Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
CREATIVE I-TRIGUE L3800 mi yoksa logitech z2300 mü

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> PC Ses Sistemleri ve Ses Kartları >> CREATIVE I-TRIGUE L3800 mi yoksa logitech z2300 mü Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hidrojenperoksit

8 Ekim 2008; 22:32:47 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaslar bu ıkı sıstemden bırını almak ıstıyorum....suanda phılıps mms-430 kullanıyorum....bass olarak ıstedıgımı alıyorum fakat mid ve tızlerde tatmın etmıyor dıyebılırım....
z2300 un bass ları gercekten cok ıyı ama tızlerde vede mıdlerde sıkıntı oldugu soylenıyor cok az da olsa dınleme ımkanı buldum...
creatıve hakkında bılgı sahıbı degılım berrak sesı oldugu soylenıyor....bass konusunda benım phılıpsden sonra tatmın edermı acaba.....
gercek tecrubelı arkadaslardan tavsıye beklıyorum...ıstedıgım sadece bass degıl tız ve mıdler orta seste berrak ses vermesi...
bunlardan bırını kullanan yada herıkısını kullanan arkadasların yorumlarını beklıyorum tesekkurler

KİMYACILAR ÖLMEZ SADECE DENGEYE ULAŞIRLAR
ju5763

8 Ekim 2008; 23:08:38 

z2300 alırsan tiz ve mid adına pek bir fark olmaz kesinlikle 3800 al derim

Oronra

8 Ekim 2008; 23:15:21 

Forumu okumadan göz atmadan durmadan bu ve benzeri konular açılıp duruluyor. Ki.. o deniyor bu deniyor dediğinize göre sizde okuyup ona göre bu konuyu açmışsınız. Biraz araştırsanız sorularınıza cevap bulabileceğiniz bir sürü konu bulabilirsiniz forumda.

Lütfen aynı konuları sürekli açıp durmayın. Ben cvp yazmaya bıktım siz aynı konuları açmaya bıkmadınız.

Bu iki alternatif içinde L3800 ü almalısın. Z2300 e göre daha zayıf bas performansı ama daha yüksek müzikalite verir.

[Panasonic 42PX8E] - [Marantz SR5001 7.1ch / 90w @ 8ohm] - [Toshiba HD-EP30 HD-DVD 148Mhz/12bit 1080p/24 upscale @ QED Performance Toslink Digital Optical] - [Front: Wharfedale Diamond 9.6 @ QED Silver Anniversary XT Speaker Bi-Wire - QED Airlock APN2/20 @ Van Den Hul CS-122 Hybrid] - [Rear: Sony SS-MF450 @ Monster S SP16] - [DT @ Monster 24k Gold Scart]
[C2D E6850 @ 3.0Ghz] - [ARCT.Freezer 7 Pro & ARCT. Silver 5] - [GigaByte P35-DQ6 Bearlake] - [Team Xtreem 2x1GB DDR2 800 @ 4-4-4-10] - [(250GB Seagate Baracuda 16MB NCQ SATA2) (160GB & 120GB Samsung Spinpoint SATA2)] - [Leadtek 8800GTS 640] - [Creative Audigy2 ZS] - [Acoustic Energy Aego M] - [Apple Cinema Display 20' LCD 1680x1050]

SATILIK ----- MARANTZ SR5001 7.1ch / 90W ----- Lütfen TIKLAYIN
hidrojenperoksit

8 Ekim 2008; 23:26:51 

arkadasım ne ıcın konu acılır ne ıcın acılmaz onu bende bılıyorum...arastırmadan konuda acmam....bu konuda ıcın rahat olsun....farkındysan her ıkısınıde dınleyen sesını duyan kısılerın yorumlarını almak konuyu acmaktakı amacım...bırı cıkmıs ıkısını karsılastırmıssa lınkı verirsen sevınırım...z2300 hakkında oldukca bılgı sahıbı oldum forumda creatıve hakkında bılgı almak ıstıyorum cogunlukla...
pekı sız z2300 e oranla daha dusuk bass verır demıssınız...pekı bass konusunda suan mms-430 kullanıyorum onla karsılastırabılırmısınız....yada soyle soruyorum bass ları zayıf dıyebılırmıyız....z2300 e gore zayıf olması bassların kotu oldugu anlamına gelmıyor sanırım...cunku z2300 dekı bass lar gercekten cok fazla
quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Forumu okumadan göz atmadan durmadan bu ve benzeri konular açılıp duruluyor. Ki.. o deniyor bu deniyor dediğinize göre sizde okuyup ona göre bu konuyu açmışsınız. Biraz araştırsanız sorularınıza cevap bulabileceğiniz bir sürü konu bulabilirsiniz forumda.

