Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Monitör tamiri için sorularım

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Monitör tamiri için sorularım Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
thunderwatcher

Sisteme Gözat

8 Ekim 2008; 22:36:52 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar öncelikle elektronik konusunda çok yeniyim o yüzden sabrınıza sığınıyorum. Konuyla ilgili önceden açılmış konular varsa link'leri göndermenizi bekliyorum aramada bulamadım.

Sorun şu: Gece açık bıraktığım Casper marka 17inç lcd ekranım sabah kalktığımda bozulmuştu. Hiçbir şekilde elektrik almıyordu. Tamamen söküp multimetre ile gerekli ölçümleri yaptığımda adaptör ya da kabloda sorun olmadığını gördüm. Monitörün içinde 3 adet devre kartı mevcut. Bunlardan birinde devre elemanlarının voltaj testlerini yaparken hafif koku oldu ve ben de resimdeki kartta sorun olduğuna kanaat getirdim.

Devre elemanlarının hiçbirinde yanma şişme tespit edemedim. Bu nedenle de elektrolitik kondansatörlerde bir arıza olabileceğini düşündüm. (Düğmeler ve rölelerin olduğu kartta direnç testlerinde sorun bulamadım. Ancak resimdeki kart kafa karıştırıyor. Bu konuda elektronik konusunda tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum).

10uf 16V olan 5 adet elekt. kond.'den 4'ü 280-290ohm kadar direnç verirken 5.'si 696ohm gösteriyor. 220uf 16V olan 6 adet elekt. kond'den 4'ü 6ohm gösterirken 2'si 665ohm gösteriyor. Yanan elektrolitik kondansatörlerin direnç değerlerinin yükseldiğini hatırlıyorum (yanlış hatırlamıyorsam).

Sizce yaptığım ölçümler sağlıklı mıdır? Bu kondansatörleri yenileyerek sorunu çözebilir miyim? Arızalı kondansatörleri multimetre ile tespit etmek için bundan başka bir yol var mıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekteki dosya (1)

- Detaylı bilgi verin! İşletim sisteminizin ne olduğu da dahil!
- Ölseniz de acil,çok acil,imdat gibi saçma başlıklar atmayın!
sezerkıran

8 Ekim 2008; 23:09:40 

kondansatörleri bu şekilde ölçerek sağlıklı sonuçlara ulaşamazsınız arızalı gördüğünüz şişen kondansatörleri değiştirin .

birde monitörde hiç bir tepki yokmu mesela power ışığı dahi yanmıyormu.

eğer bu şekilde ise smps katınsa sorun vardır büyük ihtimal resim çok kötü hatta berbat ötesi hiçbirşey anlayamıyorum elinizde dijital kamera varsa her kartın fotoğraflarını verirseniz yorumumuz daha kapsamlı olacaktır birde sizin arıza gördüğünüz alanlar fotoda gösterirseniz iyi olur

sezerkiran@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz...

sağlıcakla kalın
command_4
Uzaklaştırılmış
7 gün cezanın 6 günü kaldı.

9 Ekim 2008; 4:17:59 

Fotoğraftaki kartta arıza yoktur tahminimce.

Beslemedeki sigortaya bakın, sigorta atıksa yenisini takın yenisini taktıktan sonra gene atıyorsa, PTC'yi değiştirin,
Beslemedeki voltajları ölçün, Fet'leri, MosFet'leri kontrol edin, ayrıca umarım ölçümleri parçalar devredeyken ölçmüyorsunuzdur.

Arızanız besleme katında, boşuna fotoğraftaki kartla uğraşmayın.
thunderwatcher

Sisteme Gözat

10 Ekim 2008; 14:31:42 

Sorun şu ki şişmiş yanmış görünen kondansatör yok. Monitörde hiçbir tepki yok. Normalde monitör fişe takılı ama bilgisayar kapalıyken turuncu yanan ışık da yok. Elektrik almasına rağmen hiçbir tepki vermiyor. Kartların hiçbirinde gözle görülür bir arıza belirtisi yok. Ne yanma şişme ne kırılmış bir lehim ne de başka bir şey. Yalnız üzerinde trafoların olduğu kartın plastik kısımları hafif sararmış ve trafoların üzerinde denk gelen plastik muhafaza ile bu trafoların soğuk lehimleri hafiften sararmış.. Sanırım güç besleme kartında o zaman sorun. Peki hangi parçanın arızalı olduğunu tespit etmek için göz kontrolünden başka yol yok mudur?_ Cevabınız için teşekkürler.

- Detaylı bilgi verin! İşletim sisteminizin ne olduğu da dahil!
- Ölseniz de acil,çok acil,imdat gibi saçma başlıklar atmayın!
sezerkıran

10 Ekim 2008; 21:52:02 

eline multi metre alır ölçersin en sağlam yolu

220 nin girdiği kartın fotosunu istiyorum cep telefonu ile değil dijital fotoğraf makinesi ile mümkünse

sezerkiran@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz...

sağlıcakla kalın
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Monitör tamiri için sorularım Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
NBA 2K9(PC, Playstation 3, Xbox 360)
NBA heyecanını doyasıya yaşamak isteyenlerin oyunu.
FIFA 09 (Playstation 3, Xbox 360)
Sıkı bir futbol simülasyonuna hazır mısınız?

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar