430EX II · Tamron 17-50 mm f/2.8 · Slik Pro 340DX · KATA DC-445 · Phottix Wireless Flash Trigger flickr · fotokritik
Farklı kategoride olduklarını biliyorum.. Benim karasız kaldığım konu; başlangıç seviyesin bir hobici için 600-650 YTL civarında olan DSLR-Like bir cihaz almak mı mantıklı yoksa, 850-1000 ytl civarılda DSLR bir cihaz almak mı..
Slr like alır kullanırsın; Dslr alır üstüne gövde parasını fazlasıyla aşan yatırım gerektirir. Detaylıca düşün bunları, almakla bitmez SLR sistem yatırım gerektirir...
Başlangıç diyorsunuz o yüzden bilgi seviyeniz sıfırdır sanıyorum? İşte bu yüzden DSLR işine bulaşmayın. Çünkü neyin ne oldugunu bilmiyorsunuz.
Bir önceki mesajımdada sormuştum kriterleriniz, beklentileriniz nedir diye? DSLR sistemde lens önemlidir. Zoom için ayrı, macro için ayrı, geniş açı için ayrı lens almanız gerekecektir. Bir zoom bir macro bir geniş açı lens makineye verdiginiz paradan daha fazla olacaktır.
DSLR aldıgınızda, bu ne ya böyle macro çekmiyor, zoom yapmıyor şeklinde söylenmeniz muhtemel. Çünkü makine yanında gelen kit lensle yapabilecekleriniz sınırlıdır. Günlük hayatta kullanım, geniş açı gibi vs. DSLR sistemde bütçe çok önemlidir, bu işe girecekseniz bütçeniz saglam olmalıdır. Zoomu, macrosu geniş açısı, tripodu, çantası, filtresi, pili, flaşı derken baya bi para harcarsınız.
Çok karşılaştım adam gitmiş DSLR makine almış 18-55 kit lensiyle beraber. Bu ne biçim makine ne macro çekiyo ne zoom yapıyo fotografı çekerken lcd den bişey göremiyom delikten bakıyom iki saat ayar yapıyom, yok beyaz dengesi yok ölçüm modu, yok pozlama. Keşke like olanlardan alsaydım 15X optic zoom 1 cm makro vardı bide video çekiyordu diyor.
O yüzden size DSLR-Like öneriyorum.
Canon EOS 40D · Canon BG-E2N Battery Grip · Canon EF 50 mm f/1.8 II · Canon Speedlite 430EX II · Tamron 17-50 mm f/2.8 · Slik Pro 340DX · KATA DC-445 · Phottix Wireless Flash Trigger flickr · fotokritik
Öneriniz için çok teşekkür ederim.. İkilemde kaldığım tüm konuları tamamen aydınlattınız.. Sizden son bir ricam, DSLR-Like makina tavsiyeniz nedir acaba?
Ben size kullandıgım ve inceledigim makineleri söyliyim. Bizim fotograf buluşmalarımız oluyor ve katılım sayısı çok yüksek. Her türlü makineyle gelen var.
Panasonic FZ50 : Görünümü tam bir DSLR'yi andırıyor. Zoom'u lens üzerinde zoom halkasından manuel yapıyorsunuz ki bu çok keyifli ve zevklidir aynı DSLR'de oldugu gibi. Görüntü kalitesi hoşuma gitti, malzeme kaliteside güzel. ISO performansı olaraktan 800 ISO'da tahamül edilebilir fotograflar verebiliyor. Üstü için iyi şeyler söyleyemicegim fotograf çamur oluyor.
Fujifilm S6500 : Bana göre Sony R1'den sonra en iyi DSLR-Like makine. Sensör ve lens uyumlulugu son derece harkülade. Super CCD sayesinde çok keskin ve net fotograflar veriyor 800 ISO'da tatmin edilebilir sonuçlar veriyor. Sıfırı bulunmuyor. İkinci el bulursanız kaçırmayın..
Canon S5 : Daha önce kendi kullandıgım makine bu makineden sonra DSLR'ye geçtim. Auto modda ISO devamlı 200 olarak kalıyor makine bu şekilde ayarlıyor, o yüzden fotograflar devamlı grenli. Video çekimi şahane bunu esgeçemem.
Fujifilm S5800 : Gayet güzel bir makine. Kullanımı basit 400 ISO üstü fotograflar kumlu. Boyutları küçük oldugundan taşıması kolay.
Ben benim denedigim bu makineler arasından Panasonic FZ50 öneriyorum çok güzel bir makine. Zira temiz ikinci el S6500 bulabilirseniz kaçırmayın derim. Yukarıdaki makinelerden hangisini alırsanız alın yinede amatör giriş seviyesi birisini pişman etmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chryin -- 9 Ekim 2008; 0:20:00 >
Evet,Chryin arkadaşıma katılıyorum. Daha önce bende benzer makinalar kullandım,Canon S3 (S5'ten mpxl farkından başka farkları neredeyse yok) video konusunda iyi fakat foto konusu biraz zayıf bir makineydi.
Sony H9 kullandım,,eh işte..
Onlardan önce de Sony f717 kullandım,kullandıklarımın arasında FZ 50'den sonra en iyisi f717'ydi oldukça iyi bir makinaydı.
Şuan ise FZ 50 kullanıyorum,bir tek Fuji s6500 kullanmadım o yüzden kullanımı hakkında hiçbir fikrim yok fakat foto konusunda bir şey diyemem,zaten makina kendini ıspatlamış durumda..
FZ 50'den önce Sony R1 ile FZ 50 arasında çok bocalamıştım ama video çekememesinden dolayı R1'i eledim.
FZ 50'den çok memnunum,D-SLR sınıfına geçmeden evvel FZ 50'den öğreneceğim çok şey var
Birde bazı yerlerde FZ 50 için malzeme kalitesi hakkında oldukça kötümser şeyler yazmışlar. Hiçte öyle değil,gayet sağlam bir malzeme kullanılmış.Yarı yolda bırakmaz sizi.. Leica lens oldukça keskin ve ASPH (Aspherical lens-yüksek ve uzun objeler çekerken kavisleri önleyen bir lens tipi) dahil edilmiş ki buda önemsenmeyecek bir şey değil.
Tavsiye ederim
Kocaman makinelerle, düğünlerde falan çekim yaparken seni fotoğrafçı sanarlar. Taşımasıda zor. Al bir tane kaliteli dijital makine bak keyfine. Benim görüşüm tabi.
Kocaman makinelerle, düğünlerde falan çekim yaparken seni fotoğrafçı sanarlar. Taşımasıda zor. Al bir tane kaliteli dijital makine bak keyfine. Benim görüşüm tabi.