Lütfen aynı konuları sürekli açıp durmayın. Ben cvp yazmaya bıktım siz aynı konuları açmaya bıkmadınız.

Bu iki alternatif içinde L3800 ü almalısın. Z2300 e göre daha zayıf bas performansı ama daha yüksek müzikalite verir.

ju5763

8 Ekim 2008; 23:33:57 

arkadaşım basslı şarkılar dinliyorsan genel itibariyle 2300 al ama her türlü müzik dinliyorum diyorsan kesinlikle 3800 almalısın bu ikisi arasından.kolay gelsin.

TARANTULA-MK

Sisteme Gözat

8 Ekim 2008; 23:50:43 

mms 430 daki bass sürücüsü kaç inç bu arada?

hidrojenperoksit

9 Ekim 2008; 1:14:51 

ne yalan soylıyım bılmıyorum....inç le nasıl bır ılıskı var
quote:

Orjinalden alıntı: TARANTULA-MK

TARANTULA-MK

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 1:23:08 

quote:

Orjinalden alıntı: hidrojenperoksit

ne yalan soylıyım bılmıyorum....inç le nasıl bır ılıskı var
quote:

Orjinalden alıntı: TARANTULA-MK

Ya ben Philips SPA9300 2.1 modelini kullandım hocam gayet memnun kaldığım bir sistem. Subwoofeer 8" sürücüye sahipti ve uydularda senin dediğin gibi tiz ve midlerdeki yetersizlikler de yoktu. Ben bu sistemi yaklaşık iki ay araştırdıktan sonra almıştım. Philips in diğer modellerini pek dinlemedim ama bu sistemi diğer sistemlerden farklı ve fiyatından da belli zaten. Araştırmanı önerecektim oyüzden senin sistemi sordum.

TARANTULA-MK

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 1:41:20 

quote:

arkadaslar bu ıkı sıstemden bırını almak ıstıyorum....suanda phılıps mms-430 kullanıyorum....bass olarak ıstedıgımı alıyorum fakat mid ve tızlerde tatmın etmıyor dıyebılırım....
z2300 un bass ları gercekten cok ıyı ama tızlerde vede mıdlerde sıkıntı oldugu soylenıyor cok az da olsa dınleme ımkanı buldum...
creatıve hakkında bılgı sahıbı degılım berrak sesı oldugu soylenıyor....bass konusunda benım phılıpsden sonra tatmın edermı acaba.....
gercek tecrubelı arkadaslardan tavsıye beklıyorum...ıstedıgım sadece bass degıl tız ve mıdler orta seste berrak ses vermesi...
bunlardan bırını kullanan yada herıkısını kullanan arkadasların yorumlarını beklıyorum tesekkurler

Bu arada mevcut sistemindeki şikayetlerin ile sonuç olarak tercih listendeki Z2300 çelişiyor biraz hocam. Z2300 deki şikayetlerle senin sistemindeki şikayetler aynı. Forumda çoğu yerde yazıyor zaten. Bu arada creative in woofer 6.5" sürücüye sahip. Senin sisteminkine tekrar bak istersen.

hidrojenperoksit

9 Ekim 2008; 1:46:28 

ılgılendıgın ıcın saol arkadasım....senın kullandıgın ses sıstemınıde dusunmuyor degılım aslında...z5599 kullanan bı arkadasım ısrarla 3800 ı tavsıye edıyor...sesının cok hosuna gıttıgını soyluyor..muzık kulagı ıyı olan bı kısıdır kendısı..kendı z5500 kullandıgı halde bu sıstemın sesını begendıyse vardır bırseyler dıye dusunuyorum...z2300 alıp bass ların altında tızlerın ve nıdlerın ezıldıgını gormektense sanırım 8600 ı tercıh edecegım...uzaktan kumandası olmasıda bır artı bırde seklını bıraz daha guzel yapsalar ıyı olacakmıs

TARANTULA-MK

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 2:29:13 

Benim önerim yine de dinleyip öyle almaya çalış hocam. 200 liraya yakın para vereceksin sonuçta. Zevkine hangisi uyuyorsa onu seçersin artık. Şimdiden hayırlı olsun.

Bu arada haberin var mı bilmiyorum ama hemen alacaksan hepsiburada'da I-Trigue 3800 indirimli ve "son gün" yazıyor hocam. İndirim ortalama 100 lira. Alacaksan hiç kaçırma bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TARANTULA-MK -- 9 Ekim 2008; 2:31:24 >

Oronra

9 Ekim 2008; 11:40:55 

quote:

arkadasım ne ıcın konu acılır ne ıcın acılmaz onu bende bılıyorum...arastırmadan konuda acmam....bu konuda ıcın rahat olsun....farkındysan her ıkısınıde dınleyen sesını duyan kısılerın yorumlarını almak konuyu acmaktakı amacım...bırı cıkmıs ıkısını karsılastırmıssa lınkı verirsen sevınırım...z2300 hakkında oldukca bılgı sahıbı oldum forumda creatıve hakkında bılgı almak ıstıyorum cogunlukla...
pekı sız z2300 e oranla daha dusuk bass verır demıssınız...pekı bass konusunda suan mms-430 kullanıyorum onla karsılastırabılırmısınız....yada soyle soruyorum bass ları zayıf dıyebılırmıyız....z2300 e gore zayıf olması bassların kotu oldugu anlamına gelmıyor sanırım...cunku z2300 dekı bass lar gercekten cok fazla
quote:

Orjinalden alıntı: Oronra

Her iki ürün içinde defalarca yorum yaptım ve yapıldı. Ben hala yeterince araştırmadan konu açıp tembellik yaptığınızı düşünüyorum.

L3800 ün basları z2300 e göre daha zayıf çünkü daha küçük sürücü ve kabin yapısı var. Ama dediğiniz gibi zayıf olması kötü olması anlamına gelmiyor. L3800 daha müzikaldir. Yok ben tıs tak tıs tak müzik dinliycem derseniz gene z2300 ü önermem. z2300 sedece sub sesi üreten bir gürültü makinasından öteye geçmiyor bence.

Sizin bas sesinden beklentinizi bilmiyorum ama z5500 gibi büyük kabinli güçlü bas lar dinlediyseniz ve beklentinizde bu yondeyse L3800 zaten bunu karşılamaz.

Ama L3800 de kaymak gibi vokal, piyano, saksafon, keman vs.. dinlersin o biçim pop da dinlersin ama bas sesleri onde parçalar dinlersen tatmin olmazsın diyim. Sanırım açıklayıcı olmuştur.

[Panasonic 42PX8E] - [Marantz SR5001 7.1ch / 90w @ 8ohm] - [Toshiba HD-EP30 HD-DVD 148Mhz/12bit 1080p/24 upscale @ QED Performance Toslink Digital Optical] - [Front: Wharfedale Diamond 9.6 @ QED Silver Anniversary XT Speaker Bi-Wire - QED Airlock APN2/20 @ Van Den Hul CS-122 Hybrid] - [Rear: Sony SS-MF450 @ Monster S SP16] - [DT @ Monster 24k Gold Scart]
[C2D E6850 @ 3.0Ghz] - [ARCT.Freezer 7 Pro & ARCT. Silver 5] - [GigaByte P35-DQ6 Bearlake] - [Team Xtreem 2x1GB DDR2 800 @ 4-4-4-10] - [(250GB Seagate Baracuda 16MB NCQ SATA2) (160GB & 120GB Samsung Spinpoint SATA2)] - [Leadtek 8800GTS 640] - [Creative Audigy2 ZS] - [Acoustic Energy Aego M] - [Apple Cinema Display 20' LCD 1680x1050]

SATILIK ----- MARANTZ SR5001 7.1ch / 90W ----- Lütfen TIKLAYIN
rextr

9 Ekim 2008; 14:24:58 

Selam, bende birkaç hafta önce L3800 aldım hepsiburada'dan, benim şöyle bir şey dikkatimi çekti. Sanki uydular ve subwoofer farklı iki ülkenin,farklı markalarının farklı fabrikalarında üretilmiş farklı kalitede ürünler. Sub'ı elinize alıp baktığınızda kalitesi hiç hoşunuza gitmeyecek, fakat uydular ve diğer aksam(remote kontrol vs) çok farklı, çok daha kaliteli.

Bir de L3800'de tiz çok fazla geldi bana, ekolayzır'dan kısmak gerekiyor. Z2300'de tizleri artırarak yakın seviyeye getirebilir misin, bilmiyorum. En iyisi dinleyip karar vermek.

Sony 40v4000 - Phenom x4 9950 - Aerocool m40 - Creative Trigue L3800 - PS2
Wolverine

Sisteme Gözat

9 Ekim 2008; 14:36:19 

z2300 kullanıp, iyi bir ses kartıyla ve gerekli ayarlarla setten memnun olan biçok forum kullanıcısı var.
Bu durumda z2300 için şöyledir böyledir demek kesinlikle yanlış olur.
Logitech setlerin tüm creative setlere göre bariz bir bass üstünlüğü vardır, creative setlerde de belirgin bir tiz üstünlüğü mevcuttur.
Tiz eksiği ses kartından ayar yapılarak bir yere kadar kapansa da bass eksiğini ses kartıyla kapıyamazsınız.
O nedenle kişisel beğeni meselesi haline gelmiş bir durumu insanlara zorla diretmenin bir alemi de yoktur.
Ben beğenmiyorum diye en kötüsü budur demek hata olacağı gibi ben beğeniyorum diyerek de en iyisi budur da diyemeyiz.
Ancak bazı kriterler bize karar vermemizde yardımcı olur.
Bir kere z2300 ün 120 watt sub ı çok güçlü olup diğer 2.1 setler içinde bu bass gücünü geçecek bir set yoktur.
z2300 kullanan üyelerin yazdıklarından okuduğum kadarıyla bu bass sesini çok bulup seti dinlemekten vaz geçen de var, sırf bu bass sesi için seti alan da var.. bass sevmeyen z2300 almaz, bu kadar basit.
Uydulara gelecek olursak, yine 80 watt olan uydular için tiz eksiği muhakkak var, bu ses kartıyla bir yere kadar kapanabildiği için z2300 kullanıcılarının biçoğu memnun.
Ama on-boardla kullanıp sadece bu sese aldananlar hata yaparlar.
Müzik dinlemek için zaten 2.1 set alan baştan hata etmiş demektir, hadi aldık diyelim, baştan z2300ün bass ağırlıklı olduğunu bile bile seti alıp beğenmemek de hata olur.
L3800 ise, iyi bir ses kartıyla (Audigy2 ve üzeri) kullanılan z2300 ile asla kıyaslanmaması gereken bir settir.
Güç olsun kalite olsun.. zaten güç olarak bir set diğerinden açık ara ilerdeyse kıyaslanmaları abes olur.
Müzik tutkunu birinin z2300den de l3800den de zevk alamayacağı ortadadır.
Müzik tutkunu insanlar multimedya setlere para vermez.
Multimedya set alacak biri de setin özelliğini bilerek aldıktan sonra duyduğu sese karşı beklediğini bulamazsa seti iade eder, susar, başka set alır, yoluna devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 9 Ekim 2008; 14:33:33 >

hidrojenperoksit

9 Ekim 2008; 22:38:27 

herkese verdıgı cevaptan ötürü tesekkur ederim...sanırım tercıhımı l3800 yana kullanacagım....size komık gelebılır ama tasınabılırlıkde benı dusunduruyor aslında...sonucta ogrencılık habire tasınıyoruz....z2300 un kutuyu gordum tırstım bıraz:)))

trapspeed

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git